A Szaturnusz, a Nagy tanító szétrombolja a hamis illúziókat!

2017. július 15. 09:03 - Németh Ági, fotó: Northfoto
A Szaturnusz augusztus végéig hátráló mozgásban van a Nyilas jegyében!

A Szaturnusz, a nagy tanító 2014. decemberében lépett be Nyilas jegyébe, és 2017. december 19-ig ebben a jegyben marad. Idén április elején hátráló mozgásba kezdett, és ezt teszi egészen augusztus végéig. A Nyilas témái fokozottan érintettek ekkor.

 


A Szaturnuszról sokan úgy gondolják, hogy negatív hatású planéta, ami szenvedést és nélkülözéseket hoz magával. Ez nem teljesen igaz, az azonban tény, hogy a Szaturnusz általában próbára tesz mindannyiunkat.  A Nyilas jegyében járva igazságosabbá teszi a világot, de eközben szét is rombolhatja a hamis illúzióinkat.
 
A jelentős fejlődést általában megelőzi egy krízishelyzet, amikor muszáj választ találnunk a problémákra – ez a Szaturnusz tanítása. Sokan menekülnek ez elől – benne maradnak akkor is egy kapcsolatban, ha az már rég kiüresedett, nem váltanak munkahelyet, mert félnek a bizonytalanságtól, és így tovább, hosszan lehet sorolni a hasonló élethelyzeteket.  Ilyenkor az ember megtagadja  a fejlődés következő lépését. Ha ilyen helyzetekben a Szaturnusz feltűnik, akkor jön a rendcsinálás.

Valamilyen módon ráveszi az embert, hogy szembenézzen a helyzettel – és ez kellemetlen. Például a túlságosan  stresszes menedzsert egy betegség arra kényszeríti, hogy nyugton maradjon, és elgondolkozzon az életén. A jóságos barátnő, aki mindenki számára mindig elérhető, maga is válságba kerül, és akkor látja meg, ki van mellette ebben az időben – és mindenekelőtt, hogy ki nem…

Ilyenkor nem lehet másképp, ilyenkor muszáj: nemet mondani, például, vagy öntudatosságot, állhatatosságot mutatni.  Az ember ilyenkor egész idő alatt a szakadék szélén áll, és tudja, hogy ez nem megy tovább. Azonban nem fordul meg, és nem keres magának más útvonalat. Nem, hanem vár, és utána felháborodik, amikor Szaturnusz belöki a hideg vízbe. Rúgkapál, levegő után kapkod, a végén azonban kiúszik a partra. Alapjában véve nem a Szaturnusztól félünk, csak nem bízunk a saját erőnkben.

A Szaturnusz ugyan szigorú, de mindig fair. Nem követel meg tőlünk semmit, amire nincs tényleg szükség, vagy amit nem tudunk megtenni. És a Szaturnusz a kellemetlenségekért ajándékokkal jutalmaz.

De másképpen, mint egy Jupiter aspektusnál, ezeket az adományokat nem kapjuk meg egyszerűen átadva, meg kell dolgoznunk értük. Az öröm azonban utána annál nagyobb. Egy Jupiter-ajándék többé-kevésbé az ölünkbe pottyan. Könnyelmű emberek ilyenkor gyakran úgy gondolják, hogy mindig így lesz majd, és többet a kisujjukat sem kell mozdítaniuk. Ezzel szemben Szaturnusznál először megmutatják a határainkat: ez a probléma, ezt kell megoldani, másképpen nem megy tovább. Bűnbánóan gondolunk ezután az elmulasztott esélyekre, és mindarra, amit a múltban másképpen tudtunk volna csinálni. Egy kis önkritika azonban még mindig jobb, mint folyton a sorssal perlekedni.


Aki a Szaturnusz ajándékait akarja élvezni, annak szükségszerűen át kell mennie egy fejlődési folyamaton. Ez pedig önismeretet és tisztánlátást kíván, hogy a jövőben ne kövessük el még egyszer ugyanazt a hibát.
A következő szakasz: elfogadni a kihívást. Aki megpróbál csalni, elutasítja magától a felelősséget, az csak elhúzza a kínos ügyet. Végül az utolsó vizsga: amint van egy ötletünk, mi lehetne a probléma megoldása, bátorságot és kitartást kell tanúsítanunk, nyújtózkodnunk, fáradoznunk, ha kell…


Ez idő alatt szerényebbek, realistábbak, de hálásabbak is leszünk. A végén megerősödve kerülünk ki belőle, már tudjuk, mi mindent vagyunk képesek elérni, ha akarjuk. És általában elértünk valami újat, ami tartósan megmarad. Ezt a hihetetlen érzést, hogy túlnőttünk saját magunkon, és sikeresen túl vagyunk egy válságon,  csak a Szaturnusz tudja megadni!


 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér