Karmikus vonzódások

2012. január 31. 11:30 , Legutóbb frissítve: 2012. január 30. 00:00
Zsófi mit sem sejtve beszélgetett főnökével új munkahelyén az első munkanapon, amikor beviharzott Áron. A magas, barna, jóképű férfi azonnal lenyűgözte a lányt, ám Áron szavaiból néhány mondat után kiderült, hogy nős.
Zsófi számára a foglalt pasik mindig tabunak számítottak, így azonnal le is mondott arról, hogy bármi legyen köztük. De a hirtelen, mágneses erővel feltámadó vonzalom nem volt tekintettel a racionális megfontolásokra. És akármilyen hihetetlennek tűnt a számára, de Áron átható pillantása, viselkedése azt súgta neki, hogy a vonzalom kölcsönös?

Zsófi aznap kavargó érzésekkel indult haza. Barátnőivel azonnal megosztotta, hogy első nap beleszeretett az egyik kollégájába, akivel persze úgysem lesz semmi, hiszen nős. Ráadásul soha nem hitt abban, hogy létezik szerelem első látásra. Tulajdonképpen maga sem tudta, hogy mi az, amit érez: csak abban volt biztos, hogy nem mindennapi vonzalom ébredt benne valaki iránt, akiről tulajdonképpen semmit nem tud.

 
Másnap is vibrált közöttük a levegő, harmadnap pedig a sors arra is alkalmat kínált, hogy egy közös terepmunka után magától értetődően megbeszéljék, mit váltottak ki egymásból. Kiderült, hogy Áron ugyanazt a még soha nem tapasztalt "kattanást" élte át, amit a lány, és mindketten úgy érezték, mintha ezer éve ismernék egymást. Hiába szólt minden észérv a kapcsolatuk ellen - hiszen Zsófinak esze ágában sem volt nős férfival viszonyt kezdeni, és Áron is azt mondta, nem érti, mi történik, hiszen tulajdonképpen nem rossz a házassága. Mindennek ellenére olyan természetességgel jöttek össze, ahogy a kés siklik a puha vajban. Az irodában persze őrizték a látszatot, hogy csak kollégák, de néhány nap múlva az egyik munkatársuk megkérdezte: "Ti ismeritek egymást korábbról? Úgy beszélgettek, mint akik húsz éve ismerősök."

Még nem tudni, meddig folytatódik és hogyan alakul a kapcsolatuk, de az bizonyos, hogy karmikus kötelékről van szó, és már nem először találkoztak életeik során. Nyilván feladatuk van azzal, hogy újra keresztezték egymás útját, de hogy mi ez a feladat, és hogyan sikerül megoldaniuk, azt még rejti a jövő.

A karma napjaink talán legnépszerűbb és legtitokzatosabb szava. Egyre többen használják, miközben nincsenek tisztában a jelentésével. Szanszkrit eredetű szó, tanítást, tapasztalást jelent, amely fejlődésünket szolgálja, és azokra a feladatokra utal, amelyeket el kell végeznünk. A karmikus feladatok pedig általában emberi kapcsolatainkkal függnek össze: nincs az életünkben olyan lelkünket mélyebben megérintő találkozás, amelynek ne lenne valamilyen fontos célja.

Mindenki megtapasztalta már, hogy bizonyos emberekkel könnyen egy hullámhosszra kerül, míg másokkal nehezen tud feloldódni és távolságtartó. Ezekre a furcsa érzésekre a reinkarnáció elmélete ad magyarázatot. A buddhisták szerint az élet örök és elpusztíthatatlan, a lélek pedig halhatatlan. Vagyis a lélek a test halála után újraszületik, és életről életre vándorolva hol női, hol férfi testben él meg különböző sorsokat. Az előző életeinkben létrejött kapcsolataink pedig jelen életünkben is találkozásokat hozhatnak létre. A jelenünk elmúlt életeink eredménye, és a következő születésünk előkészítése. Ez a körforgás biztosítja, hogy korábbi hibáinkon javítsunk, hogy egyre csiszolgassuk és tökéletesítsük önmagunkat.

12
Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 2 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Astronet.hu
2012. május 29. 21:09

Hát igen, kedves Anetta25. Ha családos, akkor annak alapból tabunak kellene (kellett volna) lenni neked, főleg, ha te sem vagy egyedül. Nehéz így bármit is mondani, de sokan a "szerelem első látásra" érzést összekeverik a "szerelmes vagyok a szerelemmel". Sok esetben ez utóbbiról van szó, mert valami nem működik úgy a kapcsolatban, mint régen. Aztán, amikor eltöltenek (eltöltenének) együtt néhány hónapot - a hétköznapi gondokkal, rózsaszín köd nélkül, rájönnek, hogy csak az újdonság és az új szerelem érzése vonzotta őket, nem a karma vagy az első látásra szerelem. Sokan beleugranak ebbe az érzésbe, és tesznek tönkre egy családot, és gyakran saját magukat is. Nehéz okosnak lenni, és igen, ahogy te is írod, az eszét is kell használnia az embernek a hormonok helyett.

Anetta25
2012. május 29. 20:20

Én nemrégiben jártam így, mint Zsófi. De hiába minden karmikus kapcsolat, vonzódás, lelki kötődés, ha az eszünket is használjuk... Mindkettőnknek van kapcsolata, neki gyerekei. Akkor a karmikus kapcsolat miatt ezt tegyük tönkre? Vagy egyéb okok sem éppen okék(ő kevés pénzért dolgozik, hitele van, én még tanulok egy darabig, ha tönkreteszem az életét, a "nagy szerelem első látásra"-ért, akkor az észérvek még mindig a kapcsolat ellen vannak), akkor mi a megoldás?

Astronet Piactér