Holdritmus a mágikus hetes jegyében

2011. július 5. 11:30 , Legutóbb frissítve: 2011. július 1. 00:00
Már az ókori görögök is hétéves szakaszokra osztották fel az életet. Az Hippokratész tanítása szerint "a hetes szám uralja a betegségeket és mindent, ami a testben pusztulással kapcsolatos". Gyógyszeres kezelés nélkül a betegségek is hét szakaszban zajlan
Hétévente megváltozik az emberi szervezet, sőt a lélek is hétévenként igényel újabb erőforrásokat az orvosok szerint. Aki tehát ismeri saját hétéves ritmusát, az sok mindent tudhat önmagáról és jövőjéről.

Az elemzés különösen nők számára izgalmas. Ők ugyanis tudatosabban figyelnek magukra, életükre, bár jobban meg is viselik őket a zavaró tényezők. Ennek az a magyarázata, hogy a nők ősidők óta a Hold befolyása alatt állnak, még a menstruáció is az égi kísérő 4x7 napos szakaszaihoz igazodik.

A hetes számnak már időtlen idők óta misztikus jelentést tulajdonítottak őseink. A hetes mágikus hatása nem véletlen: az élőlények a hetes szám ritmusa szerint fejlődnek, illetve változnak. S nemcsak a testi, hanem a lelki-szellemi folyamatok is hétéves ritmusban bonyolódnak. Mintha az életet több kis életre lehetne felosztani. Az emberre - korának megfelelően - bizonyos feladatok hárulnak, nehéz szakaszokat kell átvészelnie, hogy aztán, a következő ciklusban sikereket érhessen el.

 


A modern orvostudomány megdöbbentő felfedezésre jutott: a hetes mágikus tisztelete nem véletlen. Az ember valóban egy genetikailag programozott, hétnapos ritmus szerint él. Ez idő alatt változik a bőr hőmérséklete, a szívverés és a vérnyomás. A szervezet szövetei minden hetedik évben újulnak meg.

A Föld élőlényei nemcsak a térbeli adottságokhoz alkalmazkodtak - állítják biológusok. Vagyis hat rájuk az éjszaka és a nappal, illetve az évszakok váltakozása, sőt az ár-apály jelenség is. A legtöbb embernek fogalma sincs a hétéves ciklus befolyásáról. Pedig hétéves korban esnek ki a tejfogak, s nőnek ki a maradók. Ez idő alatt a gyermek csecsemőből iskolássá fejlődik. Nagyjából tizennégy évesen éri el a pubertáskort: a lányoknál megkezdődik a menstruáció, a fiúk férfiasabbak lesznek. Befejeződik a gyermekkor. Huszonegy évesen az ember testileg teljesen érett lesz. Régen ez volt a nagykorúság kezdete. Körülbelül a hetedik ciklus után - negyvenkilenc évesen - kezdődik a női klimax.

Egy új tudományág, a kronobiológia kutatói bebizonyították, hogy minden cselekedet a genetikailag belénk programozott testritmussal van összefüggésben. Igaz, a növényekkel és az állatokkal ellentétben az ember egy ideig ellen tud szegülni személyes bioritmusának, a szervezet azonban bizonyos idő elteltével már lépést tart vele. Úgy néz ki tehát, hogy az embernek a túlélés érdekében van szüksége bizonyos ritmusra. De miért éppen a hetes szám alapján? Ezt a mai napig nem tudni pontosan, a tudomány nem talált egyértelmű magyarázatot. A hetes viszont - mint látható - valamennyi kultúrában mágikus szám.

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér