A harmonikus feng shui kert

2010. június 3. 06:17 , Legutóbb frissítve: 2010. június 3. 00:00
Egy, a feng shui alapelvek alapján megalkotott kert életörömről, erőről és inspirációról gondoskodik, valamint nyugalmat és harmóniát áraszt.
 

Hogy a kertünk ideális energiakertté váljon, a csi életenergiát lehetőleg hagyjuk harmonikusan és szabadon áramolni. Minden növény, minden kő, minden kellék úgy hat emellett, mint egy csigyújtópont, hasonlóan az akupunktúrás pontokhoz, az emberi test meridiánjain. Segítséget nyújthat a kreatív és változatos formálás - a kert nagysága ebben nem játszik szerepet. 
 

A környező tér hatása

Tekintsük meg mindenekelőtt a környező teret, ahonnan jó, de a megterhelő hatások is jöhetnek. Ha zajos környezetben élünk vagy például egy másik épület szélei agresszívan a mi irányunkba mutatnak, egy magasra növő, szűrő növény gondoskodhat a szükséges védelemről. A visszaverő díszítő tárgyak, mint például a párban kitett rózsabokrok, segítenek a zavaró külső befolyásokat hatástalanítani.

Egy otthonos ülőhely a zöldben arra ösztönöz, hogy a kertet nyugodtan élvezzük.

Utak, a csi véredényei

Az utak az energiavezető kapcsolati véredények két kertrész között.
Fontos mindenekelőtt egy jól megközelíthető és egy egyértelműen felismerhető bejárati ajtó. Egy zsinóregyenes, steril betonút kedvezőtlenül hat - mindegy, hogy a ház előtt vagy a kertben -, mivel a csit nagyon gyorsítaná. Ehelyett energiadús és harmonikus kerti utak kellenek, amelyek egy patakhoz hasonlóan, lágy kanyarokkal vezetnek végig a kerten. A kielégítő nagyságú mozgástér, a túlságosan buja bokrok megvilágítása, a jó fények és a lépésbiztos talajmegerősítés - a legjobb, ha természetes anyagokból - elősegítik a szabad energiaáramlást.
Tér, sokféleség, érzékiség

Az első ésszerű intézkedés: távolítsuk el a "túl sokat". A kertünkben egy táncterem vidám légköre uralkodjon, tele élettel és örömmel.- Hozzunk létre világosabb és sötétebb részeket, nyitottabb és sűrűbb, aktív és nyugodt területeket, például játszó- és partihelyeket szemben a zavartalan, szemlélődő pihenőellyel a bokrok között.

- A tökéletes feng shui kert az érzékek kertje is egyben. A szem gyönyörködik a világos, a sötét vagy zöldes árnyalatokban, a színes virágokban és eszközökben, mint például a rózsagömbökben vagy kőfigurákban. Ehhez jönnek a kellemes zajok: a levelek zörgése, a madarak csicsergése, a kutak csobogása. Az íz- és szagérzékeink örvendeznek a gyümölcsöknek, illatos virágoknak és a konyhai fűszernövényeknek, miközben az anyagok sokaságát is, mint például a követ, a fakérget, a kavicsot, a fát, az üveget vagy a kerámiát megérintjük.

- A madáretetők télen, valamint a fészkek elhelyezése ugyancsak növeli a csit a kertben.

 


- Kerüljük a mértani pontossággal levágott sövényeket. Minél életszerűbb és változatosabb a telekhatár, annál jobb a kreativitásunknak, és annál kevésbé érezzük magunkat bezártnak.

- Megkérdeztük már valaha, miért tartoztak mindig is az illatozó rózsák a parasztudvar kellékeihez? Nem csak a rózsák vizuális látványa miatt - hanem a sokkal fontosabb, rejtett energetikai tulajdonságuk miatt: a rózsák kisugárzása tisztítja és harmonizálja az alattuk elhaladó ember érzelmeit és gondolatait. Ezért még a legkisebb kertben is nőjön legalább egy rózsatő, jót fog tenni nekünk.

- Minden kertnek megvan a maga saját báguája, tudatos kialakításukkal, formálásukkal célzottan támogathatunk életterületeket.

- A legfontosabb: legyen bátorságunk a kreativitásunk latba vetéséhez és alakítsuk a kertünket a saját érzéseinknek megfelelően. Mert ez a legjobb út a még több energiához, és egy élettel teli feng shui kerthez.

 

Günther Sator: FENG SHUI
A lakás erejének felfedezése és használata
M-érték Kiadó

Terjedelem: 192 oldal
Méret [mm] : 162 x 215 x 17
Ár: 3699 Ft

Lakásunk a lelkünk tükre: már kisebb, a feng shui szabályai szerinti átalakításokkal is pozitív irányban változtathatjuk meg életünket. A feng shui azt mutatja meg, hogy lakásunk különböző részei különbözőképpen befolyásolják életünk fő útvonalait, és ha már megértettük, befolyásolni is tudjuk kisugárzásukat. Egyszerű eszközökkel varázsoljunk lakásunkból olyan helyet, amelyből energiát meríthetünk, amelyben harmóniára lelhetünk - és amelyben egészen egyszerűen jól érezzük magunkat. A bestseller teljes mértékben átdolgozott és bővített kiadása!

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér