Kiromantia: a kézelemzés tudománya

2009. július 21. 06:00 , Legutóbb frissítve: 2009. július 21. 00:00 - Mohácsi Edit
A kézelemzés, vagyis a kiromantia ősi indiai eredetű tudomány, amely már az ókori görög kultúrában is rendkívüli népszerűségnek örvendett.
 

Nagy-Pál Ilona sorselemző szerint mindkét tenyeret egyidejűleg kell vizsgálni. A bal kéz a lehetőségeket, a jobb azok megvalósulását tartalmazza. Kevesen tudják, hogy tenyerünk vonalai állandóan változnak. Félévente, évente új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, személyiségünk, anyagi és egészségügyi állapotunk, illetve körülményeink változásairól mesélnek a szakavatott szemnek.
Bal kéz

Mindkét kezet vizsgálni kell, mert vonalaik nem egyformák. A bal kéz tartalmazza a születéskori kilátásokat, lehetőségeket, az egészségügyi gondokra utaló jeleket. Ebből olvashatók ki az élet első felének várható eseményei, az anyai ágon öröklött hajlamok, a jellemre és a szellemi örökségre utaló jelek. Férfiaknál a feltűnően vonaldús bal tenyér nőies jellemvonásokat sejtet, esetleg balkezességről árulkodik.
Jobb kéz

A jobb kéz tartalmazza a bal kézben jelzett kilátások, lehetőségek megvalósulásának esélyét, útját. Ebből láthatók az élet második felének várható eseményei, az apai ágon öröklött hajlamok, lehetőségek, a jellem változásai, a betegségek megjelenése, a testi örökségre utaló vonalak. Nők esetében a vonaldús jobb tenyér férfias vonásokat mutat, erős akaratot, határozott egyéniséget jelent.
 

Vonalak, gyűrűk és dombok

Az életvonal nem életünk hosszának mutatója, inkább az életerő jelzője, a tudatosság, a lelki és szellemi egészség mutatója. Felületén a világos foltok szívpanaszokra utalnak.
A fejvonal az életvonal szomszédságában indul, és vízszintesen a Mars-dombig szeli át a tenyeret. Hiánya az elme betegségére vagy fokozott ösztönéletre enged következtetni.
A sorsvonal feltűnő rövidsége hirtelen elmúlást vagy egy bizonyos helyzet hirtelen félbeszakadását jelenti. Felfelé mutató elágazásai szerencsét és sikereket mutatnak.
A szívvonal kedvező esetben összeköti az érzelmi életet a külső sikerekkel, így a kép egy rokonszenves, a valóságban élő személyiséget vetít elénk.
Az egészségvonal halványsága, vékonysága lázra való hajlam jele. A csuklón található barázda az úgynevezett rascette. Ha sok van belőle, az sikert, felemelkedést vetít elénk, a halvány, keskeny rascette viszont gyakori betegségeket.
A házasságvonal a kisujj és a szívvonal között vésődött tenyerünkbe, házasságot viszont csak akkor jelent, ha az életvonalból kis elágazás indul felé. Sok apró vonalka kiágazása a házasság-vonalból több házasságot mutat. A jól látható házasságvonal kiegyensúlyozott kapcsolatra enged következtetni, de ha a szívvonal felé hajlik, kapcsolataink fájdalmasan végződnek. A halvány vonal szenvedélyt nélkülöző kapcsolatra utal.
A Vénusz-gyűrű és környéke a szerelmi élet mutatója. Ha feltűnően kiemelkedik, csillapíthatatlan vágyakról árulkodik.
Salamon gyűrűje a tetterő, a siker mutatója. A kemény, kidomborodó Jupiter-domb azt mutatja, hogy viselője ismert személyiség lesz. A Szaturnusz-domb megléte kiegyensúlyozott, bölcs emberre vall.
A széles Szaturnusz-gyűrű borúlátó, aggályoskodó tulajdonosról árulkodik.
Amennyiben az Apolló-vonal jól látható, sokoldalú, művészi hajlamokkal rendelkező emberrel állunk szemben. Amennyiben ez a domb hiányzik, viselője csak praktikus dolgok iránt érdeklődik.
A Merkúr-domb az értelem dombja, a szokványosnál kisebb mérete rendszertelenséget, megbízhatatlanságot jelöl.
Akaraterőt mutat a tenyér

Vannak a kéznek olyan törvényszerűségei, amelyek mindenkire érvényesek - mondja Nagy-Pál Ilona, sorselemző. - A két tenyér például egymás mellé téve teljesen befedi tulajdonosa arcát. A középső ujj és a tenyér hossza megegyezik az arc magasságával. A kéz mérete rendszerint a többi testrész méretével arányos. Tenyérelemzésnél számít ugyan a körmök és az ujjak formája, de ezek a jellemzők nem jóslásra valók. Bizonyos tulajdonságok azonban kiolvashatók belőlük. A tenyér vörös színe rendkívüli akaraterőt jelent, a fehér tenyér ennek éppen az ellenkezőjét jelzi. A finom, puha, kellemes, lágy érintésű kéz gyengédségre utal.

 

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér