Noni - az életerő gyümölcse

2009. május 4. 05:22 , Legutóbb frissítve: 2009. május 4. 00:00 - O.E.
A polinéziai őslakosok hosszú évek óta a civilizációtól távol, természetes gyógymódokkal óvják az egészségüket. Meg is tehetik, hiszen földjükön terem a Morinda citrifolia (nálunk Noni néven ismert gyümölcs), amely számos betegség esetén hatékony gyógysze
 

Az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és Délkelet-Ázsiában is honos. Magassága változó: az apró cserje-nagyságtól kezdve egész magasra, akár 10 méteresre is megnő.

Gyümölcse elképesztő mennyiségű vitamin és ásványianyag tartalmával egyedülálló a világon. 18-féle aminosavat tartalmaz, amelyek közül sok esszenciális aminosav (azaz a szervezet maga nem képes előállítani).

Az aminosavak a fehérjék építőkövei. A gyümölcsben lévő ásványi anyagok ­ mint pl. a nátrium, kálium, vas, mangán, illetve magnézium ­, hozzájárulnak a szervezet napi ásványianyag-szükségletének kielégítéséhez. Vitamintartalma támogatja a szervezet egészséges működését, emellett más antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz, melyek elősegítik sejtjeink védelmét a szabad gyökök egyes károsító hatásai ellen. Jótékonyan befolyásolja a szervezet öngyógyító képességét. A noni egyik legfontosabb alkotóeleme a proxeronin nevű óriásmolekula. A proxeroninből a szervezet a májban xeronint állít elő, mely szervezetünk számára kifejezetten hasznos, hisz számos élettani folyamat fontos részét képezi. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint támogatja az immun- és hormonrendszer egészséges működését is.

Sok minden növelheti a szervezet xeronin szükségletét, de napjaink leggyakoribb hatásai a stressz, a fokozott szellemi és/vagy fizikai terhelés különösen. Bizonyos mennyiségű proxeronint a normál táplálékkal is magunkhoz veszünk, de a noni különösen nagy mennyiségben tartalmazza. noni gyümölcsből készült kivonat, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, enzimekben.

 

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér