Fényevők

2006. december 19. 08:00 , Legutóbb frissítve: 2006. december 19. 00:00 - Dogossy Katalin
Néhány évvel ezelőtt találkoztam először olyan emberekkel, akik azt állították, nincs szükségük ételre, mert ők egyenesen a fény energiájából, a pránából, a csí életenergiából táplálkoznak.
 

Értelmes emberek voltak. Közgazdász, egy híres bank megbecsült munkatársa. Fogorvos, elismert, jó kezű. És hivatásos táncos, csinos fiatal lány. Valamennyien végigcsinálták azt a 21 napos "beavatási folyamatot", amely a fénnyel táplálkozók szerint elvezet Istenhez és a halhatatlansághoz.

Azt mondták, aki a 21 napos ciklust végigcsinálja, még életében képessé válik megszakítani a születés-halál körforgását. Azóta már Magyarországon is megjelent Jasmuheen ausztrál írónő könyve, aki állítja, hogy 1993 óta nem vett táplálékot magához. Úgy tapasztaltam, hogy a módszer iránt rendkívül nagy az érdeklődés. Nem véletlenül. Az emberek rosszul érzik magukat saját bőrükben. Testi és lelki bajokkal küzdenek. Keresik a megváltót, a csodálatos gyógyítót, az egyetlen igaz és üdvözítő módszert, amely megszabadítja őket rosszkedvüktől, betegségeiktől, amelynek segítségével megtalálják a boldogságot.
 

Csak saját meggyőződésed szerint

A fénnyel való táplálkozás szerintem aligha tartozik a megváltó módszerek közé. Azt gondolom, hogy 21 napon át, az "átlényegülésig" böjtölni veszélyes dolog. S még ennél is veszélyesebb egy héten át, mint látni fogják, semmit sem inni. Bár elképzelhető, hogy túl lehet élni. A kérdés csak az, minek. Nos, lássuk, mit mondanak erről a módszer követői:
"A 21 napos ciklus egy lépés azon az úton, hogy a levegőből élő és halhatatlan légy. A legfontosabb életadó szerv nem a gyomor, hanem a tüdő. Az élet csatornája a hátgerinc és nem az emésztőcsatorna. A legfontosabb funkció pedig a légzés. Csak akkor kezdd el, ha biztos vagy abban, hogy belső vezetésed szerint cselekszel, saját meggyőződésed és beleegyezésed szerint készülsz a 21 napos ciklusra. S hiszed, hogy mindezt szellemed irányítja, istened segíti. Nem félsz, és hited elég erős."
A 21 napos ciklus

- Az első napon éjfélkor kezdődik. Ettől a pillanattól kezdve semmit nem lehet enni, sem inni.
- A második napon a testben fájdalmak jelentkezhetnek. Ez természetes.
- A harmadik napon este hagyja el a testet a spirituális szellem. A legfontosabb előírás erre a napra a nyugalom megőrzése.
- A negyedik napon az égi testvérek megkezdik a munkát, hogy megakadályozzák a halál folyamatát.
- A negyediktől a hetedik napig még mindig semmit nem szabad inni, lehet fürödni, zuhanyozni, jeget szopogatni, szájat öblíteni. És sokat pihenni, meditálni.
- A hetedik napon este lehet először egy pohár 25 százalékos gyümölcslevet inni.
- A nyolc és tizennegyedik nap között már megengedett a gyümölcslé fogyasztása, az angyalokkal való társalkodás, sok pihenés, sok alvás.
- A tizenötödiktől a huszonegyedik napig megtörténik a magasabb rendű énnel való egyesülés. Az energiák visszatérnek a testbe. 40 százalékos gyümölcslé fogyasztása megengedett.
- A huszonegyedik napon éjfélkor lehet befejezni a ciklust.
Szép, új világ

Mindazok, akik a fent - természetesen csak körvonalakban - leírt ciklust végigcsinálták, esküsznek arra, hogy nincs szükségük táplálékra. Erősebbek, energikusabbak és boldogabbak, mint korábban. Mivel azonban az ízek iránti vágyuk nem múlt el tökéletesen, ha kedvük van, esznek. Aki az édességet szereti, csokit szopogat, aki a sós ízek iránt vonzódik, káposztás tésztát fogyaszt. Mert a lényeg nem az önmegtartóztatás, hanem a felemelkedés egy stressztől, bűntől, harctól és gyűlölködéstől mentes, szép, új világba.

 

Az orvosi véleménye

- Ha a szervezet vízleadása nagyobb, mint a vízfelvétele - mondja dr. Rókus Péter belgyógyász szakorvos -, a szervezet kiszárad. A folyadékhiány következtében a sejtekben lévő óriási raktárakból a víz a véráramba kerül, és megindul a szervezet szöveteinek kiszáradása. Esik a vérnyomás, fellép a fenyegető eszméletvesztés, a vese, a máj károsodik. Az agysejtek - mint a kiszáradásra legfogékonyabb sejtek - is felmondhatják a szolgálatot. Ezért a kiszáradás egyik tipikus jele a tudatzavar, amely hallucinációkkal járhat és kómáig fokozódhat. Orvosi szempontból tehát rendkívül veszélyes dolog egy héten át folyadék nélkül élni. Senkinek sem ajánlanám.

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 7 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Bobics Babi
2013. április 22. 13:27

A böjt biztos hogy egészséges, minden tekintetben előrevisz, ha megfelelően, ö n k é n t teszi valaki. A Jasmuhen nevű üzletasszony akiről ez a fényevésnek nevezett valami reklámoztatik egy egyszerű gyilkos csaló. Egyszer sem tudta igazolni semmilyen állítását a teszt szerint 24 órát sem bírt ki. Ellenben remélem az összes gyermekhalálért felelősségre vonja egyszer valaki.És még ebben az életben.

:D
2009. október 26. 20:22

Es mi van ha beborul?

virágszép
2009. augusztus 27. 18:01

Már nagyon sokszor éltem a fényböjt tisztító erejével. Először tartottam a 21 vagy 42 napos ciklusokat és mindig nagyon felemelő változásokat hoztak az életemben ezek a böjtök.Ma már nem keresem a megfelelő időt, belső indíttatásból kezdek böjtölni - és bele is találok a rendes időbe - a kultúrában megőrzött böjtidőbe. Ez egy nagyon erős tisztítókúra - a szokásos méregtelenítési tünetekkel (testi és szellemi). Minden méregtelenítési folyamat felelősség, van aki egyedül is tudja, van aki segítségre szorul.Mindent lehet és mindennek az ellenkezőjét is. Nincsenek követendő szabályok, a várható következményekkel számolni kell. Néhány korlát a kezdetekben persze (mint szabály) nagy segítő. A szeretet állapota, a szerelem tüze gyógyít és boldogít, erre mindenki rájön előbb vagy utóbb.

virágszép
2009. augusztus 27. 17:59

Már nagyon sokszor éltem a fényböjt tisztító erejével. Először tartottam a 21 vagy 42 napos ciklusokat és mindig nagyon felemelő változásokat hoztak az életemben ezek a böjtök.Ma már nem keresem a megfelelő időt, belső indíttatásból kezdek böjtölni - és bele is találok a rendes időbe - a kultúrában megőrzött böjtidőbe. Ez egy nagyon erős tisztítókúra - a szokásos méregtelenítési tünetekkel (testi és szellemi). Minden méregtelenítési folyamat felelősség, van aki egyedül is tudja, van aki segítségre szorul.Mindent lehet és mindennek az ellenkezőjét is. Nincsenek követendő szabályok, a várható következményekkel számolni kell. Néhány korlát a kezdetekben persze (mint szabály) nagy segítő. A szeretet állapota, a szerelem tüze gyógyít és boldogít, erre mindenki rájön előbb vagy utóbb.

indra
2009. augusztus 13. 21:13

Nem vagyok fényevő, de sokszor böjtöltem már. Amikor az ember saját, felemelő elhatározásból böjtöl, okosan és megfelelő mértékkel, akkor tényleg sok fizikai és lelki problémától szabadulhat meg és valósággal megújul a test is. Mindenképpen tapasztalat önmagunkról, de egy jól sikerült böjt élmény is: minimum sikerélmény. A cél nem a test sanyargatása, amit tapasztalunk nem szenvedés, hanem természetes fizikai folyamatok, ha úgy tetszik tisztulás. Az én személyes módszerem szerint inni azért szoktam, sőt, meglehetősen bőségesen is. Többször csináltam végig 11 napos böjtöket. Közel 18 éve laktovega életmódom mellett rendszeresen csinálok csak zöldség és gyümölcs kúrákat. Minimális fogyás mellett remekül érzem magam, testsúly ingadozásom +/- 2 kg. Nem ez a lényeg. Az ember nyugodt, emelkedett hangulatba kerül, az érzékelés élénkebb, a memória megbízhatóbb, talán ezért is talál rá az ember az életében felmerülő problémák kulcsára. Az első pár napban mindig jelentkeznek kisebb fiziológiai kellemetlenségek, ezért a jó és kellemes hatások megtapasztalásáig feltétlenül túl kell jutni ezeken a napokon. Tehát 5-8-10 napig minimum érdemes próbálkozni. Lehetőleg elvárások (és önsajnálat) nélkül, mert mindenkire egy kicsit másképpen hathat a böjt. Aki komoly betegségben szenved, vagy rendszeresen gyógyszert szed, vagy lelkileg labilis, az mindenképpen óvatosan, orvosi felügyelet mellett csinálja.

Astronet Piactér