Virághoroszkóp

2010. március 8. 06:00 , Legutóbb frissítve: 2010. március 8. 00:00 - Herczeg Kata
Kétféle virághoroszkóp ismeretes, az egyik tizenkét virágot foglal magába és nagyjából az asztrológia tizenkét csillagjegyére épül. A másik a kilenc bolygóhoz kapcsolódik, tehát kilenc virágot tartalmaz, és kiszámításakor nem a hónapokat, hanem a születés
 

A születésnap ugyan 1 és 31 között bármelyik nap lehet, mégis csupán 9 számmal dolgozunk, mert a numerológia módszerével az egyes számok egymással összeadandók és a végösszeg adja az elemzés alapját. Aki tehát 10-én született, az 1+0=1, vagyis az egyes szám alaprezgéseit örökli, aki 22-én született, annak a két kettest kell összeadni (2+2=4), és a 4-es a rezgésszáma, aki 25-én ünnepli a születésnapját az 2+5=7 alapján a 7-eshez tartozik, és így tovább.

Napraforgó (aki a hónap 1., 10., 19., 28. napján született)

Uralkodója a Nap
Az 1-es virága nemcsak azt jelzi, hogy a szülött vágyik a napfényre, hanem azt is, hogy imádja a függetlenséget, rendkívül elszántan halad a célja felé, és mindig megtalálja a módját, hogy az élre kerüljön. Elismerésre vágyik, igyekszik a figyelem középpontjába kerülni.
Tele van tervekkel, ötletekkel és rendkívül lendületes, határozott és energikus, amit maga elé tűz célként, azt biztosan el is éri. Bár a környezete szemében meglehetősen önzőnek tűnik, valójában a szíve aranyból van, csak túl nyers a modora és a lobbanékonyságával is visszatetszést válthat ki azokban, akiknek "minden úgy jó, ahogy van".  De az optimizmusa általában átragad a környezetére, és lelkesedésével végül magával tudja ragadni az embereket.
A szerelemben is állandóan lángol, imád flörtölni, aki megtetszik, azt egyszerűen "lerohanja", rázúdítja a szerelmét, de a túl szoros kötelékből mindig igyekszik szabadulni. Akkor hűséges, ha a párja felnéz rá, csodálja, s közben folyamatosan ébren tudja tartani a kíváncsiságát.
Tökéletes társa lehet: a Bazsarózsa, a Nefelejcs és az Orchidea. 
Bazsarózsa (aki a hónap 2., 11., 20., 29. napján született)

Uralkodója a Hold
Nyugalomra, harmóniára törekvő, zavarja a hangoskodás, a durvaság, az erőszak. Minden téren keresi a kompromisszumot, jól tud alkalmazkodni. Általában igyekszik a háttérben maradni. Ugyan szívesen segít a bajbajutottakon, de sosem tolakszik, megvárja, amíg kéréssel fordulnak hozzá. Rendkívül széles látókörű, ismereteit szívesen osztja meg a környezetével. Társasági ember, órákig szóval tudja tartani a hallgatóságát, de kevés embert enged közel magához. Könynyen sértődik, rapszodikus hangulatát nem igazán tudják követni a környezetében élők. Mindenben maximalista, így aztán hiába tartja sokra a környezete, ő maga nem igazán tudja értékelni, amit éppen elért.
A szerelemben az erotika ugyan fontos számára, de csak annak a társaságában tud teljesen feloldódni, akivel szellemi téren is megtalálja az összhangot. Mindig a tökéletes partnerről álmodik, és ha nem sikerül megtalálnia, hát plátói szerelmet táplál egy elérhetetlen álomszerető iránt.
Tökéletes társa lehet: a Nefelejcs, az Orchidea, a Pipacs és a Margaréta.
 

