A virágpor-allergia valós okai

2009. április 6. 05:50 - K.Sz.
Végre itt a tavasz, és meleg az idő… - De a jó időnek korántsem örvendenek ennyire a fűpor allergiások.

A pollenallergia az utóbbi évtizedekben olyan méreteket öltött a civilizált nyugati társadalmakban, és köztük is kiemelten Magyarországon, hogy ma már kormányrendeletek és parlamentek által hozott, büntetéseket előíró törvények teszik kötelezővé a fűnyírást és a parlagfű-irtást.


Berregnek hát a fűnyíró gépek országszerte, így az ember inkább fedett uszodába megy, mint nyílt strandra. Utóbbin ugyanis már nem lehet egy perc nyugalma sem a stressz-okozó fűnyírástól. És ha parkba, vagy a természet lágy ölének más, civilizáció-közeli menedékébe mennél az árnyas fák alatt, szabad levegőn pihenni, esetleg meditálni, azt ugyan nézheted már, mert ma mindenütt az észrevétlen stresszt okozó, természetellenes fűnyírói alapzaj fogad.

Válaszreakció vagy tudattalan ellenállás?


Az allergia, az orvostudomány szerint egy, természetes, vagy természet-ellenes válasz-reakciója a szervezet egy külső természetellenes ingerre. Mondhatjuk, hogy az allergia, a biológiai szervezet jogos vagy - bizonyos esetekben -, jogtalan reakciója. Meg fogjuk látni ugyanis, hogy a virágpor és a fűpor esetében jogtalan, de legalább is téves irányú a szervezet agresszív védekező válaszreakciója. Amennyiben szennyezett környezetbe, vagyis természetellenes állapotba kerülünk tehát, természetes és jogos a szervezetünk negatív válasza is: figyelmeztet bennünket, hogy vagy szüntessük meg a természetellenes állapotot keltő okot, amennyiben erre lehetőségünk van, vagy hagyjuk el a szervezetünkre nézve veszélyes környezetet.


Íme, a legegyszerűbb példa arra, hogy mennyire "értelmes" a szervezetünk, és, hogy ezzel szemben, mennyire tévesen gondolkozik az un. akadémikus gyógyítás, a test- és tünet centrikus orvostudomány, amely a figyelmeztető tüneteket akarja eltüntetni, a probléma igazi felkutatása és megoldása helyett.


Az asztrológiában közismert tény, hogy minden allergia, mint a szervezet védekezési rendszerének a megnyilvánulása, a Mars, illetve a Szaturnusz által megtestesített ősi teremtő erőkhöz kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy az allergia olyan, az individuális létünket fenntartani hivatott, a védelmi bástyáink alá rejtett nyers életerőnek spontán kifejeződése, amely az önkonzerválási ösztönünkben gyökerező tudattalan agresszivitásunknak az eredménye. 

A testünk kellemetlen tünetei leképezik a bennünk lezajló, általunk tudattalanul: a lélek öntudatlan szférájában megélt és ezért a felszínen nem látható, védekező - támadó mentalitást: a környezettel szembeni rejtett agresszivitást.


Az allergia tehát, a szennyeződés-érzékelés esetében, egy egészséges és természetes válaszreakció, ami azt jelzi, hogy a szervezet felvonta a várhidakat, megerősítette a bástyáit, a falakra jól képzett harcosokat küldött és felkészült a külső támadás elhárítására. De mi a helyzet, akkor, amikor a természet "legtermészetesebb" folyamataival és jelenségeivel szemben teszi ugyanezt a szervezetünk? Mi ellen védekezik ilyenkor? Normális dolog-e részéről védekezni, amikor nem is létezik külső ellenség? Vigyázat, ne hagyjuk becsapni magunkat: ilyenkor tényleg nincs külső ellenség, még akkor sem, ha az allergiások és a tudós védnökeik gondolkozása már odáig fajult, hogy ellenségnek tekinti a teremtés első aktusának a természeti megnyilvánulását: a virágport! És persze, az un. fűport is, ami szintén a szaporodásnak, vagyis a teremtésnek, a "természet-anyának" (Az asztrológiában: a Hold által megtestesített teremtői őserőnek!) elemi eszköze. Mivel a nyugati társadalmak embere generációk óta természet-ellenőrző koncepciók szerint gondolkozik, mára természetessé vált, hogy szellemi és lelki folyamatoktól független okokat nevezzen meg a felmerülő problémák okozóiként. Nem furcsa, hogy az ember, a nem kevesebb, mint 2,5 millió éves evolúció során, minden allergiás tünet nélkül, vagyis teljesen összhangban tudott élni a természet elemeivel? És nem tűnik fel, hogy csak az utóbbi évszázadban, amióta a mesterséges gyermekáldás elleni védekezés lehetőségének az eszméje tömegesen terjedni kezdett, csak azóta "eszi a fene" az ember fiát, de főként az ember leányát minden tavasszal és egyeseket nyáron is? Egyes, az allergia térhódításáról szóló tudósításokban azt is olvashatjuk, hogy: " ...az egyes virágok és növények pollenje annyira agresszív... ". Holott nem az a természeti elem az agresszív, amely évmilliók óta, a mesterséges életet folytató emberen kívül semmilyen más élőlényt nem zavarva, menetrend-szerűen végzi a dolgát, hanem a mi szellemi-lelki magatartásunk lett a múlt évszázad során agresszív egy olyan jelenséggel szemben, amit a virágpor megtestesít az egész természetben. A mindent ellenőrizni és szabályozni akaró modern ember lelkében agresszívvé vált az általa nem "beprogramozott", illetve a "nem kívánt" természeti megtermékenyüléssel szemben.


Virágpor, mint a megtermékenyülés szimbóluma

Azt, amit a tavaszi és a nyári időszakokban a szabad levegőben terjedő virágpor, illetve azt, amit a természetben tavasszal és nyáron végbemenő megtermékenyülés jelensége testesít meg, az anyaság őserejét és a spirituális teremtés őserejét, az asztrológiában a Hold testesíti meg. Egyszerűen érthetetlen, hogy a természettudósok számára miért nem tűnik fel az összefüggés a rengeteg Magyarországi állampolgár életét megkeserítő parlagfű "átkozott" természete, vagyis a rendkívüli "szaporodási kedve" és a között, hogy például, hogy Magyarországon a legnagyobb a művi abortuszok számaránya a születésekhez viszonyítva?


A „tudományos ténynek” beállított tévképzet hatására tömegesen gyűlölik ma a Magyarországon a parlagfüvet, miközben már a 18 éves lányok teljes és végleges sterilizálási lehetőségét fontolgatja a magyar parlament?


12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 3 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!judit
2009. július 1. 13:25

Kedves Szilárd! Szeretném megtudni, hogy vajon az ételallergiák pl. tejallergia ami manapság nagyon "divatos" is ugyanebbe a kategóriába tartozik -e? Köszönettel.

Kérdező
2009. április 16. 17:47

Ha valaki nem tudja 10 perces pontossággal megadni a születése idejét, akkor már vége? Akkor sosem, semmilyen úton nem tudja meg, hogy a tudattalanjában miféle programok futnak és miért? Szerintem vannak más módszerek is, amivel ezek kiderülnek, sőt nem csak diagnosztizálni lehet a gubancokat, hanem megoldást is lehet rá találni. Mert a csillagok azt nem mondják meg, ha ez a probléma és ez a program fut, akkor mivel írja felül, mit is tegyen másként, hogy ne ugyanaz legyen a vége, mint a problémás állapot. Vagy mégis? Minden megoldást tálcán kapunk?

Kozma Szilárd
2009. április 8. 09:52

Ilyen "civilizáltan magyaros "mentalitás mellett, természetes, hogy a megtermékenyítésre és megtermékenyülésre képes (potens) MO lakosságának több mint a fele fűpor és virágporallergiás: http://www.astrologos.ro/viewtopic.php?f=20&t=187&st=0&sk=t&sd=a&start=30

Astronet Piactér