Elektroszmog ellen: rézlepedő

2009. november 22. 08:00 , Legutóbb frissítve: 2009. november 22. 00:00 - Bors Edit
A réz hiánya számos bajt okozhat: vérszegénységet, vérnyomás-problémákat, keringési zavarokat, csontritkulást, gerincproblémákat, reumás és ízületi fájdalmakat, idő előtti őszülést és hajhullást, magas koleszterinszintet, fejfájást, álmatlanságot és fára
 

Szabadidőnk legnagyobb részét az ágyunkban töltjük, aminek az a közismert tény ad különös jelentőséget, hogy a nappali energiavesztés után mindannyian az alvás során "töltjük fel" magunkat. Ha a folyamatot bármilyen testi, vagy lelki eredetű ok zavarja, a "töltés" elégtelen lesz, és ez előbb-utóbb károsítani fogja szervezetünket.
 
Kinek ajánlják?

Azoknak, akik feszülten alszanak, komoly segítséget nyújthat a rézlepedő. Egyrészt, mert a réz bizonyítottan oldja az izom- és érgörcsöt, másrészt mert jelenléte időben megnyújtja és fokozza az alvás mély periódusára jellemző úgynevezett REM-fázist. Ez pedig azt jelenti, hogy a lepedő használója mélyebben alszik, és a felgyülemlett stressztől megszabadulva kipihentebben ébred. Mind emellett a rézlepedő az ágy környékén jelen lévő, úgynevezett káros geopatikus terhelés alól is felszabadítja testünket.
Az elektroszmog ellen

Az elektronika a maga számos áldása mellett gondokat is - egyebek közt egészségügyieket - hoz magával. S mert hétköznapjaink már-már a túlelektronizáltság jegyében telnek, nem elhanyagolható tény, hogy a réztextil a nagyfrekvenciás sugárzást is hatékonyan árnyékolja. Így jó szolgálatot tehet mindazoknak, akik számítógépek, mobiltelefonok és egyéb készülékek erdejében, netán távközlési adótornyok, nagyfeszültségű távvezetékek árnyékában élnek, vagy dolgoznak. Rézből ugyanis nemcsak lepedő, hanem trikó is készül, éppen azok számára, akik napjaik nagy részét elektronikus "sugárzók" közelében töltik.
 
Ne dobd ki!

Az évek során elhasználódott rézlepedő kisebb, ép darabjait is felhasználhatjuk. Készülhet belőlük fej- és derékpánt, kendő, fásli, vagy csuklópánt (ilyenek természetesen készen is kaphatók), de szőnyegünk - s ott is különösen lábunk megszokott helye - alá téve kivédhetjük velük a káros sugárzásokat.
A kutyaház alá fektethetve azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk kifejezetten élvezi a réz jótékony hatását, ám a macskák többnyire kerülik a "rezes" helyeket. A megmentett darabokat medencék vizének csírátlanítására is használhatjuk, s ha az esővíz-gyűjtő hordóba dobjuk, azzal csökkenthetjük a víz poshadását.

 

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 2 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Kerperné Páldi Irén
2009. április 23. 14:32

Hol lehet rézlepedőt kapni,és mennyiért.Köszönöm

Császár Magdolna
2006. november 18. 12:18

Felkeltette érdeklődésemet, amit a rézlepedőről írtak és érdekelne, hol lehet beszerezni? Milyen árben van? Válaszukat előre is köszönöm! Császár Magdolna

Astronet Piactér