Idézetek a szeretetről

2008. november 17. 05:00 , Legutóbb frissítve: 2008. november 17. 00:00
Fontos, hogy Karácsonykor megajándékozzuk egymást, de még fontosabb, hogy mindezt tiszta szívvel s lélekkel tegyük, hiszen sokszor egy néhány soros idézet boldogabbá tehet egy embert, mintha méregdrága ajándékokkal halmoztuk volna el.
 

"Egy gondoskodó személy, látva egy pillangó küzdelmét, amint épp a bábból próbált kitörni, gyengéd kézzel, segítőkészen meglazította a szálacskákat, hogy azok egy nyílást formáljanak. A pillangó könnyedén kiszabadult, ám csak verdesett a báb körül, képtelen volt elrepülni. Az együtt érző személy nem tudta, hogy csak a születéssel járó küzdelem során tudnak a szárnyak annyira megerősödni, hogy alkalmasak legyenek a repülésre. Így hát a pillangó a földön töltötte rövidke életét, és soha nem ismerte meg a repülés szabadságát, soha nem élt igazán""Ha valakit, akit szeretek, meg akarok változtatni, mert úgy érzem, én tudom, milyennek kellene lennie, akkor megfosztom őt legértékesebb jogától: a jogtól, hogy felelősséget vállalhasson saját életéért, a választásaiért, a létezési módjáért."

"Valahányszor ráerőszakolom a kívánságomat vagy az akaratomat: megkísérlem az uralkodást felette, elveszem tőle a növekedést, az érés önállóságát, és megrövidítem, korlátozom ezzel a birtoklási vággyal, függetlenül attól, hogy mennyire szívből jövők a szándékaim."


"Sérthetek és rabbá is tehetek valakit a védelem legszívélyesebb aktusaival. Az óvás és az aggodalom felékesíti szavaimat: Te képtelen vagy rá, hogy magadról gondoskodj, s ezért nekem kell veled törődnöm, mert rám vagy bízva, én vagyok érted a felelős."

 

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Rekus
2007. december 15. 16:56

Nekem nagyon tetszett az idezet.Tanulsagos es elgondolkodtato!

Astronet Piactér