Cigánykártya - most virtuálisan is!

2009. november 20. 08:00 , Legutóbb frissítve: 2009. november 20. 00:00
Állítólag a cigánykártya adja a legpontosabb jóslást minden kártyavetés közül. És mivel a jövő rajtunk áll, a kártya jóslata útmutatót adhat ahhoz, hogyan és milyen irányban alakítsuk életünket.
 

Mindenki kíváncsi a jövőre, még ha nem is vallja be, vagy fél tőle, akkor is. Fontos tudni, hogy a jövő nincs betűről betűre megírva, a jóslások valami misztikus módon a saját gondolatainkkal, pszichénkkel együtt működve adják ki az eredményt.
Van, aki varázslatnak tartja. Mások úgy gondolják, a jóslásra való képesség ajándék, egy misztikus jelenség. Sokak szerint a magasabb rendű erőkkel való összeköttetésen múlik, és valószínűleg mind a három nézőpont igaz. A válaszokat mindenki maga állítja fel, hiszen csak az lehet igaz, amit magunk igaznak vallunk, de tény, hogy az ember, a lélek és az elme különös dolgokra képesek. (Ahogy arra sincs magyarázat, mai napig nem értik a kutatók, hogy a teljesen vak emberek hogyan lehetnek képesek megmondani, hogy a fény, amivel az arcukba világítanak, függőleges-e vagy vízszintes? - ugyanúgy azt is nehéz megmondani, miért "tudja" a kártya a helyes választ. Ha csak nem abból fakad ez is, az is, hogy nem csak a szemünkkel látunk? Talán egyéb képességekkel is rendelkezünk, amikről nem is tudunk?A cigányok tradicionálisan nagy misztikus erővel rendelkező nép - az átkuk hírhedt és félelmetes -, ami talán abban gyökerezik, hogy a varázslást nem egy ember kiváltságának tartották, hanem természetes késztetésnek és tudásnak, ami bárki számára nyitva állt.
Ők máshogy csinálják

Mégpedig egyszerűen. A kártya fontos szerepet töltött be a cigányok életében. Hozzá tartozott a mindennapjaikhoz. A közhiedelem azt tartja, hogy a varázslatokat a Hold vagy a bolygók bizonyos állásaihoz kell igazítani, és hogy a természet ciklusai befolyásolják a varázslást. A hagyományos cigány mágia ezzel szemben nem foglalkozik a bolygókkal, vagy bármilyen más befolyásoló tényezővel. Úgy tartják, az energiát magadból nyered, és nem a teliholdból, a varázsigéknek pedig nem kell rímelniük, mert a lényeg az, amit gondolunk, és felruházunk a megvalósuláshoz szükséges energiával. Sokszor a kérdező számára fontos sorskártya alá pénzt kell helyezni, aminek energetikai jelentősége van: azért a pénzért megdolgozott az illető, és most továbbadja, ezzel átruházva és mozgásban tartva az energiát.

A cigány jósok szerint ahogy az univerzum hatással lehet ránk, úgy mi is hatással lehetünk az univerzumra, mert részesei vagyunk ennek az erőnek. Rendelkezünk a képességgel, hogy ezt az erőt használva megváltoztassuk a sorsunk - vagy akár más emberek sorsát, ha erre engedélyt adnak.

A cigánykártya


A kártyával való jóslás több ezer évre tekint vissza, az asszonyok generációról generációra adták át tudományukat.A lapok nagyon hasonlítanak a középkori francia jóskártyához, de ősi cigány szokásokat, hagyományokat őriznek. A gyerekek, különösen a lányok már egészen kicsi koruktól megismerkedtek a lapok jelentésével (amit könnyű volt megjegyezni, hiszen a mindennapi élet eseményeit sűrítette képbe), és felnőttként úgy forgatták, mint más a bibliát. Mivel a legtöbben írástudatlanok voltak, a kártyákon számok sem szerepelnek. A 36 lap sokkal inkább a sors kivetésére alkalmas, mint konkrét események jóslására, a sorsunk pedig minden pillanatban változik.

Életeseményeket, törvényszerűségeket, lehetőségeket mutatnak, ellentétben a tarot vagy a többi jóskártya szimbolizmusra épülő lapjaival.
Természetesen mint minden más kártyával történő jóslásnál, itt is szükséges az intuíció, fontos a tudat alatti képek felszínre hozása, de azért a lapokból olvasni mégiscsak itt a legegyszerűbb.
A kirakás módja sokféle lehet. A háromlapos gyors kérdezéstől a 7 vagy 21 lapos elemzésig, esetleg a teljes pakli kirakásáig számos lehetőség kínálkozik. A lényeg, hogy ne csak az egyes kártyák üzenetére figyelj, hanem arra a környezetre i,s amelyben a lap megjelenik. Mert mondjuk a Betegség lapja a Hír mellé kerülve egy rossz hír miatti lelki összeomlást jelent, míg az Özvegy és a Ház közé kerülve egy idősebb családtag tartós ápolását jelzi, esetleg azt, hogy az illető kórházba vagy idősek otthonába kerülhet.
A kombinációs lehetőséget mindenki a saját intuíciójától kapja. Épp ezért akár önmagadnak jósolsz, akár másnak, gondoskodnod kell arról, hogy senki ne zavarjon, és rá tudj hangolódni saját belső hangodra. A kártyáktól kapott válasz általában nem cselekvésre, inkább a dolgok újragondolására serkent. Fontos, hogy negatív kártyák esetén ne csak a külvilágban, hanem önmagadban is próbáld megtalálni az akadályozó tényezőket.
Ha nincs türelmed az elemzésre, jóslás rovatunkban új szolgáltatásként megtalálod a cigánykártyát. Próbáld ki!

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 11 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Zsuzsa Jónás
2016. november 11. 09:27

Szeretnem tudni mere szamithatok a kozel jovombe?

Zsuzsa Jónás
2016. november 11. 09:25

Szeretnem megtudni mivar ram az elkovetkezo idokben?

Bozó Szabina
2016. szeptember 11. 08:27

Szeretnem megtudni mivar ram a kozeli jovoben

Erzsébet Nagy
2016. augusztus 12. 17:00

Azt szeretném meg tudni van e rajtam átok és ki átkozott meg!

Panni Cseh
2016. augusztus 11. 07:43

Ajovonet

Astronet Piactér