Kronobiológia – út az önismerethez

2017. március 14. 16:30 - Astronet
Albu Ili integrál tanácsadóként segíti a hozzá fordulókat – a kronobiológia módszerével egész pontosan be tudja határolni, kinek mi okoz elakadást az életében.

Albu Ili a ’90-es években ismerkedett meg az ezotéria különböző irányzataival, idővel pedig egységes világképé rendezte szerteágazó ismereteit.
- A lányom születése után kezdtem el foglalkozni reflexológiával, majd egyre inkább kinyílt az érdeklődési köröm, egyébként is állandóan tanultam … - kezdi a történetét Ili. - Ezután rengeteg tanfolyamot elvégeztem, foglalkoztam természetgyógyászattal, illatterápiával, Bach-virágterápiával.

 

- Eleinte csak a baráti körben adtam tanácsot, majd egyre többen kértek tőlem segítséget a problémáik megoldásához. Elvégeztem a Mantra Főiskolát, az itt folytatott tanulmányaim során rendszereztem az addigi spirituális ismereteimet. Ekkor ismerkedtem meg mélyebben a Vipassana-meditációval, és azóta is minden napomnak része a meditáció. Ekkor már azt kerestem, hogyan tudok a leghatékonyabban segíteni a hozzám fordulókon, ezért az ezoterikus ismereteimet pszichológia tanulmányokkal egészítettem ki.


Kelet és Nyugat

- Az integrál szemlélet szerint a keleti spirituális hagyományok a nyugati pszichológiai szemlélettel egységben képesek teljes világképet adni. Én is ezen az úton járok – folytatja a szakember. – Az integrál pszichológia tanácsadó képzést az Integrál Akadémián végeztem el, és ezután kezdtem el ténylegesen segítőként dolgozni. A Mantra Főiskolán ismerkedtem meg a kronobiológiai pszichogenetikával, ez az egyik módszer, amelyet az elemzések során alkalmazok.

A Föld rezgései

A kronobiológia azon a tézisen alapszik, hogy a világegyetemben mindennek van rezgése, így a Földnek is. Ez egy folyton változó tényező.
- Mikor megszületünk, a Föld holografikus mezejének aktuális állapota hatást gyakorol ránk, meghatározza, melyik kronobiológiai típusba tartozunk – magyarázza Ili. - Az azonos napon született emberek viselkedésmintája fizikai, érzelmi és értelmi szinten ugyanaz.

- A kronobiológia egy típustan. A születési időpont alapján kiszámíthatóvá teszi a pszichológiai alkatot, ami az illetőt jellemzi. Egy algoritmussal dolgozunk – ez a kronobiológia „fekete doboza”, az elv, ami a tudomány számára jelenleg nem megmagyarázható.

- Mindegyikünk számára adott tehát egy energia, mely nem jó, és nem rossz – ha képesek vagyunk harmonikusan megélni ezt, akkor minden rendben van az életünkben. Ha azonban valamiért felborul az egyensúly, elfojtjuk, vagy épp nem jó területen éljük meg az energiáinkat, akkor problémák, elakadások jelentkezhetnek az életünkben.

- Mindig arra törekeszem, hogy elkerüljem a „ködösítést”, és gyakorlati tanácsokkal segítsek azoknak, akik valamilyen problémával fordulnak hozzám, vagy csak pusztán az önismeretüket szeretnék mélyíteni.

Amire nincs magyarázat…
A beszélgetésünk után megadtam Ilinek a születési dátumomat. Egészen érdekes perspektívából fogta össze a jellemzésemet, és megdöbbentően igaz megállapításokat tett. Elmondta, hogy fizikai síkon nagy és gyors energiáim vannak, ám ezek hamar „kiürülnek”, ez pedig teljes kifáradáshoz vezet – sporthasonlattal élve sprintfutó vagyok, ne vágjak neki maratoni távnak… Ezért nagyon fontos, hogy gyakori pihenőket iktassak be a napomba.

Megtudtam, hogy az ingereket is hasonlóképp dolgozom fel – ha belépek valahova, 10%-nyit veszek fel az információkból, de ezek tűpontosak. Azonnal felmérem a helyzetet, és gyors döntést hozok. A részletkérdések felett viszont gyakran elsiklik a figyelmem, hajlamos vagyok a felületességre.

Egészen megdöbbentő volt, hogy bár személyesen sosem találkoztak, pontosan körülírta a férjem szakmáját. Megtudtam, hogy bár a temperamentumunk különböző, érzelmileg azonos rezgésszámon mozgunk. Emiatt, ha jó passzban vagyunk, felerősítjük egymás pozitív érzéseit, ám ha rossz a hangulatunk, jobb, ha messzire elkerüljük egymást…

Megtudtam azt is, hogy bár jelenleg a racionalizmus jellemzi a gondolkozásomat, az életem második felében ez megváltozik majd. Most még mindenre magyarázatot keresek, ám idővel a sok „kis” megértés összeadódik, és elfogadássá lényegül át. Ekkor tudok majd valóban nyitni a spiritualitás felé, és elfogadni, hogy nincs mindenre magyarázat…

Új tanfolyam indul!
Albu Ili a módszert tanácsadóknak is tanítja, március 25-én indul az új tanfolyam.
Elemzésre, vagy tanfolyamra jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: info@selfnessporta.hu, telefon: +36 70 2587893, valamint a www.selfnessporta.hu weboldalon.


 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér