Bak

XII. 22. - I. 19.
Eleme: a föld
Stabilitása: kardinális
Bolygója: a Szaturnusz
Polaritása: negatív

Napi horoszkóp 2017. június 19.

A Hold a Kos jegyében áll, kellemes fényszögben a Szaturnusszal. Valamivel kapcsolatban ideje tiszta vizet önteni a pohárba, akkor is, ha nehezére esik „bevallani” a dolgot! Visszaszerezheti valaki bizalmát.

Személyre szabott horoszkóp!

Készítsd el saját ingyenes, személyre szabott elemzésed, születésed ideje- és helye alapján!

Ilyenek a bakok
 • Erogén zónák
 • Szex
 • Szerelem
 • Csábítás
 • Téved, aki azt hiszi, azonnal tűzbe-lázba hozza a férfit, ha megérinti férfiasságát. Az fériak számtalan erogén zónájáról a legtöbb nő még húsz évi házasság után sem tud. Térképezd fel kedvesed erogén zónáit a horoszkóp segítségével!

  Christine Baumann szexológus Partnermasszázs című könyvében azt ajánlja nőtársainak, tapintsák ki a férfi vágypontjait, és ehhez használjanak föl mindent, ami a rendelkezésükre áll: ujjbegyet, tenyeret, körmöt, ajkat, keblet, lábat, sarkat. Játsszanak a férfi testén, összpontosítsanak arra, milyen helyzetekben ernyed el, vagy éri áramütés, mikor vesz nagy lélegzetet, mikor sóhajt vagy nyög alig hallhatóan, mikor következik be a pillanat, amikor teljesen kinyílik és játékszerré válik.

  A Bak tartózkodó szerető:
  Önző célok vezérlik a párválasztáskor: nem az érzelmek, hanem a gyakorlatiasság vezeti. Ritkán lobban lángra a szíve első látásra, szerelme inkább régi barátságból érlelődik. Érzelmeiről nem szívesen beszél, a szex számára tabu. Nem beszéli meg kalandjait barátaival, de még kedvesével sem szívesen beszél az ágyban történtektől.

  Erogén zónája: A comb belső oldala. E testtájon különösen finom a bőr, s nagyon érzékeny az érintésre. De térdhajlata is rendkívül érzékeny: Ha itt csiklandozzák, könnyen izgalomba jön.
 • Párválasztáskor a legtöbb nőben számos kérdés vetődik fel. Meg tudom hódítani? Miért nem vesz észre? Illik hozzám egyáltalán? Milyen csillagjegyű párral lehet kiegyensúlyozott kapcsolatom?

  A Bak kedveli az erotikus játékokat

  Ügyes és erőteljes a szexben. A kézimunka helyett inkább az erotikus játékszereket kedveli. Addig nem hagyja abba a szerelmeskedést, míg mindketten ki nem elégültek. Nem szereti, ha irányítják.

  Még több erotika>>>
 • Kedvelem, szeretem, szerelmes vagyok belé, imádom, megőrülök érte, esetleg jó nálam? Mi, magyarok, szerencsések vagyunk, mert sokféle szót használhatunk a sokféle érzésre. De még így is mást és mást fejeznek ki az azonos szavak.

  Ha a férfi Bak-jegyű: Ügyesen és erőteljesen halad előre, ahogy a kecskebak kapaszkodik fel a hegycsúcsra. Inkább gyakorlatias, mint fantáziadús. Kedveli az erotikus játékszereket. A Bak-férfit a Szaturnusz irányítja, mely a kötelességteljesítésére ügyel. Így a Bak-szerető addig nem hagyja abba a szeretkezést, amíg mindkettőtök vágya ki nem elégült.

  Ami még jobban feltüzeli:
  Nem szereti, ha irányítják. Azt viszont azt igen, ha éreztetik vele, hogy jól csinál valamit. Túlzottan korán viszont ne beszélj a titkos vágyaidról, mivel ezzel elriaszthatod a zárkózott Bak-férfit. Először kapjon tőled vonzalmat, gyengédséget, és csak utána mesélj neki vágyaidról.

  Szereted? Teszteld!
 • A csillagok szerint valamennyi jegynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A gond az, hogy amikor éppen álmaid pasijának meghódítására készülsz, általában roppant keveset tudsz az illetőről. Rendhagyó horoszkópunk talán segít.

  Milyen egy Bak?

  Zárkózott, befelé forduló, racionális. Ambiciózus, állhatatos, rendszeres. A munkában fáradhatatlan. Sportos, gyengéd és családcentrikus. Biztonságra és garanciára törekszik.

  Így hódítsd meg: Légy gyakorlatias és előrelátó. Öltözködj gondosan, a legkisebb részlet is fontos lehet. Csodáld meg tetteit és gondolatait. Minden kezdeményezését fogadd kitörő lelkesedéssel.

  Így tarthatod meg: Járj vele sokat társaságba. Légy optimista. Ne feledd soha, hogy különösen sértődékeny. Számolj azzal is, hogy önfejű és egoista. Mindig vele azonos oldalon állj.
 • Vitakészség
 • Fehérnemű
 • Színek
 • Drágakövek
 • Könnyebben feloldható egy-egy konfliktus, ha a felek ismerik egymás asztrológiai adottságait. Tudják, hogy születési sajátosságaik alapján tüzes jegyhez tartoznak-e (mert akkor meglehetősen harciasak egy-egy vita során), vagy föld jegyűek (azaz türelmesek, béketűrők, kompromisszumra hajlamosak), esetleg levegő jegyűek (könnyen kibillenthetők lelki egyensúlyukból), vagy víz jegyűek (áldozatként eltűrik a másik fél minden kitörését, talán még a tettlegességet is.)

  A Bak befelé forduló, pesszimista alkat. A pesszimizmusa általában egyfajta védőpajzs, ami megvédi a csalódástól. Eleve úgy áll a dolgokhoz, hogy azok csak balul üthetnek ki. Az élet nehézségeit zokszó nélkül viseli, legfeljebb magában morog.

  Bár csak ritkán veszti el a fejét, és tudatosan ritkán provokál veszekedést, sok esetben pusztán a megjelenése, az elvárásai, a környezetéhez való viszonya is ellenállást vált ki a többiekből. Általában azért nem engedi elmérgesedni a helyzetet, mindent azonnal tisztáz, és higgadtságával lehűti a forrófejűeket.
 • Azért viseled, mert jól áll. Vagy mert kedvesed megőrül érte. Netán azért, mert olcsó. Szerintünk pedig lehet, hogy azért, mert a csillagjegyed meghatározza a neked leginkább jól álló fehérneműt.

  A Bak a divatos vonalú fehérneműket részesíti előnyben, számára a karrier mindenek felett áll. Mindig tudja, mit akar, és el is éri. Rendszerint vele született stílusérzéke van, és a klasszikus jó minőségű
  anyagból, divatos szabással készült darabokat kedveli.

  A fehérnemű hódító útja>>>
 • Több közük van egymáshoz a színeknek és a tizenkét csillagjegynek, mint gondolnánk. Valamennyi jegyhez tartozik olyan szín, amely a legtöbb erőt, kisugárzást, szépséget és elégedettséget hozza ki a jegy szülöttéből.

  A Bak színe a kékeslila.
  A komolyság és tartózkodás színe. A Bak számító: akkor szeret, ha az jó befektetés. A befektetés előtt informálódik.

  Vonzó: a Szűz világoszöldje. A Szűzzel együtt céltudatos, miközben két lábbal áll a földön.
  Kedvezőtlen: a Rák sárgásnarancsa. A Rák szenved a bak hűvösségétől.

  Minden a színekről>>>
 • Topáz, smaragd, esetleg rubin? Csillagjegyed alapján te is megtalálhatod saját drágakövedet. Talizmánod mindent elárul arról, mit várhatsz a barátodtól, mit remélhetsz a szerelemben, illetve értékes jelzésekkel, tanácsokkal szolgál a jövőddel kapcsolatban.

  A Bak köve az ónix, amit az éjszakák kövének is neveznek, Indiában földöntúli erőt tulajdonítanak neki: megvéd a rossz szellemektől ? illetve akik vágynak rá, azoknak meghozza az igaz szerelmet. Fekete színével, átláthatatlanságával mélységet és némi titokzatosságot sugároz. Jó hatást gyakorol a körmökre, a hajra és a bőrre, fokozza a kitartást, megóvja tulajdonosát a balesetektől és a keringési bántalmaktól. Az összpontosítást támogató hatása pedig igencsak kapóra jön a munkamániára és szellemi túlterheltségre hajlamos Bakoknál.

  A tigrisszem védelmet és biztonságot sugároz. Támogatja a befelé fordulást, de elevenné és fogékonnyá teszi a szellemet. A napfonatcsakrára helyezve meleget sugároz, segíti az influenzából való gyors felépülést, és enyhíti a Bakoknál oly gyakori reumatikus panaszokat.

  Egyéb hasznos kövek: füstkvarc, hegyikristály, holdkő, gyémánt, fekete turmalin, gránát, rubin 

  Energiacsakrák>>>
 • Jegygyűrű
 • Smink
 • Diéta
 • Divat
 • Ne lepődj meg, ha eljegyzéskor leendő férjed imígyen nyújtja át jegygyűrűdet: csillagom, ilyet javasoltak a csillagok. A horoszkóp ide is betette a lábát.

  Szögletes a sikeres Baknak

  Takarékos természeted miatt mindig körbejárod az összes üzletet, nem hamarkodod el a választást. Olyan gyűrűre vágysz, mely tükrözi sikerességedet.

  Égi tanács: Négyszögletes formájú követ válassz, erőt sugároz. 18 karátos aranygyűrűbe foglaltasd. 

  És szervezd meg az esküvőt >>>
 • A szépség, a kisugárzás és a jó megjelenés nem csupán adottság kérdése. Sok múlik azon, hogyan éljük meg nőiességünket és mennyit törődünk testünkkel - lelkünkkel. A csillagjósok szerint külsőnk - így sminkünk is - alapvetően attól függ, milyen jegy alatt születtünk. Igazuk lehet.

  A Bak hölgy arckifejezése komoly, tekintete gyakran bánatos. Kedveli a sötét színeket, haját szívesen festi az eredetinél sötétebbre. Frizuráját nem szereti váltogatni, ezért fontos, hogy azt az egyet jól eltalálja.

  Sminkeléskor is megmarad kedvenc sötét színeinél. Kedveli a szürkés árnyalatú szemhéjpúdert, a fekete tust, a sötétbarna rúzsokat.

  Kérdésed van? Szépség-szakértőnk segít!>>>
 • Már a huszadik diétát próbálod ki, de eddig egyik sem vezetett eredményre? Talán azért, mert nem a csillagjegyednek megfelelő fogyókúrát csináltad. Lássuk, mivel érdemes próbálkozni!

  Elválasztó étrend a Baknak

  A fogyókúrát méregtelenítéssel indítsd, a kalóriacsökkentő diétát párosítsd kemény fizikai megterheléssel ? ez az eredményesség szempontjából fontos. Az étrendből a zsírt és a szénhidrátot kell száműzni. Kevés húsra van szükséged, a nyers kosztra kellene átállnod.

  Naponta kerüljön az asztalra friss zöldség és gyümölcs, illetve tejtermék. Arra különösen ügyelni kell, hogy a szervezet kellő vitaminhoz és ásványi anyagokhoz jusson. Legideálisabb diéta a 90 napos elválasztó étrend, amikor kiegyensúlyozottan jut a szervezet mindenhez, amire szüksége van.

  Mozgás

  Szívesebben edzenek egyedül, mint csoportosan. Nem szeretik, ha sürgetik őket. Kitartásuk irigylésre méltó.
  Tanácsok

  Anyagcseréjük jóval lassúbb, mint a többi elem szülötteinek, a felszedett kilókat nehezen adják le. Szerencsére kitartóak, tehát ha valamibe belekezdenek, azt végig is csinálják. Ez a záloga a sikeres fogyókúrának. Ajánlott heti két-három szaunázás, amikor minden megerőltetés nélkül szabadulhat meg a fölösleges víztől és a salakanyagoktól.

  Még több diéta és mozgásforma>>>
 • Mi történik, ha egy divatszakember összefog egy asztrológussal? Megszületik a horoszkóp-divat! Ki mit szeret - kinek mi áll jól... A csillagok ezt is megmutatják.

  A Bak rendkívül konzervatív ízlésű, ezért ragaszkodik a régi holmikhoz. Szíve szerint leginkább megszokott mackónadrágjába bújna, hiszen biztonságot jelent neki a megszokott ruha. Sportosat igen, elegáns ruhakölteményeket viszont nem visel.

  Sok-sok divat>>>
 • Gyermek
 • Sport
 • Kedvenc étel
 • Baratság
 • Ha ismered gyermeked horoszkópját, és annak megfelelően kezeled, jutalmad boldog, kiegyensúlyozott csemete lesz. Miben segítsük, hogyan neveljük őt ? erről (is) súgnak a csillagok.

  A Bak gyermekkel nehéz vitatkozni, főleg, ha bizonyos dolgokban már kialakult a saját véleménye. Nem erejével, fürgeségével, ügyességével győzedelmeskedik, kitartása vezet eredményre. Minden negatív tulajdonsága egyetlen gyökérből ered: a szabályok túlzott, mániákus tiszteletéből.

  Tanítsuk meg neki, hogy az élet nem csupán kötelességekből, s azok végrehajtásából áll. Erre a legjobb módszer a közös játék. Elmulasztott feladatai, kötelességei miatt ne dorgáljuk meg túlságosan, egyébként is acélos kötelességtudattal bír. Gyűlöli a tétlenséget, ezért biztosítsunk számára mindig értelmes elfoglaltságot.

  Szeretet, nevelés, tanácsok és tippek>>>
 • Tűz, föld, levegő, víz ? a négy őselem. Az, hogy melyik elemhez tartozó jegyben születtél, megmutatja, hogy milyen mozgásforma való neked. Hozd magad formába asztrogimnasztikával!

  Az összes állatövi jegy közül a Bakok élnek a legtovább. A munka az egészség ? mondogatják, és valóban dolgos emberek. Kevés szabadidővel rendelkeznek, kinézetük nem túl sportos. Persze tudják hogy a jó egészség megköveteli a testmozgást.

  Mint minden földjegyű, a Bak is szereti a tréninget a szabad ég alatt végezni, mert a magány, a remeteség segíti a feltöltődését. A hegymászás nagyon megfelel a karakterének. Fegyelmezett ember lévén, az ereje végéig elmegy. Nem riad vissza a nehézségektől, még az is elképzelhető, hogy benevez egy maratoni futóversenyre. De vigyázat, mert hajlamos megfeledkezni határairól, túlerőlteti izmait és ízületeit! Ennek elkerülése végett gondosan melegítsen be, fogyasszon sok folyadékot.

  Még több sport>>>
 • Ételed és életed. A csillagjegyek nemcsak az ember tulajdonságait és jellemét határozzák meg, hanem táplálkozási szokásait is. Ezért nem véletlen, hogy más ételfajtákat kedvelnek a Bakok, mint a Szüzek vagy a Nyilasok, és ugyancsak eltérő étrend biztosítja egészségüket.

  Mit egyél? A Bak ad a részletekre: a szép terítő, az ezüst evőeszköz és a szervírozás fontos számodra. Kivételes jegyben születtél, mert bármit ehetsz, amit megkívánsz. Étkezés előtt bátran megihatsz egy pohár bort is.
  Mit igyál? A tokaji, a rizling vagy a muskotályos borok serkentik az emésztésedet. Számodra szinte gyógyszernek számítanak.

  Mivel vendégeld meg a Bakot? Egyetlen igénye, hogy az étel ? bármi is az ? ízletes legyen. Kínálj neki bárányt és sok zöldséget, desszertnek pedig meggyes rétest.

  Étellista:
  - Hús: bárány, sertés
  - Gyümölcs: görögdinnye, sárgadinnye, alma, dió
  - Zöldség: fehérrépa, padlizsán, spárga, tök, paprika
  - Fűszer: ánizs, szegfűszeg, zsálya, petrezselyem, szerecsendió

  Ételek, receptek, tippek, trükkök, finomságok >>>
 • Az írók, költők évezredek óta próbálják szavakba foglalni, mi is a barátság. Mostanában kevesebb szó esik erről a nemes érzésről. Mintha szégyellnénk. Vagy csak a rohanó életmód, a türelmetlenség miatt esik róla egyre kevesebb szó? Csak azért szorul háttérbe, mert önmagunkra se tudunk időt szakítani, nemhogy másokra?

  A Bak igazi remete-alkat. Ennek magyarázata, hogy alapjában véve rendkívül pesszimista, és fél a csalódástól. Mindenkit bizalmatlanul méreget, alaposan próbára tesz, s csak azt engedi közel magához, akiben abszolút megbízik

  Akikkel érdemes barátkoznia: A Bikák, Skorpiók és a Szüzek gondolkodásmódját érzi leginkább olyannak, amire rá tud hangolódni.

  Akiket jobb, ha elkerül: az Ikreket és a Kosokat felületesnek, a Nyilasokat megbízhatatlannak tartja, és a Vízöntők is gyakran okoznak csalódást.

  Ha a barátnője Bak, próbálja kizökkenteni a túl szigorú napirendjéből, szervezzen közös programokat, mozit, színházat, kirándulást. Ne hagyja, hogy borongós gondolatai miatt elmenjen az élet apró örömei mellett.
 • Stressz
 • Lak- berendezés
 • Párhoroszkóp
 • Utazás
 • A stressz, akárcsak minden más az életben, a csillagoknak van alárendelve ? állítják az asztrológusok. Lássuk, az egyes csillagjegyek szülöttei hogyan reagálnak a kihívásokra, válságokra, veszélyekre és változásokra!

  A föld jegyű Bak magabiztos, erős. Ragaszkodik a megszokotthoz, sokszor nehezen birkózik meg a változásokkal.
  Válasz a fizikai igénybevételre

  Bár tisztában van a képességeivel, sokszor mégis ereje fölött akar teljesíteni. Olyankor is, ha az elérhető pluszra semmi szüksége.
  Legyenek ötletei, gondolja végig, mennyi jót hozna a változás, egy változtatás. Ha maga is akarja, mindennel könnyebb lesz megbirkózni.
  Gyenge pontok

  A bőr, a csontok és a fogak. A stressz elsősorban a bőrön mutatkozik, de csontritkulásra is hajlamos. A foga szintén gyakran fáj. Ízületeinek rugalmasságát rendszeres tornával, esetleg jógázással tudja megőrizni. Fogyasszon sok tejterméket a csontritkulás megelőzésére. Ápolja a fogait, járjon rendszeresen fogorvoshoz.
  Visszanyerheti nyugalmát

  Még akkor is kitart, amikor mások már rég feladták a küzdelmet. Nem szereti a sürgetést, néha nehezen birkózik meg a változásokkal, de vészhelyzetben éppen ő az, aki jó eszére hagyatkozva, a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldással áll elő. Gondoljon bele, mindez mennyire jó és hasznos. Igazi támasza és segítsége a többieknek. Szükségük van rá. Mindezt csak nyugodtan, kipihenten képes nyújtani. Relaxáljon, fogyasszon könnyű ételeket.

  Számolj le a stresszel >>>
 • Van-e összefüggés a csillagok állása és a lakberendezés között? Az asztrológusok különböző megfigyeléseikre támaszkodva megállapították, hogy az egyes csillagképek szülöttei más-más stílusú enteriőrben érzik jól magukat.

  A Bak szavahihető, büszke és sikerorientált. Lakáseszménye az olyan testre szabott környezet, amelyből erőt tud meríteni a munkájához. Az egyszerű, visszafogott enteriőr híve, kedvenc színei a fehér és fekete. Szereti a nemesen egyszerű, már-már szigorú megoldásokat.

  Bútorai, tárgyai drágák, de nem hivalkodóak. Szívesen kombinálja a modernet az antikkal. Az esztétikumnál fontosabbnak tartja a praktikumot, ami elsősorban konyhája berendezésénél szembetűnő. A napi stressz oldásához kiemelkedő jelentőségű számára a pihenés. Hálószobája rafináltan egyszerű és kényelmes.

  Modern, antik, és a többi>>>
 • Minden nő boldogságra vágyik. Hogy kinek mit jelent a boldogság, nagyban függ attól, milyen csillagjegyben született. A bolygók járása befolyásolja azt is, vajon rátalál-e az igazira, meg tudja-e hódítani, s hogyan tudja megtartani a férfit.

  A Bak zárkózott és egyszerű, nincs benne női rafinéria. Természetességével és megközelíthetetlenségével hívja fel magára a figyelmet. Az érzelmeit nehezen tudja kifejezni, nem vonzzák a kalandok. Számára a szerelem nem játék. A legnehezebb időszakban is kitart a párja mellett, s a praktikus megoldásokat keresi.

