A leghíresebb Ufó-történetek

2017. május 20. 08:38 - Astronet, fotó: Shutterstock
A Földön kívüli élet lehetősége mindig is izgatta az emberek fantáziáját – de vajon elfogadhatjuk-e valóságosnak a beszámolókat?

A 20. században az idegen lényekről szóló történetek, beszámolók kétségtelenül megszaporodtak. A tudomány és a technika fejlődésével a világegyetem is elérhető közelségbe került, sok, korábban elképzelni sem tudott jelenségre találtunk magyarázatot – ám még talán ennél is több új kérdéssel kell szembenéznünk, amelyekre egyelőre nincs válaszunk…

 

Hogy hány beszámoló jutott eddig a hatóságok tudomására, azt megbecsülni sem lehet – a hivatalos álláspont amúgy is az, hogy idegen lények eddig nem léptek velünk kapcsolatba, tehát a beszámolók is legalább annyira hiteltelenek, mint a szellemtörténetek.

Az ufók létezését számos amatőr fotó és videó hivatott bizonyítani, ám sajnos ezek nagy részéről időközben kiderült, hogy hamisítvány, mások pedig távoli, homályos felvételek, amelyeknek szintén nincs bizonyító erejük.

Mégis van egy-két történet, amely még a leginkább szkeptikus embereket is elgondolkodásra sarkallja! Lássuk, melyek ezek!

Roswell: ufó-katasztrófa
1947. júliusában az új-mexikói Roswell városában különleges esetre derült fény – állítólag egy ufó-hajóroncsot találtak. A törmelékek közt különös írásjelekre és műszerekre bukkantak, és a helyiek beszámolói szerint egy űrlényre emlékeztető tetemet is találtak. A hivatalos álláspont azonban egész más volt – eszerint egy kísérleti megfigyelő-léggömb szenvedett balesetet a térségben, és annak nyomaira bukkantak a helyiek.

Los Angeles-i csata
1942. február 25-én több száz ember látta, amint egy hatalmas repülő objektum jelent meg Los Angeles egén. Bevetették a hadsereget is, lőni kezdtek a „repülőre”, amiben azonban semmi kár nem keletkezett. 30 percig volt látható az égen a jelenség, majd nyomtalanul eltűnt…

Washington – 7 repülő a radaron
1952. július 19-én a Washingtoni Nemzetközi Repülőtér radarján hét furcsán mozgó objektum jelent meg, holott hivatalosan éppen akkor egyetlen repülőgép sem lehetett a város légterében. A jelenség egészen hajnalig látható volt, majd hirtelen eltűntek a mozgó pontok a képernyőről. Másnap azonban megint ott voltak, és ez így ismétlődött egy héten keresztül…
A hivatalos szervek az incidenssel kapcsolatos sajtótájékoztatón szokatlan meteorológiai jelenségekkel magyarázták a történteket.


Belgium: tömeges beszámolók
1989. novembere és 1990 áprilisa között Belgiumban rengeteg bejelentés érkezett a hatóságokhoz Ufó-észlelésekről. A legtöbb szemtanú egy háromszög alakú tárgyat látott átrepülni az égen. Állítólag a hadsereg is tudott a jelenségekről, az idegenek repülői azonban olyan gyorsan mozogtak, hogy képtelenség volt bemérni őket. Magyarázatot a belga ufó-hullámra máig nem találtak…


 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér