5 misztikus hely a világban

Sok olyan rejtélyes hely van a nagyvilágban, amelyek előtt a tudósok is értetlenül állnak. Lássuk, melyek a leghíresebbek!

Gyógyító helyek

Egyes helyszínek különleges hatást gyakorolnak a testre és a lélekre: elég néhány percre megpihenni, és az ember feltöltődik energiával, az egészségügyi panaszai pedig enyhülnek.

A Pilis titkai

Széles körben tartja magát az a nézet, hogy a Pilis, pontosabban Dobogókő a világ szívcsakrája. Vajon tényleg így van? A választ Aradi Lajos Pilis-kutató adja meg, december 15-én.

A magyar házak mágikus ereje

Miközben a keleti térrendezés - a kínai feng shui és az indiai vasati - divatja egyre szélesebb körben terjed, már-már a feledés homályába merül az ezeréves magyar házépítési szokásrend, mely nemcsak a földrajzi adottságainkra épült, hanem a magyar lélek

Zarándokút a végtelenbe

Karlowits-Juhász Orchidea - vagy ahogy barátai szólítják: Virág - 2006-ban Pamplonától Santiagóig járta meg a Camino zarándokutat. A 33 éves pedagógust tapasztalatairól kérdeztük.

Cseresznyefa virágzás - Japánban

Japán nemzeti jelképe a cseresznye virága, amely sok művészi alkotás- és az egyik legnőiesebb tetoválás legfőbb témája. A japánok minden évben alaposan felkészülnek az ünnepre: a meteorológusok külön figyelmet fordítanak arra, hogy tájékoztassák az embere

Húsvét - Peruban

Mexikóban és Guatemalában az a legnagyobb megtiszteltetés egy férfi számára, ha Húsvétkor jelképesen keresztre feszítik és körmenetben végigviszik Jézus "utolsó útján", hisz ezáltal jelképesen átélheti az Isten fiának önfeláldozó szenvedését, amit értünk,

Ama Muru titka, a csillagkapu

A dél-amerikai őslakosok szerint egy dimenzióugrásra használatos kapu bújik meg az Andokban. Lehet, hogy valóban léteznek csillagkapuk? Kik és mire használták (vagy használják ma is) ezeket?

Szex az iszlám szerint

Az Ezeregy éjszaka és az Illatos kert vágyálomszerű képei keverednek azzal, amit a média közvetít felénk. Az emberek többségében furcsa, ellentmondásos kép él arról, milyen életet élnek a muzulmán nők.

Fehér szimfónia

Fehér - a tisztaság, ártatlanság, béke, öröm, gyermekáldás, a transzcendencia és a fény jelképe.

1234
Astronet Piactér