Milyenek az Ikrek jegyűek?

2017. május 18. 18:00 - Astronet, fotó: Shutterstock
2017. május 21-én a Nap az Ikrek jegyébe lép!

Ennek a jegynek a szülöttjét a legkönnyebb felismerni – például arról, hogy folyton beszél, no meg arról, hogy többnyire nem ott találjuk, ahol utoljára hagytuk, még ha csak egy percre is mentünk el…

 


A Merkúr uralma alatt


Az Ikrek jegye a világi horoszkóp 3. sorsterülete egyben. A Merkúr az irányadó itt, de a Merkúr a Szűz jegyében is uralkodik, ez pedig az Ikrek jegyének a IV. sorsterülete, vagyis a család nagyon fontos az Ikrek számára. A 3. sorsterület mindig összefügg a testvérekkel, ezért ritkán fordul elő, hogy az Ikrek jegyű személynek ne legyen testvére. Szorosan kapcsolódik hozzájuk, gyakran együtt dolgoznak, vagy közös üzletet visznek.

Mi jellemző rá?


A jegy szülötte szeszélyes, kedves, bájos, (ha férfi, akkor sármos), szellemes, okos, kicsit kapkodó, kicsit ingerlékeny, de általában jóindulatú. Sok téma érdekli, ám kevés terület az, amiben igazán elmélyíti a tudását. A változékonyság és a kiszámíthatatlanság a két kulcsszó a jelleméhez.

Gyakran vádolják a jegy szülöttét felületességgel – holott ez nem igaz, természetesen az Ikrek is tud koncentrálni, elmélyedni – csupán arról van szó, hogy a világ az Ikrek számára annyira érdekes, hogy nehezen szánja magát rá, hogy egy pontján lehorgonyozzon.

Meglepő módon viszont nem vész el a részletekben, általában egy pillantással felméri, mi a lényeg. Kitűnő színészi képességekkel rendelkezik. A kommunikáció, a média minden területén jól tud érvényesülni, főként újságíróként, mert néhány okos és találó mondattal le tudja írni a teljes képet.

Az Ikrek nem tűri, ha valaki rá akarja erőszakolni a véleményét. Fenntartja magának a jogot arra, hogy ő maga vizsgálja meg egy kérdés minden oldalát, és döntse el, miként vélekedik a dologról.


Ha megtanul elmélyedni egy dologban, akkor félelmetes intellektuális és művészi lehetőségei lesznek. Ez életének fő leckéje, és ha ez sikerül neki, akkor az üzleti életében is óriási sikerek érik, ugyanis a kereskedelemhez született tehetsége van, miután a Merkúr, mint az Ikrek jegyének uralkodó bolygója, a kereskedők istene is egyben.

Az érzelmek megélése


Mint a Levegő-jegyeknek általában, az Ikreknek is gondot okoz az érzelmek megélése. Az Ikrek könnyen kapcsolódik másokhoz, ha kellemes, szellemes csevegésről van szó, ám a legmélyebb érzéseit már nehezen fedi fel – ezekről is általában csak viccelődve beszél. Hirtelen lesz szerelmes, és hirtelen ki is tud ábrándulni, főleg, ha a születési horoszkópban a Hold és a Merkúr is az Ikrek jegyében áll. Az önelemzés sem erőssége – több keserű tapasztalat kell ahhoz, hogy lényegi felismerésekre jusson önmagával szemben.


Orvosi asztrológia


Az Ikrek jegyéhez tartoznak egészségügyi vonalon az idegek, a váll, a tüdő, és a végtagok.
Ezért, ha az Ikrek jegyében született személy horoszkópjában kedvezőtlen helyen áll a Merkúr, az illetőnek sérülékeny lesz az idegrendszere. Sok baja lehet a közlekedéssel, utazással, balesetek, kellemetlenségek érhetik.


A tüdeje viszont akkor is érzékeny, ha kedvező helyzetben áll a Merkúr. Ezért az Ikrek jegyűeknek van leginkább szükségük a tiszta, jó minőségű levegőre, és nekik árt a legjobban a dohányzás.


A jegy szülöttének mindig oda kell figyelnie arra, hogy eleget pihenjen, lazítson relaxáljon, mert a Merkúr örökösen mozgásban tartja.


Érdekes becenév


Az Állatöv 3. háza a névre is vonatkozik. Az Ikrek jegyében minden változás alatt áll, így az Ikrek jegyében született embernek sok esetben életében legalább egyszer megváltozik a neve. Lehet álneve, ragadvány neve, gúnyneve, élete végéig megtartott beceneve is.


Lapozgató
Liz Greene A szerelmesek asztrológiája című könyvéből még többet megtudhatsz a jegy szülötteiről! (Bioenergetic Kiadó)


 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér