Mérleg

IX. 23. - X. 22.
Eleme: a levegő
Stabilitása: kardinális
Bolygója: a Vénusz
Polaritása: pozitív

Napi horoszkóp 2017. augusztus 22.

A Vénusz kedvezőtlen kapcsolatban van az Uránusszal. Ez egy kritikus bolygóállás, szerelmi téren kellemetlen fejleményeket okozhat. A féltékenységi jeleneteket jobb lenne elkerülni! Jobb, ha ma visszavonulót fúj, és távol tartja magát a konfliktusoktól.

Személyre szabott horoszkóp!

Készítsd el saját ingyenes, személyre szabott elemzésed, születésed ideje- és helye alapján!

Ilyenek a mérlegek
 • Erogén zónák
 • Szex
 • Szerelem
 • Csábítás
 • Téved, aki azt hiszi, azonnal tűzbe-lázba hozza a férfit, ha megérinti férfiasságát. Az fériak számtalan erogén zónájáról a legtöbb nő még húsz évi házasság után sem tud. Térképezd fel kedvesed erogén zónáit a horoszkóp segítségével!

  Kalandvágyó mérleg

  Ilyen szerető:
  Számára a szerelem művészet. Szenvedélye túláradó. Szívesen kalandozik idegen ágyakban akkor is, ha otthon ideális feleség várja, ugyanis érzéseinek másfajta kielégülésre is szüksége van. Ezzel együtt nem ?rohamozó? típus, élvezi, ha őt akarják elcsábítani.

  Erogén zónája: A váll, a hát, a csípő. Ezeken a területeken olyan érzékeny, hogy a gyenge érintéstől is libabőrös lesz. A vénuszi szervek (a pénisz, a herék) érintésére akkor is reagál, ha már teljesen kimerült, esetleg beteg.
 • Párválasztáskor a legtöbb nőben számos kérdés vetődik fel. Meg tudom hódítani? Miért nem vesz észre? Illik hozzám egyáltalán? Ha Kos vagyok, milyen csillagjegyű párral lehet kiegyensúlyozott kapcsolatom?

  A lassúság mestere a Mérleg

  Ínyenc fogás számára a szex, nem gyorséttermi menü. Órákig kényezteti párját. Tűzbe jön, ha rávesszük, képzelje el, mi történik hamarosan. Addig incselkedjünk vele, míg tettlegességre nem vetemedik.
 • Kedvelem, szeretem, szerelmes vagyok belé, imádom, megőrülök érte, esetleg jó nálam? Mi, magyarok, szerencsések vagyunk, mert sokféle szót használhatunk a sokféle érzésre. De még így is mást és mást fejeznek ki az azonos szavak.

  Mérleg
  Ha a férfi Mérleg-jegyű: A szex számára ínyenc fogás, nem pedig egy gyorséttermi menü. A Mérleg-férfiak saját ritmussal rendelkező esztéták, valósággal a lassúság mesterei. Náluk nem ritka az órák hosszat tartó csábítás, kényeztetés. A Mérleg-férfi esetén valószínűleg szinte mindig a partnernő sóvárog az első kielégülés után.

  Ami még jobban feltüzeli: A Mérleg-férfi szinte elolvad a gyertyafénytől, az illóolajtól és a halk zenétől. Még inkább tűzbe jön, ha lassan, nagy lelki nyugalommal vetkőzöl le előtte, illetve ha elképzelteted vele, mi fog hamarosan történni vele.
 • A csillagok szerint valamennyi jegynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A gond az, hogy amikor éppen álmaid pasijának meghódítására készülsz, általában roppant keveset tudsz az illetőről. Rendhagyó horoszkópunk talán segít.

  Milyen?
  Barátságos, társaságkedvelő. Szerény, érzékeny, megértő. Intuitív, békeszerető. Roppant kedves és gyengéd. Kíméletes, kissé felületes és ellentmondásos.

  Így hódítsd meg: Légy nagyon kedves és szívélyes. Nem árt, ha kedveled a művészeteket, elsősorban a zenét. Lepd meg apróbb ajándékokkal, akkor is, ha nincs kifejezett alkalom. Ne sajnáld tőle a bókokat. Légy nagyon nőies és elegáns.

  Így tarthatod meg: Ne kritizáld nyilvánosan. Ne mutatkozz féltékenynek, ne akard birtokolni. Ne légy haragtartó. Értékeld a kedvességét. Figyelj oda a szeszélyeire (akad bőven). Dicsérd meg gyakran. Soha ne viselkedj agresszíven.
 • Vitakészség
 • Fehérnemű
 • Színek
 • Drágakövek
 • Könnyebben feloldható egy-egy konfliktus, ha a felek ismerik egymás asztrológiai adottságait. Tudják, hogy születési sajátosságaik alapján tüzes jegyhez tartoznak-e (mert akkor meglehetősen harciasak egy-egy vita során), vagy föld jegyűek (azaz türelmesek, béketűrők, kompromisszumra hajlamosak), esetleg levegő jegyűek (könnyen kibillenthetők lelki egyensúlyukból), vagy víz jegyűek (áldozatként eltűrik a másik fél minden kitörését, talán még a tettlegességet is.)

  A mérleg igazi békebíró, ami abból fakad, hogy nagyon nem szereti a vitát, veszekeveszekedést. Diplomáciai érzéke általában akkor működik kiválóan, ha mások ügyében kell megoldást találnia.

  Saját dolgaiban már közel sem ilyen simulékony, könnyen ki lehet billenteni az egyensúlyából. Ilyenkor nem hallgatja meg az ellenérveket, hanem csak fújja a magáét, aztán visszavonul, és kivárja, amíg a másik lehiggad. Napok múlva pedig úgy adja elő a történteket, mintha mindenben neki lett volna igaza, s megnyerte volna a csatát.
 • Azért viseled, mert jól áll. Vagy mert kedvesed megőrül érte. Netán azért, mert olcsó. Szerintünk pedig lehet, hogy azért, mert a csillagjegyed meghatározza a neked leginkább jól álló fehérneműt.

  Mérleg ? jól szabott

  Hagyományosan csinos és nagyon nőies. Fontos neki a
  színek harmóniája ? a
  fehérneműnek is harmonizálnia kell a felette viselt ruhával. Érdemes igazán szép, jól szabott, a részletekben is tökéletes fehérneműt választania.
 • Több közük van egymáshoz a színeknek és a tizenkét csillagjegynek, mint gondolnánk. Valamennyi jegyhez tartozik olyan szín, amely a legtöbb erőt, kisugárzást, szépséget és elégedettséget hozza ki a jegy szülöttéből.

  A Mérleg színe a sötétzöld, az erdő, a nyugalom színe. Épp ez illik a Mérleghez, aki halk léptekkel halad a világban. Nála nincs veszekedés, ajtócsapkodás, ordítozás: ő a harmónia embere.

  Vonzó: a Vízöntő lilája ? mindketten nyíltak és tisztelik a másikat.
  Kedvezőtlen: a Kos vöröse. A Kos szereti ütköztetni az eltérő nézeteket. A túlzottan alkalmazkodó partner nyomasztja.
 • Topáz, smaragd, esetleg rubin? Csillagjegyed alapján te is megtalálhatod saját drágakövedet. Talizmánod mindent elárul arról, mit várhatsz a barátodtól, mit remélhetsz a szerelemben, illetve értékes jelzésekkel, tanácsokkal szolgál a jövőddel kapcsolatban.

  Smaragd: Az alkimisták szerint Hermész köve, az időről időre való megújulás kifejezője. Az erő, a tavasz és a fejlődés jelképe.
  Szerelem: A Mérleg mindennél jobban szereti a harmóniát, a súrlódásmentes, gyengéd, békés kapcsolatokat. Imád hódítani, de néha túlságosan megalkuvó. Hallgat, holott beszélni kéne, ezt később megbánja. Barátod nem is érti némaságodat. Amit gondolsz, bátran mondd csak el, ne félj, meg fogja érteni. Meglátod, ettől te is jobban fogod érezni magad.

  Opál: Serkenti az anyagcserét, és segít megszabadulni az ?érzelmi szmogtól?. Ez utóbbi különösen fontos a Mérleg-szülöttek számára, akik mindenkivel békében akarnak élni, mindenkinek meg akarnak felelni. Az opál segítségével békét köthetnek azokkal, akiket valamivel magukra haragítottak. A néphit szerint a szivárvány színeiben ragyogó opál jelentős mértékben fokozza az erotikus vonzerőt, erősíti a szívet, kedvező hatása van a gyomor- és bélműködésre, elűzi a depressziót, valamint a sötétségtől való félelmet.    

  Turmalin: Megvéd a balesetektől, a memóriazavaroktól, normalizálja a vérnyomást, a szívcsakrára fektetett kő pedig eloszlatja a gondokat és aggodalmakat.

  Korall: Támogatja a vérképző szervek működését, elűzi a melankóliát és fokozza a kreativitást.

  Egyéb hasznos kövek: jáde, jáspis, akvamarin, zafír, malachit, krizopráz, füstkvarc, narancsszínű citrin 
 • Jegygyűrű
 • Smink
 • Diéta
 • Divat
 • Ne lepődj meg, ha eljegyzéskor leendő férjed imígyen nyújtja át jegygyűrűdet: csillagom, ilyet javasoltak a csillagok. A horoszkóp ide is betette a lábát.

  Mérlegnek - Partik és antik

  Imádod a házasság intézményét. Uralkodó bolygód a Vénusz. Szereted a szokatlan és csinos dolgokat, odavagy a partikért, ahol meglepően viselkedhetsz.
  Égi tanács: Válassz mégis antik típusú platinagyűrűt zafír kövekkel.
 • A szépség, a kisugárzás és a jó megjelenés nem csupán adottság kérdése. Sok múlik azon, hogyan éljük meg nőiességünket és mennyit törődünk testünkkel - lelkünkkel. A csillagjósok szerint külsőnk - így sminkünk is - alapvetően attól függ, milyen jegy alatt születtünk. Igazuk lehet.

  A Mérleg nő általában szép és finom lelkű. Mindig harmóniára és mértékletességre törekszik. Remek érzékkel választja ki maga számára legelőnyösebb frizurát és sminket.

  Haját szívesen festi, elsősorban természetes színeket, vagy fekete festéket használ. Szereti a sima, egyenes fazont, a tiszta vonalakat. Sminkeléskor elsősorban homlokát és szemöldökét emeli ki. A pasztellszínű szemhéjpúdert és barnás rúzsokat kedveli.
 • Már a huszadik diétát próbálod ki, de eddig egyik sem vezetett eredményre? Talán azért, mert nem a csillagjegyednek megfelelő fogyókúrát csináltad. Lássuk, mivel érdemes próbálkozni!

  A levegő jegyűeknek, mint amilyen a Mérlek, a vegetáriánus koszt a nyerő

  Tilos tartósított élelmiszereket fogyasztani, mert a levegő jegyűek rendkívül érzékenyek minden vegyszerre. Mindig legyen az étrendjükben szénhidrát: naponta legalább két szelet (teljes kiőrlésű) kenyér vagy zsemlét, 4-5 burgonya, vagy egy marék rizs.

  Az Ikrek szülöttek már akkor is látványosan veszítenek a súlyukból, ha naponta ötször, meghatározott időben, kis adagokban kapnak be valamit. A Mérlegek számára a rendszeres folyadékfogyasztás nélkülözhetetlen. A Vízöntők ösztönösen vonzódnak a vegetariánus koszthoz.

  Mozgás
  Ahhoz, hogy szellemileg is, fizikailag is egyensúlyba kerüljenek, rengeteg mozgásra van szükségük.

  Tanácsok
  Rendkívül mozgékonyak, de állóképességük nem a legjobb. Hízásra nem hajlamosak, mert viszonylag gyors az anyagcseréjük. Ha mégis felszednek néhány kilót, csak bizonyos helyeken rakódik rájuk a zsír (naná, hogy a popsin és a hason).

  Mindent ki akarnak próbálni, a legújabb fogyasztó-tablettától kezdve az akupunktúráig. Ám ahhoz már nincs elég kitartásuk, hogy végig is vigyék tervüket. Attól sem ódzkodnak, hogy plasztikai sebész kése alá feküdjenek.
 • Mi történik, ha egy divatszakember összefog egy asztrológussal? Megszületik a horoszkóp-divat! Ki mit szeret - kinek mi áll jól... A csillagok ezt is megmutatják.

  A mérlegnek fejlett a stílusérzéke, fontos számára a jó ízléssel válogatott ruhatár, a szép kiegészítők. Szóba sem jöhet a turkáló vagy a bolhapiac. Barátnői is utánozzák. Viszont néha többet megenged magának a kelleténél, legalábbis anyagilag.
 • Gyermek
 • Sport
 • Kedvenc étel
 • Baratság
 • Ha ismered gyermeked horoszkópját, és annak megfelelően kezeled, jutalmad boldog, kiegyensúlyozott csemete lesz. Miben segítsük, hogyan neveljük őt ? erről (is) súgnak a csillagok.

  A mérlegnek rendkívül nagy szüksége van a kiegyensúlyozott, csendes és nyugalmas családi életre. Meg kell kímélni az értelmetlen, durva konfliktusoktól. Sokat kell vele beszélgetni.
  Önbecsülése, határozottsága gyenge lábakon áll, a szülő feladata ezeket megerősíteni.

  Nagyon empatikus, a környezetében élőknek segíteni szeretne. Óvodás és iskolás korban rengeteg barátja lehet.
  Elsősorban az ő érdeke, hogy a szülők legyenek vele mindig igazságosak, egyértelmű és tiszta nevelési elveket vallók. A legfontosabb feladat, hogy mire a Mérleg iskolába indul, önbecsülése, énképe megszilárduljon.
 • Tűz, föld, levegő, víz ? a négy őselem. Az, hogy melyik elemhez tartozó jegyben születtél, megmutatja, hogy milyen mozgásforma való neked. Hozd magad formába asztrogimnasztikával!

  A levegő jegyűeknek, mint az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő szükségük van álmodozásra, alkotásra. Erősen művészi hajlamúak. Ha fizikai aktivitást keresnek, nem törekednek tökéletességre, inkább a test és lélek harmóniáját keresik.

  Elegancia és esztétikum alkotják a Mérleg mindennapi világát. A harmónia, a szépség és a gyengédség vonzza. E folytonos egyensúlykeresésben utálja a harcot és az agresszivitást. Riasztják az erőszakos sportok; a kihívások és versenyek sem érdeklik. Nem vakmerő típus.

  Hódító természetéhez leginkább a tánc illik: klasszikus, modern, keleti. A harmonikus mozgás más formája is elbűvöli, a vízitorna, műkorcsolya, ritmikus sportgimnasztika, tai-csi. Testének leggyengébb pontja a veséje, ezért van szüksége sok folyadékra, a káros anyagok kiürítése érdekében.
 • Ételed és életed. A csillagjegyek nemcsak az ember tulajdonságait és jellemét határozzák meg, hanem táplálkozási szokásait is. Ezért nem véletlen, hogy más ételfajtákat kedvelnek a Bakok, mint a Szüzek vagy a Nyilasok, és ugyancsak eltérő étrend biztosítja egészségüket.

  Mit egyél? Hajlamos vagy a habzsolásra... Az érbetegségek elkerülésére egyél fokhagymát és áfonyát, reggelire pedig valamilyen csírát. Kerüld a fűszereset, helyette fogyassz finom szószokat és vitamindús salátákat.
  Mit igyál? Társaságban hajlamos vagy többet inni a kelleténél. Csak falatkákat fogyasztasz ilyenkor, ám ezek nem szívják fel az alkoholt.

  Mivel vendégeld meg a Mérleget?
  A Mérleg inkább a hangulattal törődik, nem az étellel. Tegyél salátákat és különleges szószokat az asztalra. Az édesség is nyerő.
  Étellista:
  - Hús: kerülendő
  - Gyümölcs: alma, áfonya, banán, cseresznye, körte, málna, eper, datolya - Zöldség: borsó, spárga, paradicsom, szójacsíra, búzacsíra
  - Fűszer: szegfűszeg, ánizs, zsálya, tárkony, kapor

  Mérleg válogatások >>>
 • Az írók, költők évezredek óta próbálják szavakba foglalni, mi is a barátság. Mostanában kevesebb szó esik erről a nemes érzésről. Mintha szégyellnénk. Vagy csak a rohanó életmód, a türelmetlenség miatt esik róla egyre kevesebb szó? Csak azért szorul háttérbe, mert önmagunkra se tudunk időt szakítani, nemhogy másokra?

  A mérleg igazi társasági lény, akinek szüksége van arra, hogy gondolatait azonnal megoszthassa valakivel. Ha öröm vagy bánat éri, ha érdekes filmet látott, vagy ha új feladattal bízták meg, már nyúl is a telefon után, hogy elmesélhesse a barátnőjének. 

  Akikkel érdemes barátkoznia: A Oroszlán nagyvonalúsága, a Nyilas optimizmusa és a Vízöntő teljesen eltérő látásmódja lenyűgözi.
  Akiket jobb, ha elkerül: A Halak zárkózottságával, a Rák állandó érzelmi hullámzásaival nem tud mit kezdeni.

  Ha a barátnője Mérleg, alighanem órákig képesek beszélgetni, anélkül, hogy ráunnának egymásra. Viszont arra ügyeljen, hogy véletlenül se traktálja őt a saját problémáival, ő ugyanis kényelemszeretetből kerül mindent, ami a nyugalmát megzavarhatja. Ha viszont ő akar segíteni, mert észrevette, hogy baj van, akkor biztos lehet benne, hogy összeköttetései, ismeretségei révén biztosan talál megoldást.
 • Stressz
 • Lak- berendezés
 • Párhoroszkóp
 • Utazás
 • A stressz, akárcsak minden más az életben, a csillagoknak van alárendelve ? állítják az asztrológusok. Lássuk, az egyes csillagjegyek szülöttei hogyan reagálnak a kihívásokra, válságokra, veszélyekre és változásokra!

  A levegő jegyű éppen ellentéte a föld jegyűnek: számára pontosan a változás a legfontosabb. Hamar tud módosítani, igazodni, képes gyorsan felismerni az új helyzeteket.

  Válasz a fizikai igénybevételre
  Energikus, tevékeny. Energiaforrásai azonban roppant hamar kiapadhatnak. Járjon sokat a természetbe, mozogjon, tornázzon. A fizikai terheléssel nem gyengül, hanem erősödik.

  A mérleg gyenge pontja a vese. Mozogjon sokat, legyen mértékletes az evésben.


  Visszanyerheti nyugalmát
  Ereje főként szellemi tevékenységekben nyilvánul meg. Legyen óvatos, vigyázzon a túlterhelésre. Elsősorban arra ügyeljen, hogy ne aprózza el magát. Aki sokat markol, gyakran keveset fog.

  Leküzdhető a rossz hangulat
  Mindenre logikus magyarázatot vár. Az érzelmek változásait azonban a
  legritkább esetben lehet észérvekkel indokolni. Az érzelmek olykor
  követhetetlen, de természetes velejárói az életnek. Küzdeni ellenük éppen ezért nemcsak hiábavaló, de fölösleges is.
 • Van-e összefüggés a csillagok állása és a lakberendezés között? Az asztrológusok különböző megfigyeléseikre támaszkodva megállapították, hogy az egyes csillagképek szülöttei más-más stílusú enteriőrben érzik jól magukat.

  A mérleg kiváló érzékkel válogatja össze környezetének tárgyait. Otthona nem puszta élettér, hanem az élet élvezetének helyszíne. Ha választhat praktikum és szépség között, biztos a szépre szavaz. Vágyai netovábbja egy mediterrán környezetben álló ház. Szereti a világos, harmonikusan összeválogatott koloritokat, a szinte ?illatozó?, leheletfinom virágszíneket.

  edvencei a régi, vagy régies bútorok. Otthonának fontos eleme a borokkal teli polc. Konyháját különböző helyekről származó, olykor antik edények, porcelánok díszítik. S mert a legfontosabb saját belső harmóniájának biztosítása, ezért a mérlegnek mindennél fontosabb, hogy fürdőszobájában ott álljon egy kényelmes kád.
 • Minden nő boldogságra vágyik. Hogy kinek mit jelent a boldogság, nagyban függ attól, milyen csillagjegyben született. A bolygók járása befolyásolja azt is, vajon rátalál-e az igazira, meg tudja-e hódítani, s hogyan tudja megtartani a férfit.

  Mérleg - Derűs és alkalmazkodó

  Fő tulajdonságai közül első helyre sorolható a báj, az elegancia, a választékosság. Fontos számára, hogy milyennek látja a világ. Nem tud élni mások elismerése nélkül. Nehezen viseli a kudarcot: tragédiaként éli meg, általában már az első nagyobb ellenállásnál összeomlik. Szeret hódítani, flörtölni, de csak a játék kedvéért, mert élvezi saját vonzerejét.

  Mire kell vigyáznia? Mivel a veszekedés helyett a látszatbékét választja, egy idő után a szőnyeg alá söpört gondok tönkre teszik a kapcsolatát.
  Ki illik hozzá? A Kos határozottsága, problémamegoldó képessége miatt ideális társa lehet. De az Ikrek és a Vízöntő életfelfogása is közel áll az övéhez.
  Ki nem illik hozzá? Legkevésbé a Bak racionalitását és a Bika féltékenységét viseli el.
 • Az asztrológia szerint viselkedésünket, életvezetésünket befolyásolják a csillagok, különösen az, hogy melyik jegyben születtünk. Nincs ez másképp akkor sem, ha útra kelünk. Más elképzelései vannak a vakáció eltöltéséről egy Kosnak, mint egy Bikának vagy egy Ráknak.

  A társaságkedvelő Mérlegnek nyaralása idején is szüksége van arra, hogy emberek vegyék körül. Fontosak számára a vidám, szórakoztató útitársak. Nem kedveli a túlzottan zajos helyeket, ugyanakkor imádja az éjszakai életet. Jelszavai: társaság, harmónia, nyugalom, kényelem, szépség. Mindenütt otthon érzi magát, ahol harmóniát tapasztal. A társasági eseményeken, összejöveteleken nyitottságával és kedvességével könnyen teremt új kapcsolatokat. Szereti csevegni, kedveli a zenét, a művészeteket, a kávéházakat. Szeret flörtölni, divatosan öltözködni, és mindig ügyel rá, hogy megjelenése a nyaralás alatt is ideális legyen. A strapás gyalogtúrákat nem neki találták ki, jobban élvez egy kellemes tengerparti sétát. Levegő-jegy lévén szeret minél több id?t a szabadban, friss levegőn tölteni.

  A Mérleg jegyhez tartozó országok: Ausztria, Kína, Japán, Tibet, Argentína, Litvánia, Felső-Egyiptom, Burma, Kanada, Indokína, Kenya, Mexikó, Franciaország

  A Mérleg jegyhez tartozó városok: Bécs, Graz, Frankfurt, Antwerpen, Lisszabon, Johannesburg, Koppenhága, Freiburg, Leeds, Nottingham, Velence, Casablanca, Graz, Párizs, Salzburg

  Idei úticélod: Kína

Így nem lesz felesleges az újévi fogadalom!

Nehezedre esik betartani azokat a fogadalmakat, amelyeket a bólé jótékony homályában tettél? Adunk néhány ötletet, amellyel sikerülhet beépíteni ezeket az életedbe.

Viking orákulum

A viking hagyományban a gyűrű a hatalom és a gazdagság szimbóluma. Segítségével könnyebben elérheted céljaidat!

Kelta horoszkóp

Napjainkban a kelta örökség reneszánszát éli a nyugati világban, ide értve az ősi horoszkópjukat.

Kínai horoszkóp

A kínai asztrológia pontosan kiszámított holdévek szerint határozza meg a 12 csillagjegy szülötteinek jellemző tulajdonságait.

Válságok és megoldások

Ahogy mondani szokták, manapság a csapból is a válság folyik. Itt a vég, államcsőd, tönkremenés, katasztrófa, világvége. Az emberek arcán kétségbeesés vagy fásult közöny, és bizony csakugyan kevesebb a pénzünk...

Ki illik Hozzád?

Szeretnéd tudni, hogy összeilletek a pároddal? Ha tudod a csillagjegyét egy kattintásra meglesz a válasz!

Sorsfordító álmok, halál közeli élmények, előző életek

Van abban valami különös, hogy hiába száguld szélessávú Interneten az információ, hiába követik lépésről, lépésre bonyolult műszerek az emberi agy sejtjei közt villódzó gondolatot, hiába képes a NASA kozmikus karambolt előidézni a földtől 133 millió kilom

Dominó jóslás

A dominó jóslás segít, ha egy bizonyos kérdésben nehezen döntesz, vagy tanácstalan vagy.

Astronet Piactér