Bortarot - izgalmas, gyönyörű kiadvány!

2015. június 19. 17:00 - Astronet
Takács Edina, borász és Bónyai Barbara, grafikus az ősi tarot képi szimbólumait dolgozta fel ebben az ajándéknak is kiváló alkotásban.

Manapság sokféle tarot-kártya csomagot láthatunk a könyvesboltok polcain, legtöbbjük 76 kártyát tartalmaz, melyek a Kis és Nagy Arkánumok teljes sorozata. 
A Bortarot a tarot-kártyák Nagy Arkánumainak és a bor mámorának összekapcsolásából származó alkotás.

 


Bónyai Barbara festményei kerültek rá a Bortarot lapjaira, melyeken a hagyományos szimbólumokon túl valamilyen szőlővel vagy borkészítéssel kapcsolatos motívum is szerepel. A Nagy Arkánum 22 lapjához 22 borfajta tarozik, minden esetben a képi szimbólumok és a bor sajátságos arculatának párhuzama fedezhető fel. Ugyanis mindegyik kártyalap egyedi szimbólumrendszert és jelentéstartalmat hordoz, és e tartalmakhoz illeszkedő bor a párja, amelyet Takács Edina borász választott - ahogy az értelmezést segítő könyv is az ő keze munkája.
A Bortarot összefonja a bor mámorában és a tarot-kártyában megtalálható lehetőségeket és kellemes kalandozásra invitálja az érdeklődő olvasót. A Bortarot tanulmányozása közben gondolataink szabad áramlásba kezdenek, melyet a vizuális információ inspirál. A bor kóstolgatása közben pedig felszakadnak azok az érzelmi hálók, melyek a hétköznapokban megakadályozzák a tiszta és lényegre törő elképzeléseink felszínre kerülését.

Info: http://borszeansz.hu/


Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér