Használjuk a Szaturnusz erejét!

2016. november 8. 14:18 - Németh Ági, fotó: Northfoto
Lássuk, mit hoz ez a bolygó a 12 csillagjegy szülöttének!

A Szaturnusz a Nyilas jegyében áll. Ez a bolygó a klasszikus asztrológiában mindig nehéznek és kellemetlennek számított. Ahogy a valódi Szaturnuszt az égen egy gyűrű veszi körül, a hatásának is valami szorongatót és gyötrőt tulajdonítottak. A rosszal hozták kapcsolatba – szerencsétlenséggel, betegséggel, sőt még a halállal is.
A modern asztrológia legalábbis két arcot tulajdonít neki, és ezzel elveszt valamit a komorságából: egyrészt ez az égitest a szimbóluma a nehézségnek, megerőltetésnek, tehernek – másrészt viszont a sikernek és a jó hírnévnek, tekintélynek is!

 


A Szaturnusz jelenti az összes váltást a boldog, ártatlan gyermektől a felnőtt emberekig, ezernyi kötelességükkel és feladataikkal. Minden, amit megkövetelnek tőlünk, a Szaturnusztól jön. Megtestesíti az élet minden gondját-baját – de a dicsőségét és ragyogását is.

Nekünk adja az életet hihetetlen tökéletességével – és elhozza az öregséget, betegséget és végül a halált. Remek teljesítményeket tudunk vele véghezvinni – és a csupa hátráltatás miatt néha az életben kudarcot vallunk.
A Szaturnusz elénk hozza a határait és sorompóit. Minden alkalommal, amikor a Szaturnusz az égen erősebben jelenik meg, bűntudatot ébreszt bennünk. Ez jelezheti azt is, hogy van még egy nyitott számlánk, egy adósságunk, amit rendeznünk kell…
A Szaturnusz most a Nyilas jegyében áll, együtt a Vénusszal.
Ha nincs lezáratlan ügyünk, akkor ez a Szaturnusz-Vénusz együttállás elmúlik úgy, hogy valószínűleg semmit sem veszünk észre belőle. Ha viszont félelmet, bűntudatot, gondokat és bánatot élünk meg, akkor biztosak lehetünk abban, hogy van még  valami, amit fel kell dolgoznunk, és magunkban helyre kell tennünk!
Lássuk, hogyan hat ez a bolygóállás a 12 csillagjegyre!

KOS

A Kos jegye az Állatövön quadrát fényszögben áll a Bak jegyével, a Szaturnusz házával. Ezért a Kosoknak alapvetően egész életükben nehézségeik vannak ezzel a planétával. Fékezve, blokkolva érzik magukat általa, úgy érzik, hogy elrabolja spontán energiáikat.

BIKA

A Bika jegyében születettek a Szaturnusz hatását mindenekelőtt abban tapasztalják meg, hogy megzavarja  a kényelmüket, valamiképp megnehezíti, hogy az örömök élvezetének éljenek. A Szaturnusz mérsékli, „kijózanítja” őket.

IKREK

A Szaturnusz a Nyilas jegyében van, és így pontosan szemben áll az Ikrek jegyével. Amikor a hét végén a Vénusszal lépett kapcsolatba, az Ikrek jegyében születettek számára a nyomás különösen nagy volt. Fontos, hogy ezt az időszakot tudatosan éljék át, hogy rájöjjenek és feldolgozzák, mit „hiányol” náluk a Szaturnusz, tehát min kellene változtatniuk.

RÁK

A Rák jegye a Bak jegyével, a Szaturnusz házával pontosan szemben áll. Ezért a Rák jegyűek kapcsolata feszült ezzel a planétával. Beszűkíti, korlátozza, nem hagyja úgy élni őket, ahogy szeretnének. A héten a befolyása különösen erős lesz. Könnyen lehet, hogy azzal fognak szembesülni Rák jegyűek, ami életükben nem harmonikus, amin változtatniuk kell. Fogadják ezt úgy, mint egy esélyt!

OROSZLÁN


Az Oroszlán jegyében születetteket mindig akkor fojtogatja Szaturnusz, amikor fölé helyezik magukat, nem veszik figyelembe. Megfordítva, amikor félelmek, gondok, bánat éri őket, valami van az életükben, ami rosszul megy: eltávolították magukat a természetes rendtől.

SZŰZ

A Szűz jegyében született embereknek alapvetően jó kapcsolatuk van a Szaturnusszal. Pillanatnyilag azonban a Szaturnusz kellemetlen kapcsolatban áll a Szűz jegyével, és a Vénusz is a Nyilas jegyében van. Így nem szabad csodálkoznia azon, hogy a jegy szülöttei belső nyugtalanságot érezhetnek, félelmeik, bűntudatuk támadhat.

MÉRLEG

A Vénusz a Mérleg jegyében uralkodik. Most, hogy együtt áll a Szaturnusszal, mondhatjuk úgy is, hogy fojtogató a hatása, és közvetlenül hat a jegy szülötteire is. Lehetséges, hogy gyengébbnek érzik majd magukat, és veszíthetnek az életkedvükből. El kell gondolkozniuk azon, hogy min kell változtatni a boldogság érdekében.

SKORPIÓ

A Szaturnusz a Nyilas jegyében áll, mely közvetlenül az Ön jegye mellett található. Így Önre fokozottabban hat a Szaturnusz. Lehetséges, hogy bűntudatot fog érezni, esetleg szemrehányást tesz magának, hogy életét nem ésszerűen és szabályszerűen éli. Jó, ha foglalkozik ezzel: segítséget jelenthet a jövőre nézvést, mert a Szaturnusz az Ön életét is biztonságosabbá és barátságosabbá teszi majd.

NYILAS

A Szaturnusz már több mint egy éve a Nyilas jegyében áll. Mindig akkor erősödik fel a hatása, amikor kapcsolatba kerül egy személyes planétával, mint ahogy most a Vénusszal áll együtt. Sajnos előfordulhat, hogy gondokkal kell megküzdenie, és ettől persze nem lesz boldog… Próbáljon meg magyarázatot keresni erre, és változtasson a problémákon.

BAK

A Szaturnusz az Ön uralkodó bolygója. Egészen biztosan nagyon ismerős az Ön számára, becsülheti erősségeit, és félheti haragját. Amennyiben van egy nyitott számlája, azt most lehet, hogy rendeznie kell. Ha nyugtalanságot, félelmet érez, akkor tudni fogja, hogy változtatnia kell valamin.


VÍZÖNTŐ

A Vízöntő jegyének hagyomány szerinti uralkodó bolygója a Szaturnusz, a rend őre. Ezért néha a Vízöntő jegyében született emberek visszataszító kontrollként és akadályként élik meg a Szaturnuszt, aki megakadályozza, hogy úgy éljék az életüket, mint ahogyan elképzelték maguknak. Ez a Vízöntő jegyűek életében természetesen ismételten súrlódásokhoz vezet. Most újra eljött az az időszak, amikor a „leckét” meg kell értenie!


HALAK

A Halak jegyében született emberek a Szaturnuszt egyszerre tekinthetik áldásnak és akadálynak. A Szaturnusz biztonságot ad a Halak jegyében született embernek, hisz lehozza őt a tények talajára, ha elveszne az illúziók között. A kellemetlen oldala az, hogy túl kevés szabadságot és önállóságot enged, és nem mindig van tekintettel az érzelmekre. Most a Szaturnusz a Vénusszal áll együtt. Ez oda vezethet, hogy észre kell vennie, a kapcsolatában valami nincs rendben, nem látszik az egyenlőség. Ezen kellene javítani.

www.nemethagi.com


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér