Tudod, mi az az RSS?

RSS-szolgáltatásunkkal egyszerűen, kényelmesen és folyamatosan hozzáférhetsz oldalaink legújabb cikkeihez, tartalmaihoz. Az RSS-sel szinte azonnal értesülhetsz arról, ha oldalunkon - vagy akár egy-egy kiválasztott témában - új cikk jelenik meg!

Az RSS az angol Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, magyarul leginkább "egyszerű hírmegosztásnak" fordítható. Az RSS-sel több weboldalról összegyűjthetők a friss hírek és cikkek linkjei, mégpedig úgy, hogy naponta nem kell többször megnyitni az adott weboldalakat. Az úgynevezett RSS-olvasóprogram figyeli a kiválasztott oldalakat, és azonnal jelez, ha a megadott site-on új cikk jelenik meg.

Az RSS használatához mindössze egy hírolvasó program szükséges, amely ingyen letölthető az Internetről. Az egyik legjobban használható RSS-olvasóprogram a Feedreader.

A program egyszerűen telepíthető és testre szabható. Első lépésben töltsd le a programot a http://www.feedreader.com/ címről. A beállításokhoz kattints a program jobb felső sarkában található első ikonra (Add new feed), majd írd be a megnyíló ablakba (Location of feed) a kívánt hírcsoport RSS-linkjét. Ezután nyomd meg a Next-, majd Finish-gombot, és a hírcsatornát máris figyeli az olvasóprogram. Ismételd meg ezt a műveletet, amennyiben további rovatokra, hírforrásokra is kíváncsi vagy.

Az olvasóprogram folyamatosan figyeli a kiválasztott oldalakat, és automatikusan frissíti őket. Te is frissítheted a hírfigyelő tartalmát a második ikonra (Update all newsfeeds) kattintva.

Ha a bal menüben szereplő hírforrás nevére kattintasz, a jobb oldali felső mezőben megjelennek az adott oldal RSS-cikkeinek címei, ha ezek valamelyikére klikkelsz, akkor a jobb oldali alsó mezőben a "Read on"-ra kattintva az egész cikk megjelenik.

Ha egy kiválasztott oldalalt mégsem szeretnél folyamatosan nyomon követni, akkor kattints a bal oldali oszlopban az adott hírforrás nevére jobb egér gombbal, és válaszd ki a "Delete current feed" menüpontot, hogy töröld az oldalt a listából.RSS-csatornák


Összes cikk
http://www.astronet.hu/static/rss/ossz.xml

Rovatok

Asztrológia
http://www.astronet.hu/static/rss/cikkek_asztrologia.xml

Ezotéria
http://www.astronet.hu/static/rss/cikkek_ezoteria.xml

Test és lélek
http://www.astronet.hu/static/rss/cikkek_testlelek.xml

Vallás és tudomány
http://www.astronet.hu/static/rss/cikkek_vallastudomany.xml

Ezo-világ
http://www.astronet.hu/static/rss/cikkek_ezovilag.xml
Astronet Piactér