Bioritmus - a belső iránytű

2010. július 30. 11:30 , Legutóbb frissítve: 2010. július 25. 00:00 - Herczeg Kata
A vágyai annak teljesülnek, aki nem akar szembeszállni az ősi törvénnyel, inkább ügyesen befogja sorsának vitorlájába a tomboló szelet éppúgy, mint a parányi fuvallatot. Hányszor gondoljuk vagy mondjuk is dühösen a rosszul sikerült tárgyalás után, vagy az
 
Egyszer fenn, máskor lenn - így van ez, mióta világ a világ. Aki alkalmazkodik ehhez az ősi törvényhez, az könnyen boldogul, hiszen igyekszik maximálisan kihasználni a pozitív helyzeteket, és tudomásul veszi, hogy a csúcsról olykor kénytelen lefelé haladni, ha a következőt is meg akarja hódítani.

Mindenkinek van jobb napja, és van rosszabb. Sőt olykor pocsék is, amikor minden rossz összejön. Máskor meg mintha mindenki a keze alá dolgozna, fél gőzzel ragyogó eredményeket ér el, játszva veszi az akadályokat, és még a kedve is szárnyal.

A természeti népek sámánjai, az indián varázslók már évezredekkel ezelőtt is birtokában voltak annak a tudásnak, amit a tudósok csak most kezdenek felfedezni, és a kémia, biológia, fizika alaptörvényeivel magyarázni.

Egy berlini orvosnak már a század elején feltűnt, hogy a betegségek lefolyásában is egyfajta jól követhető ritmus figyelhető meg. Bizonyos napokon több komplikáció fordul elő a műtétek során, több beteg állapota romlik minden különösebb ok nélkül. Máskor viszont mintha mindenki erőre kapna, javul a teljesítőképesség, felgyorsul a gyógyulás.

A napszakokhoz, évszakokhoz és az éves ciklusokhoz hasonlóan a szervezetben is többféle ritmus szerint bonyolódnak az egyes életfolyamatok. Mindezt tudta már időszámításunk előtt 400-ban az orvoslás atyja, Hippokratész is, de az ezzel kapcsolatos mélyreható kutatás csak a 20. század második évtizedében kezdődött.

A bioritmus 28 napos ciklusát leginkább a nők érzik meg. A kedvező fizikai-lelki állapot, és a már-már depressziós mélypont nagyon egyértelműen összefügg a 28 naponként váltakozó havivérzéssel. A női szervezet 28 naponkénti változását a Hold befolyásolja. Csakhogy a Hold nemcsak a női szervezetre van hatással, hanem valamennyi élőlényre.


A többi bolygó hatása - ha nem is ilyen látványosan - de ugyancsak érvényesül. A Szaturnusz például hétéves ciklusokban (a Szaturnusz 28 éves ciklusának négy negyedében) hat ránk. Azt már régen megfigyelték a természettudósok, orvosok, hogy a test és a lélek fejlődésében markánsan elkülöníthetőek bizonyos hétévente történő változások, megújulások. Ilyenkor - a korábbi fotókkal összehasonlítva - feltűnő eltérések észlelhetők a külsőn, de szellemileg, sőt a személyiségben is nagy átalakulás történik.

A házasságok komoly próbaköve a hatodik-hetedik év, ilyenkor következik be a legtöbb válás, hiszen a személyiség átalakulása a házastársaknál nem feltétlenül párhuzamosan és egy irányban zajlik, és ehhez nem mindig tudnak hozzászokni.


A Mars, A Vénusz és a Merkúr (a fizikai állapotra, az érzelmekre és a szellemi állapotra ható gyorsan mozgó bolygók) hatását leginkább a bioritmus követi. Hogy kinek éppen milyen periódusát éli a fizikai, szellemi és érzelmi ciklusa, arról ma már sok web-oldalon ellenőrizheti, ám azt, hogy a látott képlet mennyire jó vagy rossz, hogy mikor érdemes elhalasztani a tárgyalásokat, vagy mikor kell belevágni egy rizikós pénzügyi tranzakcióba, mikor kell lemondani a műtétet, és melyik az az időszak, amikor a kritikus állapotban lévő beteg talán többé nem fog visszatérni az élők sorába - nos, ezt régen csak drága pénzért a "beavatottak" árulták el.

Az aktuális bolygóhatások ismeretében könnyebb lesz a döntésed, elkerülheted a bajt, vagy különféle mágikus praktikák nélkül is szolgálatodba állíthatod a szerencsét, valóra válthatod az álmod! Mi abban is segítünk, hogy ne kelljen a kritikus pillanatban szakembert keresned. Az astronet.hu bioritmus keresőjében nemcsak megnézheted, de értelmezheted is a napi állapotod!

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér