A Nibiru miatt lesz világ vége 2012-ben?

2009. augusztus 10. 07:34 , Legutóbb frissítve: 2009. augusztus 10. 00:00
A Nibiru, a 10. bolygó, avagy a Planet X olyan közel lesz a Földhöz 2012-ben, hogy annak megfordul a polaritása, és az emiatt bekövetkező katasztrófák lakhatatlanná teszik a bolygót. Állítólag.
 

1983-ban a NASA bejelentette, hogy megtalálták a tizedik bolygót. A Nibiru névre keresztelt égitestről már a Sumérok is említést tettek, és érdekes módon pont 2012-ben ér a Föld közelébe, amikor a maja kalendárium véget ér. Amikor a 3600 évente visszatérő égitest ideér, a Föld minimum polaritást vált, de az is lehet, hogy megáll a forgásban néhány napra, vagy akár hetekre. Ennek eredményeként vulkánkitörések, cunamik, földrengések és egyéb katasztrófák fognak bekövetkezni, de az is lehet, hogy hirtelen beáll a következő jégkorszak.A maja kalendárium 2012. december 21-ig tart, erre a napra fantasztikus dolgokat jövendölnek: "nukleáris holokausztot", teljes tudatossági szint- váltást, valamint a népesség tizedére csökkenését. Szóval van baj elég, ami erős alapot ad annak a feltételezésnek, miszerint a civilizációnk 2012-re eltűnhet a színről.
Igaz vagy sem?

A NASA később helyesbített, és azóta is cáfolja a tizedik bolygó létezését. Tudományos módszerekkel még senki nem bizonyította, hogy volna. A találgatások és az elméletek viszont elkezdődtek, és számos történet született arra vonatkozóan, miért is jön el a világ vége épp 2012-ben.
Arra a kérdésre, hogy ha egyszer ilyen közel van ez a méretes bolygó (állítólag húszszor nagyobb tömegű, mint a Föld), miért nem beszél róla valamelyik kormány vagy a NASA, a "szakértők" azt válaszolják: azért, mert titokban akarják tartani, nehogy tömeghisztéria törjön ki. Elvégre az interneten vírusszerűen terjedő rémhírek nem váltanak ki semmilyen hatást, viszont egy kormánybejelentés?
A bolygók együttállása

Az egyik legerősebb érv amellett, hogy valami igazán félelmetes, különleges és minden bizonnyal végzetes dolog fog történni 2012-ben az, hogy bizonyos bolygók teljesen egyvonalban fognak felsorakozni december 21-én.
Azt elfelejtik említeni, hogy ez minden évben előfordul? Kétségtelen, hogy most az úgynevezett "tökéletes együttállást" prognosztizálják, ugyanakkor 1997-ben sokkal tökéletesebb volt az együttállás, mint ami most jön, mégsem ért véget a világ.
A maja kalendárium

Igen, elképesztő a tudásuk. Valóban, az általuk használt számrendszer, és az idő mérésének rendszere szerint 2012-ben véget ér egy számítási ciklus. Ahogy a miénk is véget ért 999-ben, és aztán nem jött el a világ vége, hanem 1000-et írtunk. Így ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a maja naptár nem megy tovább a bűvös 13-nál, akkor készüljünk fel, hogy újra 0001-et fog mutatni.
Ki látta a Nibirut?

Igazából még senki. Ez azért van, mert nem felfedezték, hanem kitalálták. Az eredeti copyright a sumérokat illeti, akik Marduk főisten égi otthonának adták ezt a nevet, miután ő felszabadította a többi istent,és megölte az Annunakikat. Ezt a mítoszt a babilóniak költötték, hogy valamivel igazolni tudják, miért igázták le a sumér kultúra többi városát. Eredetileg Marduk egy kisebb isten volt, és a Nibiru nem is létezett. Valószínűsíthető, hogy a Jupitert nibiruzták le, de ezt sem sikerült még bizonyítani.

A teljes cikket itt tudod elolvasni >>>

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 57 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!dark 1
2014. május 26. 17:32

A MAJA JÓSLATTAL NEM A VILÁGVÉGE HANEM A VÉGHEZVEZETŐ KORSZAK KEZDETÉNEK AZ ELJÖVETELE.,EGY UJABB KORSZAK EZ FIGYELMEZTETÉS S HA MÁR SZARBAN VAGYUNK EGYMÁSRA TÁMASZKODVA LEHET ÁTVÉSZELNI EZT A KORSZAKOT......MEJBŐL NINCS VISSZA ÚT.

Viki Nagy
2012. november 26. 16:37

szerintem nem igaz hogy meg halunk meg hogy miben halunk meg aszt senki nem tudja ha meg halunk akkor se azért mert a bojgonk hanem azért mert nekünk jön valami

Évi Kiss
2012. október 14. 11:16

már nem azért de az össze bolygó csak ötezer évente áll együtt ilyenkor elsötétedik a föld de nem történik semmi nagy hülyeség ez, hogy rejtélyes kilétü vagy nem is létező bolygók miatt féljünk valóban vannak kisebb bolygó együtt állások de veszéjtelenek

dark 1
2011. december 30. 22:44

AZÉRT ZÁRSZÓNAK.HA VALAKIT ÉRDEKEL NÉZZE KORÁBBI HOZZÁSZOLÁSAIMAT TÖBBET NEM FOGLALKOZOM A TÉMÁVAL.......:MINT A VIZ HA EGYOKÖSZISZTÉMÁT MEGBOLYGATUNK ANNA K KÖVETKEZMÉNYEI VANNAK,LEGYEN AZ BÁRMILYEN NEGATIV ESEMÉNYNEK ÁLCÁZVA,MONDVA S EZÉRT FIZETNÜNK KELL..........A ZAVAROS VIZ MIG LEÜLEPSZIK SOKAK KERÜLNEK ÁLDOZATÁUL,S UTÁNA TÉNYLEG JÖN AZ UJ FÖLD:EGY ÚJ OKOSZISZTÉMA..........AM.:B.U.ÉK.2012................S MINDENKINEK.

dark 1
2011. december 13. 14:30

KILÁTTA A HALÁLOS FEGYVER:2.NA CIVILIZÁLT TÁRSADALMUNK HEJZETÉT EHHEZ TUDNÁM HASONLITANI-.UGYANIS POKERARCAL ÜLÜNK EGYPUSKAPOROS HORDON MINTHA MISEM LENNE...........F ILM.JELENET:VÉCCÉS..:-) :-(((((.AM MEG HA ESETLEG LENNE BÁRMI IS LEGFŐKÉPP JÖVÖRE BÁR NEM SZERETNÉM!!!!!!!!!!!!HA BELEGONDOLTOK 50%-50% SZÁZALÉKA ANNAK HOGY AKÁR MOSTANÁBAN ILL UTÁNA KÖV ÉVBEN LEGYEN VALAMI:FŐLEG AKKOR HA A TELÜNK HÓ NÉLKŰL-CSAPADÉK NÉLKŰL TELLIK EL.!DE HA NEM LESZ VIZ:- KARIB TENGER KALÓZAI-HÁT EZEK VANNAK,SZIASZTOK.:LEGÁLABB MARAD EGY KIS RUM.......

Astronet Piactér