Így nem lesz felesleges az újévi fogadalom!

2012. január 2. 11:35 , Legutóbb frissítve: 2011. december 31. 00:00
Nehezedre esik betartani azokat a fogadalmakat, amelyeket a bólé jótékony homályában tettél? Adunk néhány ötletet, amellyel sikerülhet beépíteni ezeket az életedbe.
Válaszd ki közülük a neked legjobban tetszőket és térj vissza rájuk, amikor úgy érzed, eltévedtél a számegyenesen.

1. Írj le egy vagy három olyan célt, amit mindenképpen el akarsz érni!

A lényeg, hogy boldoggá tegyen. Egyetlen célnál sem szabad azt érezned, hogy valamilyen kötelességről lenne szó, amit elvégezve gyorsan kihúzol majd a cselekvési listádról. Ezt mondja Thomas Crum aikido mester és író is. ?Nem szabad, hogy teherként nehezedjenek rád. Válassz olyan célokat, amelyektől boldogabb lesz az életed.

2. Milyen készségekben kell fejlődnöd, hogy be tudd tartani a fogadalmakat?

 
Kulcsfontosságú belátni, hogy az új célokat csak akkor éred el és ezek csak akkor épülnek be 100 százalékban az életedbe, ha tisztában vagy a jelenlegi képességeiddel, sőt fejleszteni is tudod azokat - mondja Cheryl Richardson. Készíts egy listát azokról a képességeidről, amelyek büszkévé tesznek, vagy amelyeket sikerült az elmúlt években fejlesztened. Így pozitívan látod majd akkor a világot, amikor őszintén be kell hogy valld magadnak, miben kell változnod.

3. Milyen karakterbéli fejlődést kell elérned?

Gondolkodj el azon, milyen embernek képzeled el azt, aki a neked fontos dolgokat kirázza a kisujjából. Fontos, hogy pontosan el tudd különíteni az egyes személyiségi jegyeket, hogy konkrétan azokon dolgozz, amire szükséged lesz. Egy lépésben gyakran nem tudod megoldani, amit szeretnél. Ezért először gyakran egy lépéssel korábbról kell kezdjük az építkezést.

Vegyünk egy példát. Szeretnéd ha tudnál főzni, élveznéd azt, esetleg jól kommunikáló ember lennél, aki a társaság középpontja minden bulin? Első esetben nem elég megvenned egy szakácskönyvet és odaállni a tűzhely mellé, míg a másodiknál sem csak egy kommunikációs tanfolyam elvégzése lesz a kulcs. Gondolkodásban és hozzáállásban kell változnod.

Ezért gyakran előfordul, hogy lehetetlen kihívások elé állítod önmagad. Olyan lécet próbálsz átugrani, amihez egyszerűen nincs meg a képességed. Habár azt látod, másnak könnyedén megy, te már az első akadályon elbukhatsz. Mivel ez káros az önbecsülésedre, válassz elérhető, a személyiségedhez passzoló kihívást. A többiek csodálkozva néznek majd, neked ez hogyan sikerült, mikor ők képtelenek lennének akár elkezdeni is.

Működik az is, hogy keresel valakit az életedben, aki rendelkezik olyan képességgel, amit szeretnél elsajátítani és egyszerűen lemásolod a viselkedését. Vigyázz, hogy ne vidd túlzásba, és az új készségek beépítésével is maradj önmagad!

4. Nagy valószínűséggel milyen kihívásokkal találkozol majd?

Lori Radun életmód tanácsadó azon a véleményen van, hogy szinte majdnem biztos, hogy több nehézséggel is találkozol majd, az elsajátítás útján. Miért ne készül fel rájuk? Mélyedj el a gondolataidban, alkoss meg néhány olyan szituációt, amelyekkel találkozol majd és gondolkodj el azon, miként leszel képes kezelni őket. Nagy meglepetések így már nem érhetnek!

5. Személyiséged mely' részeit használhatod arra, hogy fejleszd önmagad?

Kétségtelen, hogy sokat kell próbálkoznod, de alapvető, hogy az önmagadat negatív fényben feltüntető gondolatokat a minimálisra kell csökkentened. Minden erőddel azon kell dolgozz, hogy minél kevesebb negatív megjegyzést tegyél magadról. Ezt pedig a lelked azon részének kiiktatásával teheted meg, amely azt mondja neked, hogy bizonyos dolgokra nem vagy méltó, vagy éppen azt sugallja, hogy úgysem éred el a kitűzött célokat.

Az Astronet ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!

Ajánlott cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá Te is!
Eddig 1 darab hozzászólás érkezett!

Hozzászóláshoz lépj be vagy regisztrálj itt!
Hozzászólhatsz a Facebook azonosítóddal is. Klikkelj a "Facebook bejelentkezés" gombra!

A -gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Apro Terez
2015. április 10. 06:42

Szeretném ha minden nap megjelenne a napi horoszkopom

Astronet Piactér