Szerelmes Nap

2010. június 20. 06:59 , Legutóbb frissítve: 2010. június 20. 00:00 - Lenthár Márta pszichoasztrológus
A Nap és a Hold nemcsak a szülőkön keresztül fejtik ki hatásukat a párkapcsolathoz való hozzáállásunkra a horoszkópban, de önmagukban is ? elsősorban azáltal, hogy melyik jegyben találhatóak a születés pillanatában.
 

A Nap helyzete alapvető meghatározója egész személyiségünknek, a párkapcsolaton belül az abban tanúsított magatartásunkat, cselekvéseinket határozza meg.

Holdnaptár - mind a 12 jegy szülötteinek! >>>

A Kos-jegyű ember ? tehát akinek a Kosban van a Napja ? akkor mutat érdeklődést a másik nem valamely tagja iránt, ha meg kell küzdenie érte, ha ellenállásokat kell legyőznie azért, hogy meghódítsa őt. Jellemzője a fallikus erósz ? energiától akar megszabadulni a párkapcsolatban.

A Bika hozzáállását a szerelemhez a birtoklásvágy határozza meg. Ahhoz azonban, hogy megfelelőnek tartsa magát a birtoklásra, az kell, hogy valakinek érezze is saját magát. Ezért addig megbízható társ, amíg fontosságát éreztetik vele, udvarolnak neki, méltatják szépségét, vonzerejét stb. Jellemzője tehát a birtokló erósz, a birtoklási vágy.

Az Ikrek hozzáállása a párkapcsolathoz a szerepjátszás. Ő nem az érzelmek embere, mély szenvedélyek megélésére szinte képtelen. Sokkal inkább testvére, jó barátja, szellemi partnere a társának, mint szenvedélyes szeretője. Viszont el tudja játszani. Bármilyen szerepbe bele tud bújni, tehát azzá tud válni, amit a társa elvár tőle. Ha kell szívtipró, ha kell, akkor egy szent stb. Jellemzője az intellektuális erósz.A Rák vagy anya vagy gyermek a kapcsolatban. Vagy rászorul a másik gondoskodására, vagy ő akar mindenáron és minden vonatkozásban gondoskodni a társáról. Mindkettő a saját gyámoltalanságáról, kicsiségéről, védtelenségéről szól. Ha a pótmama vagy pótpapa szerepet vállalja fel, az is csak arról szól, hogy amíg ezt gyakorolja, addig meg tud feledkezni saját védtelenségéről. Jellemzője az infantilis erósz ? a párkapcsolatban a gyermek-felnőtt viszonyra vágyik.

Az Oroszlán vezérelve a párkapcsolatban a büszkeség, a kaland, annak a biztosítása, hogy királynak érezhesse magát. Hódolók is kellenek ehhez, őket is megszerzi, s utána ad nekik a ragyogásából. Mindenkinek egyformán. Ő mindenkire sugároz, de azt elvárja, hogy a társa számára ő legyen az egyetlen, akiért rajong. Jellemzője a szexuális erósz ? a párkapcsolatban hatalmának egyik megteremtője a szexualitás.

A Szűz kapcsolódásait az értelem, a józanság vezérli. Éppen ezért ő nem akar szenvedélyes lenni, mert az átláthatatlan bonyodalmakat válthat ki, számára pedig az a fontos, hogy az életét, azon belül is a hétköznapjait körültekintéssel és okosan szervezze meg. Márpedig a szerelmi mámor ezzel nem egyeztethető össze. Jellemzője a racionális erósz ? megegyezésre, célszerűségre vágyik a kapcsolatban

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér