Az alvás jógája

2016. augusztus 11. 16:00 - Astronet
Ismét Magyarországra látogat Tenzin Wangyal Rinpocse, aki egyike a kevés nyugaton élő bön buddhista mesternek.

Nemzetközileg elismert szellemi vezetőként Rinpocsének közel 25 éves tapasztalata van a nyugati világban élő gyakorlók tanításában. Mély bölcsességét és az ősi tibeti bön tanításokat érthetően, világos stílusban képes átadni olyan módon, hogy a nyugati emberek is használni tudják azokat mindennapi életükben.

 

A tavalyi budapesti álomjóga tanítása után Rinpocse az alvás jógájának gyakorlatáról tart előadást a MOM Kulturális Központban szeptember 3-án és 4-én.


Módszer a tudatosság megőrzésére mélyalvás közben
Életidőnk egyharmadában alszunk, és ez azt jelenti, hogy átlagosan 20-25 évet töltünk sötétségben és teljes öntudatlanságban. Az alvásjóga gyakorlatát tibeti jógik évszázadokkal ezelőtt fejlesztették ki, hogy a mélyalvás során sötétségben töltött órákat átalakítsák és segítsék a tudat tiszta természetének megismerését. Az alvásjóga gyakorlat azonban a felébredés erőteljes eszközeként több mint csupán egy éjszaka végzett gyakorlat, hiszen életünk minden tapasztalását tisztasággal és éberséggel tölti meg. A gyakorlat végezhető a mindennapi tevékenységeink vagy meditálás közben, elalvás előtt és elvalváskor. Az alvásjóga legfőbb célja, hogy kaput nyisson tudatunk valódi, fényességes természetének felismeréséhez.

Bővebb információ: www.ligmincha.hu

 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér