Drágakő-horoszkóp

2009. november 24. 08:00 , Legutóbb frissítve: 2009. november 24. 00:00
Topáz, smaragd, esetleg rubin? Csillagjegyed alapján te is megtalálhatod saját drágakövedet. Talizmánod mindent elárul arról, mit várhatsz a barátodtól, mit remélhetsz a szerelemben, illetve értékes jelzésekkel, tanácsokkal szolgál a jövőddel kapcsolatban
 
Kos (03. 21-04. 20.)

Rubin: Az ókorban a boldogság jelképének tekintették. A kő megszünteti a szomorúságot, szerencsét hoz viselőjének, kedvezően hat az igyekvőre. Támogatja a vérkeringést, megóvja a szervezetet a fertőzésektől, elősegíti a vírusfertőzések leküzdését, csillapítja a fájdalmat és enyhíti a Kos-szülöttek életét gyakorta megkeserítő fejfájást. Ez a vérvörös kő a szív- vagy gyökércsakrára helyezve erőt és energiát ad, segít leküzdeni a hangulatingadozásokat, elősegíti a belső egyensúly megteremtését.  
Szerelem: A Kos jól tudja, mit akar, szenvedélyes alkat. Ha meg akar hódítani valakit, célját el is éri. Amennyiben problémák vetődnek fel kapcsolatodban, gondolj erősen a rubin piros színére. Dinamikussá tesz, és növeli bátorságodat.

Gránát: Csökkenti a Kosokra jellemző hiperaktivitást, erősíti az önbizalmat, büszkeséget kölcsönöz viselőjének, a gyökércsakrára helyezve enyhíti a bőrrel kapcsolatos panaszokat, stabilizálja a vérnyomást, és elűzi a lehangoltságot.

Egyéb hasznos kövek: gyémánt, karneol, mohaachát, rodonit, rodokrozit, jáspis, vörös turmalin, tűzopál, ametiszt
Bika (04. 21-05. 20.)

Lazurkő: A csillagos éjszaka kozmikus jelképe. Keleten mindenütt titokzatos kék kőnek nevezik, amely kétségtelenül segít az ártó szellemek, a rosszindulat ellen.
Szerelem: A Bika olyan, mint a köve, nemes és őszinte. Visszautasítja a
megalkuvást. Hűséges. Tartós kapcsolatot keres. Ragaszkodj elveidhez, őrizd meg bizalmadat és dicséretes optimizmusodat. Amennyiben így cselekszel, barátod olyan kitörő lelkesedéssel fog közeledni, mint egy vulkán.

Smaragd: Fokozza az érzéki vonzerőt, segít megőrizni a fiatalságot, megvédi viselőjét a szembetegségektől, az epilepsziától, a vírusfertőzésektől, az epe- és májbetegségektől, megszünteti az érzelmi blokádot, és mivel erőteljes regeneráló hatással rendelkezik, elősegíti a betegségekből való felépülést.    

Türkiz: Elűzi a depressziót, a lámpalázat, segít úrrá lenni a gátlásokon, védelmet nyújt a mérgek és szennyező anyagok káros hatása ellen.

Rózsakvarc: Viselőjének szerencsét hoz a szerelemben, megóvja tulajdonosát az elektroszmog ártalmas hatásaitól. A szívcsakrára helyezve segít viselőjének leküzdeni az érzelmi sérülések okozta fájdalmat.

Egyéb hasznos kövek: jáde, , akvamarin, krizopráz, krizokoll, malachit, zafír, azurit, narancsszínű karneol, agát
Ikrek (05. 21-06. 21.)

Topáz: Semlegesíti az ártó szándékot, ezért hatása különösen áldásos.
Aranykőnek is mondják, amely elősegíti szerelmes kapcsolatok létrejöttét. Gyógyítja a kötőhártya-gyulladást, megszünteti az étvágytalanságot, kedvezően befolyásolja a szív, a központi idegrendszer és a lép működését, a napfonat-csakrára helyezve megnyugtatja a lelket, enyhíti a depressziót, segít leküzdeni az idegességből eredő fejfájást, s az Ikrek- szülöttekre általában jellemző kapkodást és idegességet.
Szerelem: Az Ikrek szülötte tele van élettel. Fényes, akár a Nap, oda siet, ahová a szerelem hívja, és ez bizony gyakran előfordul. Kedves, elbűvölő, könnyed mindaddig, amíg be nem csapják. Barátodnak egyetlen feladata van, hogy szeressen téged.
 
Achát: Enyhíti az idegeskedés okozta gyomorpanaszokat, kedvezően befolyásolja a szellemi képességeket, különösen a beszédkészséget. Az achát energiái megóvják a magzat egészségét, ezért nem árt, ha várandós anyukák viselik a nyakukban vagy gyűrűbe foglalva.

Egyéb hasznos kövek: tigrisszem, citrin, turmalin, cirkon, rutilkvarc, holdkő, smaragd
Rák (06. 22-07. 22.)

Hegyikristály: Megfogható, de mivel át lehet rajta látni, olyan, mintha nem is létezne. A jövőbelátás, az okosság, a titokzatos hatalom jelképe.
Szerelem: A Rák gyengéd és érzéki, őszinte szerelmet keres. Tisztaságának, nagyfokú erkölcsi érzékének köszönhetően meg is találja. Ám ha csalódik, félő, hogy a kudarc elvadítja, bezárkózik, hogy elrejtse bánatát.

Gyöngy: Jelentős mennyiségű kalciumot tartalmaz, így megóv a csontritkulástól. Aki gyöngyöt visel, az a legkedvezőtlenebb helyzeteket és képes a javára fordítani. A gyöngy segíti viselőjét abban is, hogy feldolgozza a múltból eredő sérelmeit.

Holdkő: Elősegíti a termékenységet, serkenti a nyirokkeringést, megakadályozza a hormonzavarok kialakulását, enyhíti a menstruációs panaszokat, utazáskor megoltalmaz.

Egyéb hasznos kövek: hegyi kristály, jáde, aventurin, smaragd, rózsakvarc, kalcedon, malachit, mohaachát, krizopráz, rubin 
Oroszlán (07. 23-08. 23.)

Gyémánt: A kövek királynője. Az istenek ajándéka, természete, akár a Buddháé, megváltoztathatatlan. Fokozza az önbizalmat, megsokszorozza a szervezet öngyógyító energiáit, kedvezően befolyásolja az erőnlétet, segít kivédeni a szélütést, a kőképződést, a sárgaságot, a köszvényt és a szervezet idő előtti elhasználódását. A gyémánt megóvja viselőjét a csontokkal és mirigyekkel összefüggő betegségektől.
Szerelem: Az Oroszlán nagyvonalú, önzetlen, természetéből fakadóan jóindulatú, megértő. Számára a szerelem nemes érzelmeket jelent. Ezért keresi a férfit, az egyetlent, aki valóban megfelel igényeinek, s akit megajándékozhatna szívével, őszinte érzelmeivel. Vajon a férfi fel tudja-e fogni, hogy micsoda kincset kapott az élettől?

Borostyán: Kedvező hatással van a szív működésére, megszünteti a kimerültséget, pozitív energiákkal tölt fel, kiegyensúlyozza a hormonszintet, erősíti a májat és a lépet, enyhíti az asztmás eredetű rosszulléteket, a fül- és fogfájást, valamint segít kilábalni a bronchitiszből. Abban is támogatja tulajdonosát, hogy helyesen döntsön.   

Egyéb hasznos kövek: hegyikristály, turmalin, citrin, lapis lazuli, tigrisszem, rubin, achát, sardonix, aventurin 
Szűz (08. 24-09. 23.)

Jáspis: Nőies kő, az élet köve, erőt ad viselőjének. Zöld színe a fiatalság és a halhatatlanság jelképe. Megakadályozza az epe-, máj- és vesebetegségek, a gyomorgörcsök kialakulását, a bőrrel közvetlenül érintkezve erővel és vitalitással ajándékozza meg viselőjét.
Szerelem: A Szűznek meg kell tanulnia nemcsak adni, de kapni is, s ez nem kevés energiát igényel. Komoly, bár csökönyös, és mindenkit irányítani szeretne. Bízz az életben és barátodban, aki arról álmodik, hogy bebizonyíthassa: ő a legjobb, a legszebb, a legokosabb. Család, otthon, házasság - ezek a leglényegesebb vágyaid.

Tigrisszem: Fokozza az összpontosító képességet, az önbizalmat, feloldja a fizikai és pszichikai gátakat, a mellre helyezve enyhíti az asztmás panaszokat és segíti viselőjét olyan helyzetekben, amikor határozottnak kell mutatkoznia.

Aranytopáz: Növeli viselője kreativitását, a napfonatcsakrára helyezve elűzi a borús gondolatokat és a depressziót, megóvja viselőjét az álmatlanságtól, az emésztési bántalmaktól és a kimerültségtől, stabilizálja a vérkeringést, segít levezetni az idegességet és megelőzni a visszerek és az aranyér kialakulását. Rezgéseivel a májpanaszok is elmulaszthatók.

Egyéb hasznos kövek: citrin, szodalit, zafír, sárga achát

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér