Sophia Loren: A filmművészet nagyasszonya

2008. szeptember 15. 07:00 , Legutóbb frissítve: 2008. szeptember 15. 00:00
A napjainkban is tündöklően szép olasz színésznő, Sophia Loren,
aki személyes varázsával, eleganciájával meghódította a világot,
1934. szeptember 20-án született, a Szűz jegyében.Tekintse meg galériánkat!


A kivételes színészegyéniség szokatlan szépsége révén került a filmiparba, de szépségén is túltett rendkívüli tehetsége, aminek töretlen ívű karrierjét köszönheti. Pedig nem úgy indult az élete, hogy valaha ő lesz az élő filmtörténet, akinek nemcsak a színészi alakítását, hanem egész életművét is Oscar-díjjal ismerik el.
Apa és önbizalom nélkül

1934. szeptember 20-án született Rómában, Sofia Scicolone néven. Amikor kiderült, hogy anyja gyermeket vár, apja megszökött az esküvő elől, de nevét adta a lányának. Anyja a kicsivel hazaköltözött Nápoly mellett élő szüleihez, és itt telt el életének első tizenöt éve. "Magas voltam, aszott és csúnya" - mesélte később önmagáról, ami azonban valószínűleg nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a serdülő lányt anyja benevezte a nápolyi szépségversenyre, és ott második lett. Jutalmul római utazást kapott, ahol részt vehetett az országos szépségversenyen. És ezzel el is dőlt a sorsa, habár ezt akkor még nem sejthette. Nem ő lett ugyan a nyertes, az egyik zsűritagot azonban teljesen elbűvölte. Ő volt Carlo Ponti, a jó nevű ügyvéd és producer, aki szerint valami különös varázs áradt belőle. A lány először csak apai barátot látott a nála huszonkét évvel idősebb férfiban, aki segíti a pályáján, ám fokozatosan egyre erősödő érzelmi szállal kötődött hozzá. Mivel a férfi nős volt, két gyermek apja, kapcsolatukat próbálták titokban tartani, ám hamarosan a külvilág számára is nyilvánvalóvá vált, miért kap egyre jelentősebb szerepeket Ponti pártfogoltja. A hírek természetesen eljutottak a producer feleségéhez is, aki tehetségtelen, karrierista némbernek titulálta az ekkor már Sophia Lazzaro művésznéven szereplő színésznőt, és a fenyegetőzéstől a zsarolásig minden eszközt bevetett, hogy véget vessen a kapcsolatuknak.
A szerelmesek Amerikába szöknek
Tekintse meg galériánkat!

Mivel az erősen vallásos Olaszországban elítélték a viszonyukat, Carlo Ponti jobbnak látta, ha egy időre elhagyják az országot. Amerikába mentek, és ezzel elkezdődött Sophia nemzetközi karrierje. A kor nagyjaival játszhatott együtt, akik szinte kivétel nélkül körülrajongták, ám valamennyi próbálkozás hiábavalónak bizonyult.

Az immár Loren nevet használó Sophia csupán egyszer ingott meg: Cary Grant őszinte szerelme elbizonytalanította Pontihoz fűződő érzelmeit illetően. Sokak szerint végül is racionális Szűz-természete diadalmaskodott az érzékein.

Mindenesetre huszonhárom évesen Mexikóban feleségül ment az akkor csaknem kétszer annyi idős férfihoz. Azért Mexikóban volt az esküvő, mert Carlo Pontinak ott sikerült érvénytelenítenie előző házasságát. És a világ legnagyobb csodálatára a házasság egészen Ponti haláláig, tartott csaknem ötven évig jóban-rosszban kitartottak egymás mellett.
Gyötrelmes várandósság

Pedig mindkettőből bőven kijutott a hosszú együttélés során. Sophia legnagyobb bánatára sokáig képtelen volt szülni, sorra elvetélt. Ezért aztán közel a negyvenhez bevonult az egyik svájci klinikára, ahol végigfeküdte a kilenc hónapot, és sikerült világra hoznia első gyermekét. Néhány év múlva megszületett második fiuk is, így teljessé vált a boldogsága. Genfben telepedtek le, és a tóparti ház jelenti számukra a menedéket. Ide térnek vissza az időközben felnőtté vált fiúk, és ide tér vissza Sophia is egy-egy forgatás után. Mert a játékkal a mai napig nem hagyott fel, jóllehet már csak kevés felkérésnek tesz eleget. Ám a Szűz jegy szülötteire jellemző kitartása és munkamániája fiatalkora óta mit sem változott. Egyik vallomásában így fogalmazott: "Az életemet a filmnek szenteltem, ahogy más feláldozza magát a vallásért. Így hát a magam módján én is apáca vagyok."
Tekintse meg galériánkat!Kapcsolódó cikkek:

Sztárok meztelenül, párnák közt >>>

Loren, az ősnő >>>
Tekintse meg galériánkat!

Ez a cikk az Astronet Horoszkóp magazinban jelent meg. További érdekes olvasnivalót, horoszkópot, sztárokról szóló cikkeket a lapban találsz. Keresd az újságárusoknál!

 

 

 

 

 

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér