Teljes holdfogyatkozás a Nyilas jegyében

2011. június 15. 10:00 , Legutóbb frissítve: 2011. június 14. 00:00
Az előrejelzések óva intenek attól, hogy a ma és holnap bármi fontos dologba kezdj. Mert fogyatkozásos telihold lesz, ami azt jelenti, hogy még a biztosnak tűnő dolgok is semmivé válhatnak.
A Hold-fogyatkozás összességében 100 percig tart. Az elmúlt száz évben mindössze háromszor fordult elő, hogy hasonlóan hosszú időre "eltűnt" volna a Föld égi kísérője. A legutóbbi tizenegy éve, 2000. július 16-án volt, és 107 percig tartott.Az égi látványosság megfigyelhető lesz Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ausztráliában, viszont Észak-Amerika a nappali fény miatt kimarad belőle.

Az asztrológiai előrejelzések óva intenek attól, hogy a ma és holnap bármi fontos dologba kezdj. Mert a fogyatkozásos telihold azt jelenti, hogy még a biztosnak tűnő dolgok is semmivé válhatnak, s mert a Nyilas jegyben következik be ez az égi esemény, hát a változékonyság még fokozottabban érvényesül.

A holdfogyatkozás nem tévesztendő össze a fogyó holddal! Ez utóbbi minden holdtölte után természetes módon bekövetkezik, a holdfogyatkozás viszont csak telihold napján lehetséges, amikor a Föld a Nap és a Hold közé kerülve beárnyékolja (részlegesen vagy teljesen) a Holdat. (Itt jegyezzük meg, hogy napfogyatkozás viszont csak és kizárólag újhold idején következhet be!!!)

Teljes holdfogyatkozás figyelhető meg június 15-én este 11 órától 16-án éjjel 1 óráig. Mivel a Hold a Nyilas jegyben tartózkodik ezen az éjszakán, a fogyatkozás negatív hatásai a Nyilas negatív tulajdonságaival keverednek. Gyakoribbak a viták, az utazás közbeni balesetek, a késések, az eredeti programok felborítása-felborulása.

 


A Hold minden élőlényre hat

Ősi megfigyelés, hogy az újholdkor elkezdett dolgok lendületet kapnak - és növő hold idején kiteljesednek. Még az eljegyzést, az esküvőt, sőt az új ház avatását is újholdra időzítették, hogy a Holddal együtt gyarapodjon a boldogság és a vagyon. Ez a hitük pedig azon a tapasztalaton alapult, hogy az újholdkor és az utána következő néhány napban vetett magok könnyebben kikeltek, erősebb növény fejlődött belőlük, mint azokból, amelyek telihold után kerültek a földbe.

Teliholdkor általában olyasmibe kezdtek, amit csökkenteni, apasztani szerettek volna (ezért is ajánlatos a fogyókúra indítására a telihold). Őseink azt is észrevették, hogy a "vízkórság", azaz az ödéma is leginkább telihold környékén okozott kellemetlenséget, néhány nappal a holdtölte után pedig szinte orvosi beavatkozás nélkül javult a beteg állapota.

A telihold "kicsalogatja" a babákat, gyakoribb a szülés (vagy a korai terhesség esetén a vetélés). A műszerek mindenhatóságában hívő orvosok babonaságnak tartják, és nemcsak a statisztika száraz számai nem tudják meggyőzni őket, de még az a fizikai tény sem, hogy a Hold az óceánok vizét majd hat méterrel képes megmozgatni. Akkor pedig miért ne lenne hatása a magzatvízre is?

Teliholdkor óvatosabbnak kell lenni

A népi megfigyelést az utóbbi évtizedekben kutatók, és kevésbé vaskalapos orvosok tudományos cikkek tömegével támasztották alá. Dr. Gall és dr. Grabley éveken keresztül figyelték érzékeny idegzetű betegeiket. Megállapították, hogy közülük sokan holdtöltekor hirtelen depressziós állapotba kerültek, szédülés és tengeribetegséghez hasonló állapot jelentkezett náluk. Egyesek minden előzetes ok nélkül belázasodtak, és érdekes módon ez a jelenség holdtölte után megszűnt.

Régi kórházi tapasztalat szerint a műtétek utáni vérzés gyakorisága teliholdkor fokozódik. A floridai állami kórház sebészetén több mint ezer esetnél jegyezték fel a holdállást, és azt tapasztalták, hogy a műtétek után fellépő erős vérzések 82 százaléka akkor jelentkezett, amikor a Hold az első és a harmadik negyedben volt, ezen a két negyeden belül pedig a gyakoriság csúcsértéke holdtöltére esett.

A Hold a női ciklusra és a termékenységre is hatással van, és megfigyelések szerint a szülések sokkal gyakrabban indulnak meg telihold idején.

A statisztikai adatok szerint:
? Teliholdkor növekszik az epilepsziás rohamok száma, fokozódnak a mániás depressziós tünetek. A migrén is ekkor a leggyakoribb.
? Telihold idején a reakcióidő kis értékkel megnövekszik, ezért ilyenkor több közlekedési baleset történik.
? A telihold utáni napon négyszer több gyilkosság történik, mint egy szokványos napon. Az öngyilkosságok száma teliholdkor nagyobb az átlagnál.

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér