Légy nyitott a szerelemre!

2016. február 11. 16:55 - Németh Ági
A Nap a levegő elemű Vízöntő jegyében áll, ilyenkor könnyű ismerkedni... Németh Ági cikkéből megtudhatod, mikor állsz készen a szerelemre!

A Nap a Vízöntő jegyében áll, aminek a levegő az eleme, ilyenkor könnyebb közeledni másokhoz, mint egyébként. Ráadásul ez az a jegy, amely arra tanít minket, hogyan kötődhetünk úgy egy másik emberhez, hogy közben meghagyjuk a szabadságát, és ne szorítsuk korlátok közé. A másikkal egyenlő szinten találkozni, ez az életfeladata a Vízöntőnek, és ezt a „leckét” kapják ilyenkor azok is, akik más jegyben születtek.

 

Egy kapcsolat csak úgy tud működni hosszú távon, ha a felek szabadok, egyenrangúak és függetlenek. A szabadság itt azt jelenti, hogy a pár két tagja nem játszmázik, nem zsarolja érzelmileg a másikat, hanem szeretetben és egymást tisztelve élik a mindennapjaikat.  Az asztrológia ebben az összefüggésben egy zseniális kapcsolati szabályt használ: minden csillagjegy szülöttjének szüksége van arra, hogy helyet teremtsen a vele szembenálló jegynek, csak akkor áll készen a párkapcsolatra. Ennek a szemben álló jegynek az energiája teret kell kapjon a kapcsolatban!

Kos
Ha egy Kos nem talál szerelmet, és egyedül van, akkor valószínűleg elhatárolta magát ellenjegyéről, a Mérlegtől. Ismét közelednie kell ehhez az energiához, nyitottnak kell lennie rá. Ez nem egyszerű, a Mérleg pontosan az ellentétét testesíti meg, a konfliktuskerülő, diplomatikus, talán túlságosan is tapintatos személyiséget… Mégis, a Kos akkor tud kiegyensúlyozottan működni a szerelmi kapcsolatában, ha ezeket a tulajdonságokat megtanulja értékelni.

Bika
A Bika érzéki és életigenlő személyiség. Számára az élet olyan, amilyen, nem tesz fel felesleges kérdéseket. Akkor tud megtartani egy kapcsolatot, ha megnyílik a Skorpió-energia számára. A Skorpió mindig a mélyebb értelmet kutatja a dolgok mögött, az összefüggéseket keresi – a Bikának meg kell barátkoznia ezzel a természettel, hogy egy kapcsolatban harmonikusan tudjon működni.

Ikrek
Az Ikrek levegős karakterű személyiség, az élet napos oldalát keresi. Ellenjegye a Nyilas, aki másképp közeledik az élethez: értelem, eszme, magasabb rendű jelentés után kutat. Az Ikrek, aki nem áll készen foglalkozni ezzel a látásmóddal, egyedül marad. Helyet kell teremtenie életében ennek a Nyilas-energiának, meg kell nyílnia a számára. Így jön létre tér egy partner és egy kapcsolat számára.

Rák
A Rák kifejezetten érzelmes. Tulajdonképpen nehéz elképzelni, hogy a Bak-energiát kell elfogadnia, hogy teherbíró kapcsolatot tudjon kialakítani, de pontosan így van. Szüksége van arra, hogy a keménység és a zárkózottság energiái helyet kapjanak az életében. Ez az ő ellentéte, és ugyanakkor a kiteljesedése.

Oroszlán
Nem könnyű megérteni, miért marad egy Oroszlán egyedül. Látszólag mindene megvan, ami egy embert fontossá és érdekessé tesz, de hiányzik belőle az alázat és a készség arra, hogy szolgáljon, hogy valamiért feláldozza magát. Ez az energia az ellenjegyében, a Vízöntőben található meg. Azok az Oroszlánok, akik nem tudnak partnert találni, elzárkóztak ez elől az energia elől, és ismét meg kell nyitniuk magukat ebben az irányban.

Szűz
Nagyon ellentmondásosnak tűnik, hogy az objektív, egyenesen gondolkodó Szűznek helyet kell teremtenie ellentéte, az álmodozó Halak számára, hogy utat találjon, ami kivezeti a magányából. Ezt azonban nem kerülheti el. Készen kell állnia az ellentmondásokra, hanyagságokra és pontatlanságokra, tehát csupa olyan magatartásra, ami teljesen más, mint amit ismer.

Mérleg
Ha egy Mérleg nem talál szerelmet, és egyedül van, akkor elfordult asztrológiai ellenjegyétől, a Kostól. Talán rossz tapasztalatai miatt száműzte életéből, elfojtotta ezeket az energiákat. Ez azonban magányossá teszi. Kos-energiára van szüksége az életében, néha tüzesnek, temperamentumosnak, önzőnek, szélsőségesnek kell lennie – röviden mindennek, ami szenvedélyes, ám egyáltalán nem kiegyensúlyozott…

Skorpió
Ha egy Skorpió egyedül él, akkor leárnyékolta magát ellenjegyének, a Bikának az energiájával szemben. Számára túlságosan felületes, túl banális, túl rövidéletű. Ez nem jelenti azt, hogy egy Bika lenne számára az egyedül igazi partner. Azonban a lelkébe kell fogadnia ezeket a tulajdonságokat: nyugodtnak, kitartónak, földhözkötöttnek kell lennie időnként, és meg kell tanulnia értékelni az apró örömöket is.

Nyilas
Ha egy Nyilas nem talál szerelmet, és egyedül van, akkor elhatárolta magát ellenjegyének, az Ikreknek az energiáitól. Akkor a fontos dolgok érdeklik és nem a pillanat, akkor magasabb értelmet keres, boldogságot, ami nem múlik el, és elutasítja a normális élet egyszerű örömeit. Akkor ismét kapcsolatot kell teremtenie az életnek ezzel a könnyű, szép, de múlandó oldalával.

Bak
Ha egy Bak nem talál szerelmet, és egyedül van, akkor eltávolodott az ellenjegyének, a Ráknak energiáitól. Valószínűleg azért, mert félelmet keltenek benne az érzelmek. Utat kell találnia, hogy túltegye magát ezen a félelmen! Egy olyan ember tud neki segíteni ebben, aki úgy mutatja meg neki az érzelmei mélységét, hogy nem ijeszti el vele közben! Ez azonban csak akkor sikerülhet, ha ő maga valamennyire nyitott ebben az irányban.

Vízöntő
Ha egy Vízöntő nem talál szerelmet és egyedül van, akkor elhatárolódott asztrológiai ellenjegyétől, az Oroszlántól. Akkor magas eszményei miatt állandóan csalódást él át a tökéletlen világban, ám nem tud engedni az idealizmusából. Szüksége van ismét hozzáférésre a közvetlen élethez minden előnyével és hátrányával, fel és alá hullámzásával együtt. El kell határoznia, hogy keresi és fejleszti ezt az energiát.

Halak
Ha a Halak nem talál szerelmet, akkor eltávolodott asztrológiai ellenjegyétől, a Szűztől, és elutasítja azt. Túl szűk és kicsinyes a számára, túl sok alkalmazkodást követel tőle. Így senkire sem kell tekintettel lennie, ám a magányt is vállalja ezzel… Ha párt szeretne, akkor ismét meg kell nyílnia ebben az irányban, és helyet kell teremtenie életében a Szűz-energia számára.

www.nemethagi.com


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Marianna Nagy
2016. február 12. 18:32

Vajon amikor már 1x elérte a személy azt AZ énállapotot el lehet azt " felejteni"? Üdv: Mariann

Astronet Piactér