A karmikus kapcsolatok szerepe

2010. augusztus 30. 12:10 , Legutóbb frissítve: 2010. augusztus 21. 00:00
A karma tanítása szerint azok az emberek, akikkel különösen erős érzelmi szálak kötnek össze, valamilyen formában előző életünkben is közel álltak hozzánk. A közeli kapcsolatban álló lelkek későbbi életeikben is gyakran egymás mellé kerülnek. Szerepük vál
 
Bár születésünk után nem emlékszünk rá, az életkörülményeinket mégis magunk választjuk hogy a fejlődésünket onnan folytathassuk, ahol előző életünkben abbahagytuk - állítja Ted Andrews amerikai terapeuta, aki szerint egyáltalán nem ésszerűtlen, hogy a folytatásban azokkal kívánunk újraszületni, akik a legközelebb állnak hozzánk. Talán soha nem fogjuk tudni bizonyítani, hogy voltak előző életeink, a reinkarnációban mégis a világ minden táján hisznek.

Van, ahol úgy tartják, hogy a lélek bármilyen fizikai formában visszatérhet a Földre. Emberi lényként vagy egy fa, egy virág, egy rovar formájában. Esetleg macskaként, vércseként vagy papagájként élhetjük következő életünket.

Ha valaki előző életében nagyon szeretett valakit, most is szeretetet érez majd a karmikus társa iránt, ha viszont vita, ellenségeskedés volt, akkor lehetősége nyílik a problémák megoldására. Ha kötelezettsége állt fenn a másikkal szemben, akkor a körülmények lehetővé teszik ennek is a teljesítését. Ha tehát úgy vesszük, valójában minden kapcsolatunk karmikus, és mind egyfajta fejlődési, tanulási lehetőséget rejt magában.
Háromszintű kapcsolat

A karma és az előző életek tanulmányozása során Ted Andrews a kapcsolatok három szintjét különbözteti meg:
- a karmikus kapcsolat szintjét,
- a lélektársi kapcsolatot
- az ikerlelkek kapcsolatát.

Karmikus kapcsolatban azokkal vagyunk, akiket a megismerkedés pillanatában régi ismerősünknek érzünk, vagy akik azonnal kiváltják bennünk a tetszés, illetve nemtetszés erős érzelmeit. Ezekkel az emberekkel azért találkozunk újra, hogy a Kiegyenlítés Törvényének értelmében valami múltbeli tartozást lerójunk. Az, aki megszállottan keresi lélekpárját, általában karmikus kapcsolatok egész sorát létesíti. Az arcok változnak, ám a minta mindig a régi marad. "Miért vagyok ilyen szerencsétlen?" - kérdik a boldogtalan házasságot kötők, és nem gondolnak arra, hogy saját maguk terelik negatív irányba az érzelmeket, eseményeket.

A lélektársi kapcsolatnak azt nevezzük, amikor nagyon erős fizikai, érzelmi, mentális és spirituális kapcsolat áll fenn, minden téren kiegészítik egymást. Ők általában a nagyon jó barátok. A lélektársunkkal mindig hosszú távú kontaktust létesítünk, ami nem feltétlenül folyamatos, de mindenképpen hosszan elnyúló.
Énünk másik fele

Az ikerlelkek olyanok, mintha egypetéjű ikrekként fogantak volna, csak az élet elválasztotta őket. "Énem másik fele" - mondják, akik megélik a helyzetet. Az ideális másik felünket azonban nem biztos, hogy a külvilágban kell keresnünk. Lehet, hogy ott él a bensőnkben. Ő jelenti a külsőleg megnyilvánuló énünk belső, ideális női vagy férfi oldalát. Ha megtanuljuk összhangba hozni belső férfi és női énünket, akkor sikerül bevonzani magunkhoz azt az ideális partnert, aki képviseli, tükrözi azt a belső részünket, amit felszínre kell hoznunk magunkban .

Ahogy a kapcsolatainkat kezeljük, sokat elárul a fejlődésünkről, illetve annak hiányáról. Tanulási feladat része, hogy megtanuljuk működtetni életünket. És ez néha arra kényszerít bennünket, hogy egészen új szemszögből tekintsünk a kapcsolatunkra.
Minden személy, akivel találkozunk, és életünk minden eseménye is lehetőséget kínál a személyes tudás gyarapítására, illetve a felülemelkedésre.. A múlt megismerésén keresztül érthető meg a jelen és alakítható át a jövő.

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér