Mit tud az inga?

2010. március 29. 08:59 - Herczeg Kata
Többet, mind gondolnád! Már Tacitus is tesz említést arról, hogy a jósok villás faág vagy hajszálon függő nehezék segítségével jósoltak.
 
Az ötvenes évek elején, amikor még legfeljebb álom volt a háromdimenziós ultrahang, és a születendő gyermekük nemét legfeljebb megszületése pillanatában tudhatták meg az asszonyok, a nagyanyám egy cérnaszálra kötött karikagyűrűvel szinte mindig pontosan meg tudta mondani, fiú lesz-e a kis jövevény, vagy kislány. Hozzá jártak a környék várandós asszonyai. De őt kérték akkor is, ha elveszett egy kulcs, vagy valami fontosabb tárgy, mert a cérnaszálon függő karikagyűrűje azt is megtalálta. És persze a jövendőt is mindig pontosan megmutatta. Mi gyerekek tátott szájjal figyeltük, az asszonyok pedig próbálták ellesni a tudományát. Aki hitt magában, az erejében, annak sikerült is.

Kiknek "szólal meg"?
Mindenkinek, akiben van egy pici intuíció. Bár egyre többen foglalkoznak hivatásosan is ingajóslással, a legjobb mégis csak az, ha mindenki saját maga faggatja a cérnaszálon vagy vékony aranyláncon függő nehezéket. Mert az egyéni rezgésünkre, a belső energiánkra sokkal hamarabb ráhangolódik, és tényleg csak nekünk válaszol.
Milyen a jó inga?
Ma már az ezoterikus boltokban nagyon sokféle formájú és anyagú ingát lehet kapni. Van gömb és spirál, kúp alakú és sokszögletes. A súlya tetszőleges, de a gyakorlat azt mutatja, hogy legideálisabb a 14-35 gramm. Az a lényeg, hogy a saját lendülete vigye, és ne "téríthesse el" se huzat, se a kérdező lélegzetvétele. Az anyaga ugyancsak nagyon sokféle lehet: az egyszerű mérőóntól a rézen át a különféle nemesfémekig vagy kristályokig bármi lehet. Sőt, az utóbbi időben már készítenek rézzel kombinált faingát is, aminek a közepe üreges, hogy a megválaszolandó kérdést egy pici papírra felírva bele lehessen tenni magába az ingába. Az viszont tapasztalati tény, hogy az inga anyaga nem befolyásolja a választ. Legfeljebb a gyors "találat" érdekében jó, ha hozzánk illő anyagot választunk. Ha nem saját magunk készítjük el az ingát, hanem készen vásároljuk, akkor hagyni kell, hogy a tudatalattink válassza ki a legmegfelelőbbet. Amelyik a tenyerünkbe simul, amelyik szinte felkínálkozik, hogy elvigyük.  A minél jobb összhang kedvéért érdemes volna olyan fémet és követ választani ingaként, ami harmonizál a kérdező születési csillagjegyével. Kos: rubin, tűzopál - vas Bika: rózsakvarc - réz Ikrek: karneol, borostyán - ón Rák: gyöngy, smaragd - ezüst Oroszlán: smaragd, gyémánt - arany Szűz: jáspis - fehér arany Mérleg: akvamarin - réz Skorpió: topáz, vörös korall - acél Nyilas: zöld ónix - cink Bak: fekete korall, türkiz - ólom Vízöntő: zafír - ólom, platina Halak: ametiszt - cink, ezüst 

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!bogica
2009. október 12. 13:40

nállunk mükszik

Astronet Piactér