Tópart vagy terasz, vagy inkább tábortűz? És mi illik hozzád: inkább kolbászt süss vagy próbálkozz ínyencségekkel? Grillhoroszkópunkból kiderül!
Kos
Egy vérbeli Kos lendületesen indítja a sütögetést. A hosszas főzőcskézés és az órákig tartó marinálás meg se kottyan neki. Az időjárás változásaira is spontán reagál, főleg egy könnyen kezelhető grilltípussal. Bár a Kos tűzjegy, mégis a jegy szülöttének gondja akardhat az elektromos és a gázgrillekkel, jobban tudja kezelni az egyszerűbbeket. Specialitása az úgynevezett grillfáklya, mert szeret mindent, ami ropogós és fűszeres.
Bika
A két lábbal a földön álló Bika hobbiként tekint a grillezésre. Ő egyébként is az a típus, aki szeret otthon főzni. Számára a grillsütő alapfelszerelés, és igazi gourmant-ként szívesen próbál ki újabb és újabb recepteket. Előnyös, ha a teraszon alakít ki sütögetésre alkalmas helyet – legjobb egy valamennyire falba épített típus. Nyáron kolbászok csillognak benne, ősszel és télen kandallóként is megállja a helyét, de lehet egyszerűen csak rusztikus dekorelem.
Ikrek
Az Ikrek jegybe tartozók érdeklődők és játékosak, és mindig lelkesednek az újításokért. Mivel mindig mozgásban vannak, számukra a legjobb választás egy kis mobil sütő, amelyet felállíthatnak a tóparton, erkélyen vagy kempingsátor mellett is. Az Ikrek spontán meginvitálja családtagjait, barátait és szomszédait egy kis barátságos környezetben tartott, grillezéssel egybekötött italozásra. Minden ilyen sütögetés nagy esemény a számára.
Rák
Sok Rák egy egyszer használatos grillezővel indítja sütögetős karrierjét, a holdfényes tóparton. De az is elég valószínű, hogy ez nem marad így. Keveseket foglalkoztat annyira a hírneve, mint a Rákot, így könnyen veszi a köröket a grillmester cím felé. Nála minden jöhet a sütőbe, aminek jó íze van: Ribeye-steak, Scampi (rákféle) vagy akár sertésnyak. Szívesen szolgálja fel ezeket speciális öntetekkel és szószokkal, előnyben részesítve az enyhébb ízesítést.
Oroszlán
A tipikus Oroszlánnak gyengéje a grillezett hús. A bécsi virsli nála legfeljebb előétel lehet, sokkal szívesebben dob rá a rácsra különféle amerikai steakeket. Barátaival nagyvonalú vendéglátóként viselkedik, és szívesen látja akár az egész szomszédságot impozáns luxusgrillje körül. Nála a füst miatt sem kell aggódni.
Szűz
Az ő esetében a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód is hozzátartozik a grillezéshez. A gázzal működő grilltípust választva elkerüli a füstöt, a csöpögő zsírt, és arra sem kell, hogy gondja legyen, hogy a művelet végén hogy tisztítja meg a hamutól a szerkezetet. Elvégre számára tényleg különösen fontos a tisztaság. A lazacsteak, sovány pulyka, csirke vagy marhahús mellett zöldségeket is pirít a rácson: kukoricacsövet, cukkinit és grillezett burgonyát is felszolgál.
Mérleg
El kell ismerni, a Mérleg inkább eszik étteremben, mint otthon a teraszasztalon. De amikor nagy ritkán grillezéshez támad kedve, csodálatos sütögetést tud tartani. Ha egy elegáns grillezőt állít fel a teraszon, nem csak kellemes környezetben sütögethet, de az esztétika iránti igényét is kielégíti vele. Így a baráti összejövetelhez vagy akár egy randihoz is nagyobb kedve lesz a sütőeszköz mellett.
Skorpió
A nyári grillmánián a skorpió csak lustán nevet, hiszen ő sosem azt teszi, amit mindenki más. Ha mégis beadja a derekát, akkor persze saját megközelítésben lát hozzá a dologhoz. A húsok egy bizonyos hentestől származnak, a pácok titkos recepteken alapulnak, és saját készítésű szószok nélkül neki se fog az ételkészítésnek. Mindezekkel válogatott barátait fogja kínálni, akiket előbb italokkal köszönt.
Nyilas
A legjobb egy nyugati stílusú barbecue-t tartania. A Nyilas esti grillezései már szinte hírhedtek a szomszédságában, és nem csak azért, mert tábortűznél pirítja a húsokat, és mellette gitáron játszik. Nyaranta rendszeresen sütöget, és kipróbál mindent a sertéstől a vadhúson át a halételekig, amelyek receptjeit számos utazása során lelkesen gyűjtötte össze. Különösen ajánlott afrikai és csípős mártásokkal próbálkoznia.
Bak
A Bak maga a nyugalom: sok időt fektet a kültéri sütögetésbe, és még néhány esőfelhő sem készteti megfutamodásra. Egyébként is inkább a lecsukható tetős grillt részesíti előnyben. Bár az elkészítés így érezhetően hosszabb időbe telik, megéri a várakozás, mert ha egyszer elkészült, a hús megolvad a nyelven. A Bak számára a gondos előkészítés a dolgok alfája és ómegája, és a magas színvonal érdekében időt és erőfeszítést nem kímélve dolgozik. Még a szerkezettel kapcsolatban is magasak az igényei, ezért is választja a rozsdamentes acélt. Végül is sok éven át szeretné élvezni a működő gép előnyeit.
Vízöntő
Akár kerek grill, forgó grill vagy grillstation – a Vízöntőnek erőssége innovatív ötletekkel előállni. A menü megtervezésekor is a változatosságra törekszik, kedveli az újszerű recepteket, az egzotikus fűszerezést és a nagy koktélkínálatot. Rossz időben vagy kisebb társaság miatt azonban be se kapcsolja a grillsütőt. Számára a meleg nyári napok és a nagy baráti összejövetel egyszerűen elengedhetetlen kellékei egy sütögetésnek.
Halak
Hightech grill és húshőmérő? Ugyan, minek! A Halak jegy szülöttjét nem sokáig köti le bonyolult receptek és eljárások kidolgozása. Sokkal fontosabb számára, hogy amikor kedve támad, spontán felállítsa a grillezőt. Amikor az első próbálkozásokon túl van, dönthet az elektromos vagy asztali grill mellett, amellyel kényelmesen és nyugodtan elkészíthet egy könnyű nyári menüt. Előszeretettel csinál olyasmiket, amik biztos sikert aratnak, így a rácson mindig kolbászok és csirke-szeletek landolnak. A grillezett Scampit vagy a halfiléket meghagyja az éttermeknek.