A gyermekáldás jele a horoszkópban

2009. január 28. 07:15 , Legutóbb frissítve: 2009. január 28. 00:00 - Herczeg Kata asztrológus
– Elvetéltem. Ez már az ötödik baba, amit elvesztettem. Tényleg, az is látszik egy horoszkópból, hogy miért nem születik gyerekem? Lassan rámegy a házasságom a nagy várakozásra. A párom nagycsaládban nőtt fel, rettentően vágyik már egy saját gyerekr
 

- Amikor összeházasodtunk, azt mondta, legalább hármat szeretne. És tíz év alatt még az első se jött össze. Miért? - kérdezte Zsuzsi, aki valójában azért keresett, hogy megkérdezze: sikerül-e a külföldi állást megszereznie. (A megbeszélt találkozót azonban lemondta, mert kórházba került.)
- Mert még nem vagy elég érett a gyermeknevelésre! - mondtam kicsit félve, mert tudtam, a negatív válaszokat ritkán fogadják jó szívvel az emberek. Tudtam, Zsuzsi is azt várta, hogy azt mondjam: jövő januárban vagy áprilisban újra teherbe fog esni, és ki is tudja hordani a babát.
- Mi az, hogy érett? Hát már harmincöt múltam. Már lassan öreg leszek a gyerekneveléshez.
- Az érettség nem kortól függ. A képletedből az látszik, hogy számodra a munka, a karrier a fontos. Valójában csak az olyan eredménnyel tudsz mit kezdeni, ami teljesítményben mérhető. Jeles diploma, kisdoktori, nagydoktori, vezető beosztás, tíz-húsz, ötven beosztott?

Úgy élsz, mint a férfi kollégáid. Férfiakat is megszégyenítő a munkabírásod is. Bak napjeggyel, Szűz aszcendenssel, Skorpió-Holddal mindig sikerül elérned, amit akarsz. De csak a munkában! Gondolj bele, le tudnál mondani egy baba kedvéért a májusi párizsi tanulmányútról? El tudnád viselni, hogy egy évig, kettőig nem te irányítod a munkatársaidat, hanem valamelyik kollégád ül a helyedre? Tudat alatt alighanem attól féltél, hogy félbe kell hagynod a dolgaidat, mert a  pici gyerek egész embert kíván? Ha képes lennél az efféle lemondásra, szinte ajándékba kapnád a sorstól a gyerekeket.

- A képletemben tehát az van, hogy lesz gyerekem?
- Igen, lehet. De csak ha őszintén akarod, és nem csak azért, mert a párod már sürgeti a trónörököst. Ha elég érett leszel rá, másfél év múlva a karodban tarthatod az elsőt.
Zsuzsit annyira felkavarták a hallottak, hogy a "lényeget", ami miatt valójában keresett, el is felejtette megkérdezni. Pedig arra nagyon kedvező választ adtam volna: sikerül a nagydoktorija, és akár egy külföldi állás is összejöhet, ha megpályázza.
Fél évig nem is hallottam róla. Egy délután azonban izgatottan felhívott...

A cikk folytatását az Astroneten olvashatod >>>

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér