Mit árul el rólad a beceneved?

2017. június 15. 15:28 - Kiss Zoltán Zéro
Kiss Zoltán Zéro numerológus írásából megtudhatod!

Nemcsak a születésnapunk, de a nevünk is árulkodik azokról az energiákról, melyek életünk során kísérnek. De vajon hogyan határozza meg a mindennapi életünket a becenevünk?

 


A születési számainkban benne van a sorsunk, személyiségünk, jellemünk, életciklusaink és a sorsfordulóink is.
A nevünk is energiákat hordoz: a név betűinek számértékéből megtudhatjuk, hogyan viszonyulunk az életfeladatunkhoz, miként tudunk élni a sorstól kapott lehetőségekkel.


A családi nevünk a családi karmát, a családi sorsot jelzi. Nem mindegy, hogyan változik meg egy nő élete, személyisége, ha a házasságkötéskor felveszi a férje nevét.
A keresztnevünk és a becenevünk is fontos része a személyiségünknek, és az, ahogyan a különböző kapcsolatainkban szólítanak minket, sok mindent elárul rólunk. Ebben a tekintetben is különbség van férfiak és nők között.


Aki férfinak született, annak alapvetően a felelősségvállalás, a határozottság, a biztonság megteremtése a feladata, ezért a férfiaknál kifejezetten rossz, ha a becenévnél kicsinyítő képzőt használunk: Lacika, Janika, Pistike, stb...
Az édesanyák persze a szeretetüket fejezik ki ezzel a kedveskedéssel, de jó, ha tudják, hogy ezzel nem segítik a fiuk határozott férfivá válását. Akit pedig felnőtt korában is így szólítanak, az bizonyára kedves, szeretetreméltó ember, de valószínűleg nem sok vizet zavar, nem veszik túl komolyan, mások uralkodhatnak rajta, persze vannak kivételek.
Feleségként általában az uralkodó típusú nők szólítják így becézve a partnerüket. Az a férfi, aki hagyja, hogy a párkapcsolatában így szólítsák (de ide tartozik a Cicám, a Nyuszikám, Macikám, stb.), valószínűleg alárendelt szerepet játszik a kapcsolatban.
A nők esetében más a helyzet. Az ő feladatuk a párkapcsolatban és a családban az együttműködés, a befogadás, a harmónia megteremtése, az érzelmek átadása, a férfi és a fiúgyermekek lelkesítése, támogatása.
Ne hagyjuk ki, amikor egy férfi becézi hozzátartozóját, kedvesét. Ebben az esetben a másik fél dönti el, hogy hagyja-e, a kicsinyítő becézési formát: Ágika, Marika, Andika, Cicuskám, Nyuszikám, …. a határozott, domináns nők ezt nem nagyon engedik meg, nem is merik őket így megszólítani!


Minek nevezzelek?

A becenév jelentése és hangzása is meghatározó, ami érzéseket kelt bennünk. Nem mindegy, hogyan szólítanak például egy Máriát vagy egy Katalint.
Csupán a hangzás:
Mária
: meghatározó, valószínűleg jót akaró, de kicsit erőszakosan gondoskodó, uralkodó, vezető személyiség. (24=6)
Mari és Marcsi: határozott, de jellemzően jó kedélyű, cserfes, beszédes, optimista, életvidám, szórakoztató. (23=5, 27=9)
Marika: kedves, barátságos, gondoskodó, harmóniára törekvő, együttműködő, segítőkész. (26=8)


Katalin: királynői név, arisztokratikus, finom, intelligens, elegáns, nőies. (23=5)
Kati: nyitott, mozgékony, megközelíthető, kedves, társaságkedvelő, barátságos. (14=5)
Kata: céltudatos, határozott, tudja, mit akar. (6)

Csupán a hangzás:
István:
kemény, határozott, Pista: szintén, Pisti: barátságos, megközelíthető
László: komoly, Laci: barátságos, megközelíthető
A becenevünk betűinek számértékét, amely a személyiségünk fontos része, szintén érdemes kiszámolni, ez is egy energia, ami sokat elárul róluk, hogy az adott kapcsolatban ez mit jelent. Előfordulhat, és ez nem ellentmondás, egy kedvesnek hangzó becenév is erős energiával rendelkezhet.
(Puskás) Öcsi: 19=10=1, Öcsike: 26=8


Használd a kalkulátorunkat, kattints ide!


A számítás eredménye:

1. Határozott, domináns, tudatos, vezető típus
2. Együttműködő, figyelmes, érzelmes, segítőkész
3. Kommunikatív, jó felfogású, mozgékony, életvidám
4. Kemény, kritikus, felelősségteljes, realista 
5. Pozitív, kommunikatív, rugalmas, optimista
6. Kedves, szimpatikus, segítőkész, barátságos
7. Fegyelmezett, okos, kemény, zárkózott
8. Lendületes, akaratos, céltudatos, erőteljes
9. Együtt érző, intellektuális, érzelmes, érzékeny


www.kisszoltanzero.hu


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér