A Hold mágiája

2017. január 18. 20:52 - Astronet, fotó: Northfoto
A holdállásból kiderül, éppen mire érdemes fókuszálni az életünkben!

Régóta tudjuk, hogy ez az égitest hatással van a természetre, gondoljunk csak az ár-apály változására, vagy a női test ciklusaira. A holdállásból az is kiderül, éppen mire érdemes fókuszálni az életünkben!

 

Holdfázisok
A növekvő Hold, vagyis az újholdtól teliholdig tartó két hét az újrakezdés időszaka. Ekkorra időzítsük a régóta halogatott ügyek intézést, az új tervek megvalósítását.
A fogyó Hold, tehát a teliholdtól újholdig tartó 2 hét az elengedés, a pihenés, a böjt ideje.
A Telihold ideje alatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak vagyunk a  szokásosnál. A magánéleti kérdések eldöntését halasszuk máskorra! Hajlamosak vagyunk ilyenkor az elhamarkodott lépésekre.
Újhold idején pihenjünk sokat, koncentráljunk önmagunkra. Ilyenkor képesek vagyunk más nézőpontból közelíteni a problémákhoz, ezért jó megoldásokat találhatunk a gondjainkra.


Út a 12 állatövi jegyen keresztül

A Hold a Föld körüli útja során keresztül halad a 12 állatövi jegyen, 28 nap alatt ér vissza kiindulópontjára. Amikor a Hold 2-3 napig egy-egy csillagképben tartózkodik, egyes tulajdonságaink felerősödhetnek, míg mások gyengülhetnek, ezért a Holdállás az életünk alakulására is hatással van.

Hold a Kosban
Temperamentumosabbak, határozottabbak lehetünk, ez az időszak alkalmas arra, hogy üzleti tárgyalásokat folytassunk. A szerelemben szenvedélyes éjszakákat ígér ez a bolygóállás!

Hold a Bikában
Türelmessé válunk, a kitartást igénylő feladatok elvégzésére alkalmas ez az időszak. Szívesebben áldozunk az asztali örömöknek, ezért a fogyókúrát ne ekkorra időzítsük!

Hold az Ikrekben
Túlságosan izgatottá és szétszórttá válunk, sokat segíthetnek ilyenkor a meditációs gyakorlatok. Sok flörtben, kalandban, románcban lehet részünk!

Hold a Rákban
Töltsünk sok időt a szeretteinkkel, a család gyermekivel, ez különösen sok örömet ad ebben a néhány napban. A párkapcsolatban az intimitáson, a gyengéd érzéseken van a hangsúly.

Hold az Oroszlánban
Játékosabbá és szenvedélyesebbé válunk. Könnyebben megy a nyilvános szereplés, szívesen töltjük az időt zajos társaságban. A párkapcsolatban féltékenykedést, rivalizálást szíthat ez a bolygóállás!

Hold a Szűzben
Racionálisan látjuk a problémákat, könnyebben találunk megoldást a nehéz helyzetekre. Vigyázzunk, mert kritikusabbak lehetünk, mint egyébként, ezért sok lehet ilyenkor a veszekedés!

Hold a Mérlegben
Harmonikus családi élet, kiegyensúlyozott párkapcsolat – ez jellemzi ezt az időszakot. Szórakozásra, kiruccanásra, ismerkedésre kiválóan alkalmas ez a holdállás!

Hold a Skorpióban
Szívesen vagyunk ilyenkor egyedül, és jobban igényeljük a nyugalmat, mint máskor. A párkapcsolatokban ellenségeskedést szül ez a holdállás, próbáljunk úrrá lenni az indulatainkon!

Hold a Nyilasban
Nyughatatlanná tesz minket, rosszul tűrjük ilyenkor a mindennapok monotonitását. Hajlamosabbak vagyunk a „félrelépésre”,  a meggondolatlan hűtlenkedésre.

Hold a Bakban
Munkabírásunk ilyenkor nagyobb az átlagosnál. Hivatalos ügyek intézésére is érdemes Bak Hold idején rászánni magunkat. A párkapcsolatra nincs jó hatással, távolságtartóbbak lehetünk a szokásosnál.

Hold a Vízöntőben
A kreatív megoldást igénylő feladatokban jeleskedhetünk. A szívügyekben viszont ne ilyenkor döntsünk, mert nehezünkre eshet az érzelmeink felvállalása.

Hold a Halakban
Túlérzékennyé tesz bennünket, hajlamosak lehetünk a borús gondolatokra. Ugyanakkor viszont felerősödnek a megérzéseink, az intuíciónk!


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér