Léteznek szellemek? - megdöbbentő történetek a nagyvilágból

2017. március 30. 12:14 - Astronet, fotó: Fanny Archív
Vajon valóban léteznek kísértetek? Mit tehetünk akkor, ha úgy érezzük, egy visszatérő lélek bolyong az otthonunkban? Cikkünkben erre keressük a választ!

A történelem során szinte minden kultúra evidenciaként kezelte a szellemek létezését – ez a szemléletmód a felvilágosodás korával változott meg, a tudományos megközelítés pedig a fantazmagóriák körébe száműzte a kísértet-kérdést. Mégsem lehet szó nélkül elmenni a sok beszámoló mellett, igen sok a hozzáférhető adat, amit ilyenfajta tapasztalatokról rögzítettek.
Manapság a parapszichológia szakemberei nem arra keresik a választ, vajon léteznek-e a kísértetek, hanem arra, hogy hogyan lehetséges a létezésük? Mi lehet a magyarázat a halott lelkek itt maradására?

 


A leghíresebb beszámolók


A szürke ruhás alak
Az 1800-as évek elején egy furcsa história keringett London utcáin. A Royal Színházban több tucat szemtanú, egymástól függetlenül, több alkalommal látni vélt egy szürke ruhás alakot, aki aztán hirtelen kámforrá vált. A beszámolók részletei megdöbbentően egyeztek. Az összes szemtanú látta a háromszögletű kalapot és a rizsporos parókát, amit viselt. Az erkély bal oldalán lépett ki a falból, végigsétált a székek mögött, majd eltűnt. A szürke ruhás alakot sosem sikerült azonosítani. Ám az 1840-es évek végén, amikor felújították a színházat, egy befalazott ember csontvázát találták meg abban a falban, ahonnan a kísértet ki szokott lépni…


A pilóták szelleme
1972 decemberében lezuhant az amerikai légitársaság egyik Jumbo Jet gépe. 101 ember vesztette életét a balesetben. Don Reponak, a mérnöknek és Bob Loftnak, a pilótának a szellemét több mint 20 alkalommal látták, köztük olyanok is, akik korábban soha nem is találkoztak velük.  Olyannyira megszaporodtak a beszámolók, hogy 1974-ben a repülőtársaság folyóiratában cikket is közöltek róla.


Tragikus szerelem
A „kísértetházak” elhíresült példája az angliai Borley parókiája. A szóbeszéd szerint a paplak egy régi monostor helyén épült. A monostor egyik szerzetese halálosan beleszeretett egy apácába, megpróbálta elszöktetni, ám mindkettejüket elfogták és kivégezték. Az apáca és a szerzetes fejetlen kísértetét azóta is látni vélik a helybeliek, a parókia pedig igazi kísértettanya – rejtélyes csengőszó, titokzatos fények, recsegés-ropogás, váratlan ajtócsapódás borzolja az ide látogatók idegeit…

Mit mond a vallás?


A világvallások mindegyike más választ ad arra kérdésre, hogy mi történik velünk a halálunk után, ám abban megegyeznek, hogy nem szűnünk meg létezni az utolsó szívdobbanással.  Az emberiség összes kultúrájában megtaláljuk a kísértettörténeteket is, vélt, vagy valós tapasztalatokat az elhunytakkal való találkozásról. A vallásos állásponttól függetlenül is számos beszámoló született már a klinikai halál közeléből visszahozott emberektől, akik látták az alagutat, a testüket kívülről és a fényt, amely hívogatta őket…


Bezárul a kapu


A spirituális látók, médiumok szerint, ha az illető a sorsával megbékélve, elvégzendő feladatok nélkül távozik, akkor a szelleme 49 napon belül a fény kapuján keresztül eljut túlvilági otthonába.
Amennyiben a lélek valamilyen okból nem tud átmenni, a 49. nap után a kapu bezárul, és ő itt reked a földi létben. Az ittragadtak baleset, gyilkosság, öngyilkosság miatt vagy bármilyen más, hirtelen halállal elhunyt személyek szellemei lehetnek, akik még nem készültek fel a távozásra.
 
Jelek
Több jele is lehet annak, hogy itt ragadt lélekkel van dolgunk. A legtöbben furcsa koppanásokról, zörejekről, hirtelen, váratlanul becsapódó ajtókról, az elhunythoz kapcsolódó illatokról, tárgyak borogatásáról számolnak be, vagy éppen ténylegesen érzik valaki jelenlétét.
A rémálmok is gyakoriak, az éjszaka látott képsorokon keresztül gyakran próbálnak kommunikálni velünk a szellemek.
Az állatok szintén érzékelik a kísértetek jelenlétét. A macskák megmagyarázhatatlan nyávogása, a kutyák vad ugatása szintén jelezhetik a kísértetek bolyongását.

Mi segíthet?
Vannak olyan látók, aki állítják, képesek távozásra bírni az itt ragadt lelkeket. Ám vigyázzunk, hogy kit választunk, sokan próbálnak megélni az emberek félelméből… Ami szintén működhet, az az auránk megerősítése, meditációval, imával, kristályokkal: így ugyanis védve leszünk a kíséret zaklatásától, és egy idő után maguktól is megszűnnek a furcsa jelenségek.

 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér