A csillagjegyed megmutatja, hogyan lehetsz boldog!

2017. május 4. 13:15 - Németh Ági, fotó: Northfoto
A Nap határozza meg az ember életfeladatát, célját és útját…

A Nap lényed magja, személyiséged szíve, a szellem, ami minden mögött áll. Ez határozza meg cselekvésedet, gondolkodásodat, érzékelésedet, tudatodat, életkedvedet, kisugárzásodat. Megtestesíti az ember lényegét, életfeladatát, célját, útját. A Nap áll jellemednek kibontakozása, akarata, önmegvalósítása mögött.
Az ember, aki nem éli meg a Napját, mert mindenki másnak meg akar felelni, csak saját magának nem – nem lehet boldog.

 

A férfias erő a horoszkópban

Aki a horoszkópjában található Nap szerint él, kiáll az erősségei, vágyai, álmai – önmaga – mellett. De felvállalja gyengeségeit, hóbortjait, kis és nagy hibáit is.

A Nap felel a férfias részért a horoszkópban, minden élet kozmikus apját jelenti. A saját apával kapcsolatos beállítottságot is mutatja, a vele való kapcsolatot, különösen a női horoszkópban. Lényeges részét képezi a tudatalattinak, a felettes ént, a morált is jelképezi, és alapvetően meghatározza, milyen is számodra a nagybetűs férfi.  Mindegy, milyen volt a kapcsolatod az édesapáddal, még ha soha nem ismerted, akkor is meghatározza a vágyadat az ideális partnerrel szemben, és a Napod, tehát születési jegyed őt testesíti meg.

Aki nem éli meg a Napját, aki például Kos létére elfojtja küzdőszellemét, állandóan meghunyászkodik, enged, és mások szája íze szerint beszél - az lényének magva ellen fordul, gyenge a kisugárzása, nincs igazi melegsége, hiányzik belőle a lelkesedésre való képesség és a bátorság.

Hit és önbizalom nélkül

A Nap adja az embernek az öntudatát, a saját magában való hitét és a bizalmat az életben. A gyenge emberekben nincs meg a bátorság, hogy saját magukért és a  Napjukért kiálljanak. Egy gyenge Ikrek-Nappal rendelkező ember túlságosan alkalmazkodik, mindig az általános elfogadott véleményt képviseli, ahelyett, hogy kételkedne abban, amit állítanak neki. Egy gyenge Oroszlán-Nappal rendelkező személy kapzsi, félénk zsémbelődővé válik ahelyett, hogy nagyvonalúan osztaná, büszke uralkodóként, a kegyeit. Így az Oroszlán jegyében álló Nap már nem ordít, hanem duzzog – és ez boldogtalanná teszi…

A boldog, erős ember kibontja egyéniségét, markáns, hatásos személyiséggé válik, egészséges önbizalommal, ami eleven, meleg, szívélyes, magabiztos kisugárzással ajándékozza meg.
 

A nevelés fontossága

Az út ehhez a személyiséghez, ennek fejlődése a gyerekkorban kezdődik el. Ideális esetben a szülők segítik gyermeküket a személyisége kibontakoztatásában. Sok esetben azonban, a túl merev, vagy túlságosan tekintélyelvű nevelési metódus miatt elnyomják a gyermek személyiségét, ahelyett, hogy támogató légkört biztosítanának. Az is gyakori, hogy a saját álmaikat, vágyaikat, vagy éppen félelmeiket vetítik ki a gyerekre.
Jó példa erre a bátor kis Nyilas jegyű gyermek, aki minden fára fel akar mászni, minden utat meg akar ismerni, de a félelmekkel teli anyja félelmet plántál bele...

Ugyanakkor arra is vigyázni kell, hogy egészséges önismeretre neveljük a gyereket. Ha csak ajnározzuk és elkényeztetjük, akkor a gyermek felnőve is túl fogja becsülni magát, felfújt, arrogáns személyiséggé válhat – egyszer pedig konfrontálódni fog a kegyetlen valósággal, és kudarcot vall, mert túl későn válnak benne tudatossá saját határai.


Légy önmagad!

A Nap teszi az embert kiemelkedő személyiséggé – ehhez nem kell topmenedzsernek, vagy filmsztárnak lenni. Az erős Nappal rendelkező személy rendkívüli „jelenlétet” sugároz, önmagában nyugszik, erős erkölcsiséggel rendelkezik, független és kiegyensúlyozott.

Egyetlen mondattal lehet leírni a Napjegy fontosságát: Legyél az, aki vagy! Ez az egyetlen feladat, ami előttünk áll, ami elé Napunk állít. Akinek ez sikerül, aki megtalálja igazi identitását, nem tagadja meg hibáit sem, sőt, épp azok fogják erős, öntudatos személyiségét igazán szeretetreméltóvá tenni! 

Természetesen az ember nem csak a Napjából, nem csak születési jegyéből áll, hanem a többi planéta befolyásából is. Azonban a Nap lesz a magja mindennek, mindegy, milyen utat is választasz, személyiségedből mindig a Nap fog sugározni.

Mindig!

Ha például Kos jegyű emberként inkább a Rák jegyében álló Holdadat éled meg, mert ezt az érzékeny, gondoskodó oldaladat még más planéták is hangsúlyozzák, a Kos jegyének tulajdonságait akkor sem fogod tudni teljesen elrejteni. Esetleg különösen harcias anya leszel, aki gyermekeiért az egész világgal szembeszáll...

A Nap marad a mag, a boldogságod szelleme, lényed szíve.

www.nemethagi.com
 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér