A Nap a Bika jegyébe lép! - Milyenek a jegy szülöttei?

2017. április 18. 08:21 - Astronet, fotó: Northfoto
2017. április 19-én lép a Nap a Bika jegyébe!

A jegy szülötteinek alaptermészetét a derű és a nyugalom határozza meg. A Bika számára rendkívül fontos a kényelem, a békesség, a stabilitás.

Gyermeki lélek, tele van bizalommal. Nagyfokú realitás jellemzi, céljait mindig úgy tűzi ki, hogy azok elérhető távolságban legyenek, stabilitásra törekszik, elsősorban egzisztenciális értelemben. Hajlamos rá, hogy kissé leegyszerűsítve lássa a világot, hogy feketében és fehérben gondolkodjon – mivel gyakran csak azt veszi észre, ami szem előtt van, sok minden észrevétlen marad a számára.

 


Tagadhatatlanul érzéki természet – ez szinte az élet minden területén megnyilvánul, a szexualitásban, vagy az asztali örömök élvezetében is. A Bikának jó ízlése van, szereti szép dolgokkal körbe venni magát, igényes a környezetére.


Becsületes jellem, szereti néven nevezni a dolgokat. Nehezen ismeri ki magát az emberi indítékok és érzelmek zűrzavaros világában. Mivel egyszerűségre törekszik, ki nem állhatja a bonyolult csűrést-csavarást, a ködös motivációkat, az elvont eszmefuttatásokat.


Ám van a Bikának egy másik oldala is – gyakran az életútja is két részre osztható, a „változás” előtti és utáni szakaszra.


Minden Bikában viaskodik egymással a gyarló vágyak által vezért természet és a hősies jellem. A vágyakozás domináns erő minden Bikában, akármi is a célja. Lehet, hogy időbe telik, míg rájön, mit is akar valójában, ám akkor hatalmas energiákat mozgósítva, elvakultan halad előre. Ekkor válik nagyon fontossá, hogy mennyire tudatos jellem – hogy ő uralkodik a vágyain, vagy azok ő rajta… Figyelembe kell vennie azt is, hogy milyen áldozatokkal jár a vágyai követése. Jó esetben a csökönyösség idővel határozottsággá és ésszerűséggé szelídül, és a Bika képessé válik az elengedésre is...

 


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér