Mit tesz meg a szerelemért?

2009. március 18. 10:32 , Legutóbb frissítve: 2009. március 18. 00:00
Sok mindenben nem egyezik a férfiak és a nők véleménye. Mégis együtt tudnak élni igaz szerelemben. Tökéletes szerelem – mindannyian ezt keressük, sóvárgunk utána, sokszor keményen harcolunk érte. Vajon létezik, és ha igen, honnan tudjuk, hogy valóba
 

A kölcsönös szerelem a fellegekbe emel - energiát szabadít fel, jótékonyan hat az alkotó tevékenységre, mivel a szerelmes ember képes mozgósítani rejtett adottságait is. Két ember összetartozásának legfőbb feltétele az érzelmeken túl az őszinteség. Hiszen az elhallgatások és a hazugságok beárnyékolják a közös életet, gátjai lehetnek a teljes bizalomnak és a biztonságérzésnek.
Nem pihenhetünk meg

Nem szabad hátradőlni akkor sem, amikor már túl vannak a hódításon. Sőt. Erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy a kapcsolat ne szürküljön el. Folyamatosan éreztetni kell a másikkal, hogy szereti. A kedves szavak, bókok arról biztosítanak: "neki még mindig fontos vagyok". Ezért ne sajnálják az időt, amelyet csak egymásra szánnak. De vajon a való életben is így gondolkoznak az emberek a tökéletes szerelemről? Erre volt kíváncsi a kanadai Harlequin Kiadó, és arra, miben értenek egyet és miben nem férfiak és nők olyan témákban, mint az igaz szerelem, házasság, vágy, álmodozás. Az internetes kérdőívet több ezer 18 év feletti férfi és nő töltötte ki szerte a világon.
Milyen a tökéletes szerelem?

A férfiak 39%-a szerint a tökéletes szerelmet legjobban a tévéműsorok és a minőségi mozifilmek képesek bemutatni. Ezzel szemben a nők 36%-a a romantikus regényekre esküszik.
Mit tesz meg a szerelemért?

A nők elsöprő többsége (78%) akár vakrandin is bepróbálkozna, csak megtalálja párját. A férfiak már kevésbé áldozatkészek, 50%-uk vallotta be, hogy egy nő kedvéért volt már olyan koncerten, ahol az előadótól korábban a hideg rázta. Az internetet hasonló arányban hívnák segítségül: százból 39 férfi és 30 nő.
Milyen gyakran gondol a szexre?

A francia pasik 94, az olaszok 92 és a britek 63%-a ismerte be, hogy reggel, délben, este a szexre gondol. Ugyanakkor az európai nőket inkább az izgatja, hogy nyerjenek a lottón. Körülbelül minden második nő álmaiban a meggazdagodás áll az első helyen.
Tiniktől a nagymamákig

- A Harlequin Kiadóban nap mint nap beszédtéma a szerelem - mondja a romantikus regények szerkesztője, Bakay Dóra. - Sorozatainkat és könyveinket általában a hölgyek olvassák, tiniktől a nagymamákig. Aki hisz a nagy szerelemben, az igazolást talál a történetekben, aki pedig nem annyira, az legalább a regények lapjain, a fantázia világában megpróbálja átélni. A hősökben mindannyian ráismerhetnek álmaik férfijára, a hősnőkkel pedig jólesik azonosulniuk. Persze az érzelmek mellett a kaland, az izgalom, a humor is vonzza az olvasóinkat, akiktől rendszeres visszajelzést kapunk arról, melyik regény miért tetszett nekik különösen.

Elindult a Nagy Teszt! >>>

A magyarországi Harlequin Kiadó is szeretné jobban megismerni olvasóit. Arra kíváncsiak, általában milyen szerelmes típusba sorolhatók a magyarok. Töltse ki tesztünket, tudja meg, milyen szerelmes típus Ön, és megnyerheti a következő ajándékok egyikét:

- 2 darab kétszemélyes luxuxhétvége a bikali Puchner Kastélyszállóban
- 1 darab kétszemélyes hétvége a Hédervár Kastélyban
- 30 ajándékcsomag Susan Wiggs és Debbie Macomber romantikus könyveiből
- 20 Harlequin kisregény előfizetés

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 0 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet Piactér