Tátika (aki a hónap 3., 12., 21., 30. napján született)

Uralkodója a Jupiter
Olyan, akár a higany. Örökké tesz-vesz, mindig tele van a feje ötlettel, a naptárja pedig programokkal. Imádja, ha nyüzsöghet, ha nagy társaság veszi körül. Nyitott, könnyen teremt kapcsolatot, nincsenek gátlásai. Fontos számára, hogy rá figyeljen a világ, viszont ő alig tud odafigyelni másokra. A környezete gyakran süti rá, hogy "megbízhatatlan". Való igaz, állandó versenyfutásban van az idővel, sosem képes utolérni magát. Örökké úgy érzi: "hiányzik egy hét az életéből", mert mindig ennyire van lemaradva a határidőkkel. A monoton munka, a hétköznapok egyhangúsága akár beteggé is teheti. A szigorú szabályok elől ösztönösen menekül. Minden érdekli, de csak felszínesen. Kíváncsisága olykor veszélyes vizekre hajtja, mindent szeretne kipróbálni. De szerencsére gyorsan vág az esze, és a legnehezebb helyzetben is feltalálja magát.
A szerelemben is a hármas jellemző rá, bármennyire is szerelmes, könnyen beléphet életébe az a bizonyos harmadik. Ő egyszerre kettőt is tud szeretni, úgy érzi, mindkettőhöz hűséges, hiszen mindegyikhez más miatt vonzódik.
Tökéletes társa lehet: a Pipacs, a Rózsa, esetleg egy másik Tátika. 
 

Nefelejcs (aki a hónap 4., 13., 22., 31. napján született

Uralkodója a Szaturnusz
A négyes személyiségszámú Nefelejcs-ember szerény, megbízható, következetes, precíz, pontos és hűséges. Általában konzervatív, nem szereti az újításokat, nehezen alkalmazkodik az új emberekhez, új körülményekhez. Gyakorlatias és rendszerető. Nála mindennek helye van. Igaz, az embereket is rangsorolja, és az előítéletén nehezen tud túllépni. Nem szereti a reflektorfényt, a hivalkodó környezetet. Lételeme a munka. Mindent elvállal, amibe másnak beletört a bicskája. Igazi munkamániás. Felfogása nem túl gyors, a saját ötleteivel nem is szívesen áll elő, ezért munkálkodik szívesebben mások árnyékában. Nagyszerűen bánik a pénzzel, kitűnően tud takarékoskodni.   
A szerelemben szégyenlős, zárkózott, nehezen nyílik meg. Inkább barát, mint érzéki szerető. Megbízható társ, akire a bajban bármikor lehet számítani, viszont az élet örömeit nem tudja felhőtlenül élvezni. Mintha szégyellné, hogy boldog. 
Tökéletes társa lehet: a Margarétának, de a Bazsarózsával és a Pipaccsal, vagy egy másik Nefelejccsel is jól meg tudja értetni magát.

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Szabó Pék Norbert
2012. március 31. 14:10

Uralkodója a Hold Nyugalomra, harmóniára törekvő, zavarja a hangoskodás, a durvaság, az erőszak. Minden téren keresi a kompromisszumot, jól tud alkalmazkodni. Általában igyekszik a háttérben maradni. Ugyan szívesen segít a bajbajutottakon, de sosem tolakszik, megvárja, amíg kéréssel fordulnak hozzá. Rendkívül széles látókörű, ismereteit szívesen osztja meg a környezetével. Társasági ember, órákig szóval tudja tartani a hallgatóságát, de kevés embert enged közel magához. Könynyen sértődik, rapszodikus hangulatát nem igazán tudják követni a környezetében élők. Mindenben maximalista, így aztán hiába tartja sokra a környezete, ő maga nem igazán tudja értékelni, amit éppen elért. A szerelemben az erotika ugyan fontos számára, de csak annak a társaságában tud teljesen feloldódni, akivel szellemi téren is megtalálja az összhangot. Mindig a tökéletes partnerről álmodik, és ha nem sikerül megtalálnia, hát plátói szerelmet táplál egy elérhetetlen álomszerető iránt. Tökéletes társa lehet: a Nefelejcs, az Orchidea, a Pipacs és a Margaréta.

Astronet Piactér