Rossz fogak = krónikus betegségek?

2009. július 10. 06:57 , Legutóbb frissítve: 2009. július 10. 00:00 - Dr. Kecskés Gabriella
A fogorvostól a páciens azt várja, hogy ügyes keze legyen, és ne okozzon fájdalmat. A fogsor esztétikus legyen, jól zárjon és jól rágjon! Dr. Tóth Pál professzor orvostanhallgatókhoz intézett intelme a biológiai fogászat mottója is lehetne: Gyermekeim, ne
 

Nemcsak a fogorvosnak kell tudnia, de a betegnek is értenie kell, hogy szervezetében minden mindennel összefügg. Egy fogtömésnek hatása lehet akár a láb nagyujjkörme gombásodására is. Az emberi szervezet egységes egész, a fogászati beavatkozás nemcsak a szájra korlátozódik, nemcsak a fogászatban alkalmazott anyagok megmunkálhatóságára kell figyelni, hanem arra is, hogy a szájba kerülõ anyagok, fogászati tömések, pótlások milyen energetikai változást idézhetnek elõ.

Dr. Reinhold Voll német orvos már ötven évvel ezelõtt felismerte a fogak energetikai szerepét, feltérképezte a fogak és a belszervek energetikai kapcsolatát. Õ dolgozta ki azt a diagnosztikai és terápiás módszert, amely az emberi szervezetet holisztikusan vizsgálja, s amely klinikai, elektroakupunktúrás, energetikai, illetve homeopátiás elven alapul. Kitesztelhetõ vele a betegségek oka, az, hogy hol, milyen mikroba vagy nehézfém van a szervezetben, érte-e valamilyen sugárártalom a beteget.

 


Amikor a hagyományos vizsgálómódszerek negatívak, a Voll-módszer már jelez. Kitesztelhetõ, hogy az adott páciens számára mely tömõanyag, mely protézisanyag a szövetbarát, mely fogászati anyagra nem vagyunk allergiásak. Nagyon fontos, hogy ne legyen a szájban többféle fémötvözet, például amalgám és aranykorona, esetleg még egy vironporcelán híd is! Ha egy hölgynél ehhez még egy fémtartalmú, méhen belüli fogamzásgátló eszköz is társul, kész a "galvánáram páciens". A Voll-módszerrel pontosítható a góckutatás is. Minden fogorvos tudja, hogy a röntgennel és klinikai vizsgálattal "gócnegatív" fog gyökerén még lehet granuloma, azaz lehet gennyes a fog.

Elméletben minden gyökérkezelt fog góc a szervezetben. Ha lehetséges, kettõnél több gyökérkezelt fogunk ne legyen. Az amalgám mint ötvözet mindenképpen kerülendõ, mert energetikai blokkot csinál. A fogorvoslás e biológiai szemlélet birtokában felértékelõdik. A szájon át nemcsak testünk építõkövei jutnak be szervezetünkbe, hanem nagyon sok mikroba és nemkívánatos vegyszer is, hiszen ételeink nem sterilek. A fogak, az állkapocs, a garat, az orrgarat és az orrmelléküregek, egyszóval a fej gócai nagy jelentõséggel bírnak a krónikus betegségek kialakulásában. Tehát ne csak fogunkat csináltassuk meg, hanem a fogászati kezeléssel testünket, lelkünket is gyógyítassuk!

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Peterffy Csaby
2013. december 14. 11:06

en nem tudom hogy mit szoljak de aze leptem be erre az oldalra mert szeretnek erdeklodni hogy baje az,hogy tomes alatt is faj a fog int

Astronet Piactér