Jósolj kávézaccból!

2011. november 11. 11:30 , Legutóbb frissítve: 2011. november 10. 00:00 - -
Vajon ő-e életem párja? - töprengsz, miközben legszívesebben jósnőhöz rohannál. Mi lenne, ha te magad fejtenéd meg a titkot egy csésze finom kávé mellett? Bár mindez játék csupán, vidám perceket tölthetsz el egy unalmas, borongós délutánon.
A kávézacc-jóslás az egyik legnépszerűbb jövendölési módszer volt hosszú időn át. Nem véletlen: hiszen nem kell más hozzá, mint egy csésze, egy kevés kávé, és máris lehet jósolni, bármikor, bárhol. Ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók. Most már csak a tudás szükséges hozzá.

Hogyan jósoljunk kávézaccból?

1. lépés: Az előkészítés
A jósláshoz a következőkre lesz szükségünk:
- egy fehér csésze
- egy fehér csészealj
- egy fehér konyharuha vagy fehér papírtörlő
- egy kanál nagyon finomra darált kávé (instant kávé nem jó!)
- egy kanál cukor
- egy csésze víz

A vizet és a cukrot öntsük egy kis lábasba, és lassú tűzön kezdjük melegíteni. Amikor már forró, szórjuk bele a finomra darált kávét, és háromszor forraljuk fel. Ezután néhány percig hagyjuk pihenni, majd öntsük csészébe. Kész a török kávé: tessék megkóstolni, és fenékig kiinni!

 


2. lépés: A jelek olvasása
Amikor megittuk a kávét, borítsuk rá a csészealjat, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg, így a felesleges kávézacc a csészealjba potyog. Várjunk három percig, majd emeljük le a csészét. Kezdhetjük az ábrák olvasását!

3. lépés: Az ábrák értelmezése
A csészében alakzatokat, formákat látunk. Az óra járásával megegyező irányban haladva kezdjük el kiolvasni az ábrákat. A figurákat eleinte nehéz meglátni, de hagyatkozzunk fantáziánkra, hagyjuk gondolatainkat kalandozni. A "meglátott" jeleket jegyezzük fel egy papírra, hogy el ne felejtsük. Ha elsőre nem sikerül az "olvasás", próbálkozzunk vele többször, hiszen gyakorlat teszi a mestert. Az ábrákat, tehát a jeleket, összességükben kell értelmeznünk, ugyanúgy, mint a tarot-nál. A megfejtéshez az ábrák magyarázatát összegyűjtöttük, segítségükkel egyszerű lesz a jóslás! Jó szerencsét!
És most térjünk a lényegre... Íme 50 fontos jel, amiből kiolvashatjuk a jövőt!

Több mint száz jelből olvassák ki a jövendőt a profi kávézacc-jósok. Mi a legfontosabb ötven jelet válogattuk össze, hogy segítségükkel megfejthessük a jövő titkait?

Autó: Az autó a szerencse felé száguld. Használd ki a lehetőséget: most kezdj terveid, vágyaid megvalósításához. Sikerre számíthatsz.
Bumeráng: Ugye ismered a bumeráng-effektust? Vigyázz, ne legyen benned rosszindulat, vagy irigység mások iránt, mert visszaszállhat rád.
Csillag: Ez a jólét és a beteljesülés csillaga. Az ötágú csillag hosszabb, szerencsés periódust jelez.
Csomag: Egy új barátságra, szakmai kapcsolatra vagy szerelemre számíthatsz. Más esetben jelezheti a biztonság hiányát, illetve a gyors kapcsolatváltásokat.
Csont Légy éber és figyelmes! Valamilyen váratlan eseményre, találkozásra számíthatsz!
Delfin Élményekben gazdag utazást, anyagi termékenységet és bőséget jelez.
Esernyő Veszély fenyeget, ezért védekezned kell! Hívj segítségül egy közeli barátot vagy rokont, hogy megtalálják a számodra legjobb megoldást.
Fa Az álmok és vágyak megvalósulását sugallja ez a jel. A beteljesülés már közel van.
Falevél Ez a jel azt mutatja, hogy jó úton jársz. Félre a kétségekkel, mert terveid most megvalósulhatnak, ha a kezedbe veszed az irányítást.
Fecske Határozott, mindenre elszánt lélekre utal ez a jel. Pontosan tudod, hogy mit akarsz, és mindent meg is teszel annak érdekében, hogy célhoz érj. A fecske olykor váratlan utazást is jelenthet.
Fejsze Próbatételt jelez a fejsze, de ne aggódj, mert könnyen megfelelsz majd. Össze kell szedned magát egy kicsit, így minden nehézség nélkül célba érsz. Ne veszítsd el türelmedet, őrizd meg hidegvéredet! Most ez a legfontosabb!
Fenyő Sikerekre számíthatsz valamilyen művészi területen. Adj magadnak több lehetőséget, hogy kreativitásod kibontakozhasson!
Gyík Ne lustálkodj, ne teketóriázz! Tettekre fel!

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!cicmic
2006. november 5. 17:23

nekem sziv alak jött ki miután megittam a kávémat jó sűrű zacc maradt az alján vajon mit jelent?ki tudja?

Astronet Piactér