  Mire kell vigyáznia? Hajlamos a pesszimizmusra, örökké a csalódástól retteg, amivel alaposan megkeseríti a saját (és partnere) életét.


  Ki illik hozzá? Leginkább a Rák férfiakkal tud kijönni, de a Szűz és a Bika gondolkodásmódját, életstílusát is vonzónak találja.


  Ki nem illik hozzá? A Nyilas, a Mérleg és az Oroszlán.

  Lobog még a régi tűz? Teszteld!>>>
 • Az asztrológia szerint viselkedésünket, életvezetésünket befolyásolják a csillagok, különösen az, hogy melyik jegyben születtünk. Nincs ez másképp akkor sem, ha útra kelünk. Más elképzelései vannak a vakáció eltöltéséről egy Kosnak, mint egy Bikának vagy egy Ráknak.

  A Bak szabadságát pontosan, előre megtervezi, egész nyaralását a szervezettség jellemzi. Nem szeret improvizálni, és viszolyog a meglepetésekt?l. Ha keresztülhúzzák számításait, bizonytalanná válik. Az utazásnak csak akkor vág neki, ha munkahelyén már mindent elrendezett, bár ekkor is nehezére esik a teljes kikapcsolódás, a lazítás.

  Számára egy csendes szálláshely a legmegfelel?bb, és inkább egy helyben marad, nem kedveli a hurcolkodós körutazásokat. Igényei nem irányulnak luxus-körülményekre, az igazi Bak alacsony komfortfokozat mellett, akár egy sivatagban is jól érzi magát. Föld-jegyként a szabadságát els?sorban energiagy?jtésre használja fel, el?nyben részesíti a gyalogtúrákat, a hegymászást. Élvezetes kikapcsolódást jelent számára a nevezetes történelmi emlékek megtekintése is. A Bak kiváló útitárs, a laza természetesség ugyan nem jellemz? rá, viszont megbízható partner, akire mindenben számítani lehet.

  A Bak jegyhez tartozó országok: Afganisztán, Macedónia, Albánia, Bulgária, Mexikó, Izland, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Dél-Afrika, India, Litvánia, Németország, India, Ausztria, Svájc

  A Bak jegyhez tartozó városok: Brüsszel, Oxford, Ulm, Port Said, Moszkva, Zürich, Genf, Taormina, Alanya, Hurghada, Delhi, Mexico City, Gent, Mecklenburg, Varsó, Szentpétervár, Róma

  Idei úticélod: India

  Utazzunk!>>>

Így nem lesz felesleges az újévi fogadalom!

Nehezedre esik betartani azokat a fogadalmakat, amelyeket a bólé jótékony homályában tettél? Adunk néhány ötletet, amellyel sikerülhet beépíteni ezeket az életedbe.

Viking orákulum

A viking hagyományban a gyűrű a hatalom és a gazdagság szimbóluma. Segítségével könnyebben elérheted céljaidat!

Kelta horoszkóp

Napjainkban a kelta örökség reneszánszát éli a nyugati világban, ide értve az ősi horoszkópjukat.

Kínai horoszkóp

A kínai asztrológia pontosan kiszámított holdévek szerint határozza meg a 12 csillagjegy szülötteinek jellemző tulajdonságait.

Válságok és megoldások

Ahogy mondani szokták, manapság a csapból is a válság folyik. Itt a vég, államcsőd, tönkremenés, katasztrófa, világvége. Az emberek arcán kétségbeesés vagy fásult közöny, és bizony csakugyan kevesebb a pénzünk...

Ki illik Hozzád?

Szeretnéd tudni, hogy összeilletek a pároddal? Ha tudod a csillagjegyét egy kattintásra meglesz a válasz!

Sorsfordító álmok, halál közeli élmények, előző életek

Van abban valami különös, hogy hiába száguld szélessávú Interneten az információ, hiába követik lépésről, lépésre bonyolult műszerek az emberi agy sejtjei közt villódzó gondolatot, hiába képes a NASA kozmikus karambolt előidézni a földtől 133 millió kilom

Dominó jóslás

A dominó jóslás segít, ha egy bizonyos kérdésben nehezen döntesz, vagy tanácstalan vagy.

Astronet Piactér